Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Filoména névről vélemények?

Filoména névről vélemények?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki elkezdene cig-nyozni néhány infó a névről.

Filoména - görög eredetű női név, jelentése: szeretett.

Szent Filoména (291. január 10. – 304. augusztus 10.) vértanú, a 3. század végén élt, Korfu szigetén született királylány, Rómában halt meg.

Már régebb óta anyakönyvezhető. Nekem egy vidám, csicsergő lány jut az eszembe ha meghallom ezt a nevet.

Kíváncsi vagyok mások véleményére is.

2017. szept. 4. 09:30
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik,de ha neked igen,add nyugodtan.
2017. okt. 26. 10:06
 52/63 anonim ***** válasza:
Sosem hallottam ezt a nevet! :D csak a kérdést ahogy elolvastam, egyből a Herkules mese jutott eszembe. Én amúgy nem adnám itt Mo-n!
2017. okt. 26. 10:40
 53/63 anonim ***** válasza:

Hát az átlag magyar görög/római kori műveltségére ne alapozz. Nekem csak a vezetéknevem hasonló, mint az általad adni szándékolt név, de attól függetlenül halálra cikiztek gyerekkoromban, hogy a vezetéknevéről nem sokat tehet az ember, sem a szülei.

De Te tudod...mindenesetre én egy vállalhatóbb nevet adnék.

2017. okt. 26. 13:16
 54/63 A kérdező kommentje:
Utolsó hogy csúfoltak? Akárhogy töröm a fejem nem tudom csúfolni. Ennél gyakoribb nevekre hamarabb találnék.
2017. okt. 27. 18:41
 55/63 anonim válasza:
Szerintem egy kicsit fura,nyelvtörő de amúgy cuki név:)
2018. jan. 19. 10:39
 56/63 anonim ***** válasza:
100%
Filoxérára emlékeztet. (Szölő betegség)
2018. jan. 19. 12:59
 57/63 anonim ***** válasza:
Én egy Filoménát ismerek, mikor kilencedikes lett mindenkinek szemet szúrt a neve, csúfolták, fél év végére vagy 10 fiú átment rajta, a tizediket el sem kezdte mert terhes volt. Most 24 éves és már négy gyereke van
2018. jan. 19. 14:39
 58/63 anonim ***** válasza:
Te jó ég utolsó! Lol! Filoména a rima! Hahaha
2018. jan. 19. 15:22
 59/63 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik a Filoména a név, egyáltalán nem érzem túl cifrànak. Egy lányt ismerek ezzel a névvel, Filinek becézik, szereti a nevét.

Az ismeretségi körömben van például egy Emerencia, a dédmamája óta öröklődik a név. Nyilván szereti, ha a szüleendő kislányát is így akarja nevezni.

2018. jan. 19. 19:18
 60/63 anonim ***** válasza:
Egy mesében a tehenet hívták így en ezért állatnévként gondolok rá, nem tetszik
2018. febr. 9. 13:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!