Filoména névről vélemények?
Figyelt kérdés
Mielőtt bárki elkezdene cig-nyozni néhány infó a névről.
Filoména - görög eredetű női név, jelentése: szeretett.
Szent Filoména (291. január 10. – 304. augusztus 10.) vértanú, a 3. század végén élt, Korfu szigetén született királylány, Rómában halt meg.
Már régebb óta anyakönyvezhető. Nekem egy vidám, csicsergő lány jut az eszembe ha meghallom ezt a nevet.
Kíváncsi vagyok mások véleményére is.
2017. szept. 4. 09:30
61/63 anonim válasza:
Minek emelted ki, tovább akarsz vitatkozni?! Ha tetszik, add, ennyi. Felesleges kiemelgetni hogy meggyőzd a népet hogy jájdeszép meg leszólni a magyarokat...Szerintem ronda, de ez ízlés kérdése. Előbbre nem leszel. Az meg nevetséges amikor valaki a gyerek nevéről is idegeneket kérdez mert még azt sem tudja egyedül megoldani hogy elnevezze.
62/63 A kérdező kommentje:
Miért Írod ezt a szöveget minden kiemelt kérdéshez?
Azért emeltem ki, hátha ír még valaki valami hasznosat. Pl. Az előtted szóló.
2018. febr. 9. 13:17
63/63 anonim válasza:
Nekem semleges. Hangzásra az ízlésemnek túl lágy és hosszú (és így királylányos, az tény), érdekelne, miért pont görög nevet kaphatott az illető, de azt is bevallom, a filodendrontól a filozófián át mindenféle filo kezdetű szó eszembe jutott róla, ami meg megmosolyogtató. Személy szerint név alapján nem ítélem meg valaki személyiségét és örülök, ha van változatosság a nevek között is, hisz úgy érdekes az élet, ha van mire rácsodálkozni. De az enyémeknek pont azért adtam szokványosabb nevet, hátha ők sem szeretnek majd feltűnők lenni vagy magyarázkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!