Filoména névről vélemények?
Mielőtt bárki elkezdene cig-nyozni néhány infó a névről.
Filoména - görög eredetű női név, jelentése: szeretett.
Szent Filoména (291. január 10. – 304. augusztus 10.) vértanú, a 3. század végén élt, Korfu szigetén született királylány, Rómában halt meg.
Már régebb óta anyakönyvezhető. Nekem egy vidám, csicsergő lány jut az eszembe ha meghallom ezt a nevet.
Kíváncsi vagyok mások véleményére is.
#10 - nyilván beszippant a mindennapok mindenkit. De attól függetlenül nekem ez jut az eszembe és nem ez a jelentése a névnek.
Szerintem mindenki társít jellemző tulajdonságot egy-egy névhez és ez nem biztos, sőt biztos, hogy nem mindenkinek ugyanaz.
Ha a Filoména névhez negatív tulajdonságok jutnának az eszembe valószínüleg nem is tetszene.
"Az osztálytársak meg azt cikiznek akit akarnak, névtől és nemtől függetlenül. "
Ezt majd mond vigasznak a kislánynak, amikor mindennap sírva jön haza..biztosan megnyugszik tőle.
Csak mert neked esetleg nevetséges, akkor már cikizni kell egy gyereket?
Ha már egy felnőtt így áll hozzá akkor tényleg nem csodálkozom, ha egy gyerek is. Szomorú. :(
Nálam is vannak olyan nevek, ami hallatán kikerekedik a szemem, de eszembe sem jutna ítélkezni másod döntése és névválasztás felett. Főleg egy gyereket emiatt bármilyen kellemetlen helyzetbe hozni.
De most egy kicsit elkanyarodtam a kérdéstől.
Nem, nem kell csúfolni, de nem fogok hazudni a gyerekemnek, tehát ha csúfol valakit a neve miatt, azt elmondom neki hogy nem szép dolog, de ha én is röhejesnek tartom a nevet, nem fogom azt mondani neki hogy szép, csak hogy ne piszkálja. Azért 4-5 évesen már el tudják dönteni mi tetszik nekik vagy mi nem.
A szülő felelőssége hogy a lehető legkevésbé csúfolható nevet adja, ha ezt nem teszi meg, a többi szülőtől nem várhatja el hogy ne legyen meg a véleménye. Én a helyedben átgondolnám, és inkább valami normális nevet adnék a gyereknek, van sok szép, nem kell megnehezíteni az életét. És de, a c réteg ad előszeretettel ilyen neveket, és tetszik nem tetszik, az emberek előítéletesek.
A nekem nem tetszik és a szerintem röhejes között van különbség.
Persze, hogy meg lehet mondani a gyereknek, hogy tetszik vagy sem, de nem mindegy a hogyanja. Biztos vagyok benne, hogy a te gyereked neve se tetszik mindenkinek.
Amúgy írnál nekem nem csúfolható neveket? Most kíváncsi lettem mely nevek azok.
Szerintem nem csúfolható lány név: Júlia, Zsanett, Viktória, Regina.
Bár nekem fiam van.
És igen, az én gyerekem neve se tetszik mindenkinek, de sokkal nagyobb az esély hogy egy átlagos, hagyományos név tetszést, vagy semleges hozzáállást váltson ki az emberekből, mint arra, hogy ugyan ezt a reakciót egy cifra név érje el.
És ha egyszer röhejesnek találok egy nevet meg fogom mondani, nem álságoskodok, hogy de cuki, aztán meg a szülő háta mögött kiröhögöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!