Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit vegyünk a babának, hogy a...

Mit vegyünk a babának, hogy a születése utáni első két hónapban ne kelljen semmit? Ti mivel várjátok a babátokat?

Figyelt kérdés
A semmit természetesen nem szó szerint értem, mert tudom, hogy olyanokat, mint popsitörlő, pelus (és írjátok le légyszi, hogy mik vannak még ilyenek) közben fogjuk kitapasztalni és nem lehet előre beszerezni. Ti mivel vártátok haza a babátokat? Hány cumit és mennyi etetőcumit vettetek neki? Mennyi bodyt (plusz ruhácskát) és mekkora méretig vásároltatok? Tudom, ha tápszeres lesz, vagy beteges, akkor teljesen más a helyzet, de eddig minden évben éves vagy legalább fél éves költségvetést írtunk előre, viszont most nem tudom, hogy mivel számolhatnék. A kötelező oltásokból mennyi lesz, mikor kell őket beadatni és mennyibe fognak kerülni? Nagyon megköszönném, ha valaki ezt is leírná. Plüssöket és játékokat mikor kezdtetek el beszerezni és mikortól láttátok úgy, hogy már van értelme? Köszi annak, aki elolvassa és válaszol.

2018. jan. 12. 14:16
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Szia!

Szerintem plüssöket fölösleges venni, max egy szundikendőt ha mindenképp szeretnél valamit.

Én vettem előre textil könyvet, de az első két hónapban nem igazán érdekelte. Játszószőnyeg is inkább két hónapos kora után lesz érdekes.

A kötelező oltások ingyenesek, havonta fog kapni öt hónapos koráig. Ha elmész megismerkedni a gyerekorvossal mindent el fog mondani ezekről és a választható oltásokról is. A neten találsz táblázatot, hogy mikor milyen oltás lesz.

Ha aggódsz, hogy nem tudsz szoptatni egy 150ml-es cumisüveget vegyél, később legfeljebb abból adsz neki vizet. Cumit is vehetsz előre ha akarsz neki adni, de lehet, hogy el sem fogadja, lehet, hogy az ujját cumizza majd.

Én vettem előre popsitörlőt és pelust is, de nem sokat.

2018. jan. 12. 14:26
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Mi 2 db cumit vásároltunk: DM, MAM, csak a Mámorát fogadta el, 2 db cumisüvegünk volt, ruhából sok kellett mert mivel első baba elég bénán pelenkáztam és sokszor kifolyt a kaki :D én a hosszú ujjú bodykat szeretem a legjobban mert a babám izzadós de azt se akarom hogy fázzon így nekünk ez vált be, 25 fok van mindig nálunk úgyhogy így pont jó . Kis takaró helyett jó szívvel ajánlom a hálózsákot! Sokkal nyugodtabb vagyok így. Tescoba 0-6honapig vettük. Etetocumink csak az volt ami a cumisuveget volt egyébként. A cumisuvegbol a babylove jött be de végül vettünk rá mam fejet,sokkal jobb. Ruhacskabol én azt mondom h 8-10 db legyen. Textilpelus is sok kellett nekünk a fent említett kakis sztori miatt. 20 db textilpelusunk van.
2018. jan. 12. 14:46
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
56os méretben vettünk amúgy ruhát de jó ha van eggyel nagyobb is mert gyorsan nőnek! :) egyébként meg a nagyobbat is ra tudod adni max felhajtod az ujját:)
2018. jan. 12. 14:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Mi 5 hónaposan leszünk, oltásért még nem fizettünk, lesz 2 hónaposan, 3, 4 aztán egy évesen.
2018. jan. 12. 14:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Plüsst még nem ajánlom. Inkább csörgő, rágója, 2-3-4 hónapos kor között. :)
2018. jan. 12. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha tápszeres lesz akkor több cumisüveg legyen. Nekünk 4 db van de néha az is kevés. Etetocunink van 1 lyukú, 2 lyukú. A 2 lyuku 2 hónapos kórtól lehet azt hiszem.
2018. jan. 12. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Popsitorlo nekem zsákszámra fogyott, pelussal úgy számoltunk h napközben 3 óránként csere, miután evett,éjszaka kezdetektol alszik 5-6 órát. A pelenkakerdes nálunk az örök mert rengeteget pisil és nem -bírja a pelus. A penny sajatmarkastol kezdve pamperst liberot mindent próbáltunk már.
2018. jan. 12. 14:53
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Nem sokára leírom, hogy eddig miket vettünk összesen, csak még számolom őket. Ti törölközőt mennyit vettetek a babának külön? A sima IKEA-s törölköző is jó lesz, amilyet mi is használunk, vagy kell neki valami “különleges”? És az alváshoz mire van szüksége? Gumilepedő, matracvédő és ezen kívül csak egy hálózsák vagy babatakaró? Eddig csak egy babatakarót vettünk, de akkor az kevés lesz. Plüssállat még nincs.

Cumiból 2 játszócumit vettünk, 2 alvóscumit és 2 etetőcumit, de azokat ingyen váltottam ki kuponokkal, a legkisebb TommeTippee üvegek, ha nem válik be, vagy esetleg nem tudok majd szoptatni és több fog kelleni, akkor veszek másmilyet, vagy pluszba még. Ezenkívül van már egy játszószőnyeg, de szerintem erre még 2-3 hónapig nem lesz szükség, de utána első játéknak tökéletes nem?! Van egy adamo hintánk és egy kiságy is. Külön pelenkázó szekrényt nem szeretnék, elég az, ha beszerzek egy erre jó alátétet amit széthajthatok a saját szekrényünkön?

2018. jan. 12. 15:44
 9/10 anonim ***** válasza:

A pelenkázó jó úgy ahogy gondoltad!:)

Az ikeában lehet kapni baba törülközőt is, mi is vettünk olyat, van kapucnija, de nem létszükséglet. Egyébként is érdemes ott körülnézni, mert jó dolgok vannak jó áron! Pl. hálózsákok is vannak ami jobb, mint a takaró az elején mert nem tudja magára húzni, biztonságosabb.

2018. jan. 12. 16:26
 10/10 anonim ***** válasza:
21%

Már 4-gyel több cumit vettél a kelleténél. Ha szoptatni szeretnéd, minimum az első időkben kerülni kell a játszócumit, mert cumizavart okozhat (és az kegyetlen, amikor ordít a melledbe, hogy miért nem jön a tej, mert úgy szívná mint a cumit és az nem megy...).

Ez egyébként áll a cumisüvegre is. Ha csak pótlás kell, se érdemes abból, hanem pohár, kanál, svéd itató, medela etetőfej...).

Ruha: átlaggyerek kb. 3 hónaposan kezdi a 62-es méretet és születésekor 56-ost hord. A nem átlag pedig lehet hogy egyből 62-est.

Kezdetben nekünk a rövid body és a pamut rugdalózó vált be viseletnek (éjjel-nappal). Mennyiség attól függ, hogy hány naponta akarsz mosni. Nekünk 14-14 db 3 napra volt elég refluxos gyereknél, de amelyik baba nem bukik, annál ez rengeteg.

Nem kell agyonfűteni, ennyi ruha plusz egy plüsstakaró elég 21 fokba. Hálózsákot újszülöttnek nem ajánlanak, csak 2-3 hónapos kortól.

2018. jan. 12. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!