Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Filoména névről vélemények?

Filoména névről vélemények?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki elkezdene cig-nyozni néhány infó a névről.

Filoména - görög eredetű női név, jelentése: szeretett.

Szent Filoména (291. január 10. – 304. augusztus 10.) vértanú, a 3. század végén élt, Korfu szigetén született királylány, Rómában halt meg.

Már régebb óta anyakönyvezhető. Nekem egy vidám, csicsergő lány jut az eszembe ha meghallom ezt a nevet.

Kíváncsi vagyok mások véleményére is.

2017. szept. 4. 09:30
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
100%

Nem c.gányozok, hallottam már ezt a nevet. Egy ismerősömnél most született kislány pár hónapja és ő is Filoména.

Én biztos nem adnám, nekem nem tetszik, egyrészt mert sokszor koncentrálnom kell, hogy ne FiloNÉMÁ-t mondjak, másfelől meg mindig a filoxéra jut róla az eszembe.

37.-es mondjuk ilyen erővel, akkor ne adjuk a Péter, az András, István, Balázs, Barbara/Borbála, Ágnes, Katalin, Pál vagy akár a János neveket sem... :))

2017. szept. 5. 15:53
 42/63 anonim ***** válasza:
61%

Ismertem egy Filoménát. Egy pici (155 cm max.), de annál nagyobb szájú, vagány csajszi.

Nyílt, odamondós, de kinézetre olyan bájos babaarcú.

Teljesen illett hozzá a neve :)

Ha lányom lesz, gondolkodom rajta, mert a vezetéknévhez megy, bár itt szerintem kiverné a biztosítékot, szerintem nem tudnám kimondani, max. hogy Filo :)

2017. szept. 6. 09:52
 43/63 anonim ***** válasza:
50%

Regina nem csúfolható?

Csak nekem jutott egyből eszembe a Vagina róla?

Júlia - ó, hol van a Rómeód, és társai.

MINDEN név csúfolható!

2017. szept. 6. 09:53
 44/63 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, ne is tegyél fel ilyen kérdést, otthon szokás rohastul mindenbe beekötni.

Érdekes, külföldön miért nem dvat gúnyolni másokat?

Svájcban élek, soha senki nem szólt meg a nevem miatt, sem a páromat, de az övét ki sem tudják mondani ráadásul.

Szóval add, ha neked tetszik, és bárkit lehet csúfolni, akármi miatt.

Nekem a nevem egyszerű, régies, de a szám nem tetszett az osztálytársaknak és "szopósszájú" voltam 8 éven keresztül. Ennyi.

2017. szept. 6. 09:57
 45/63 A kérdező kommentje:

Utolsó

Én is ezt figyeltem meg. Ez valami magyar szokás lehet. Külföldön nincs olyan, hogy kisebbség név meg hasonló. Ott valakit úgy hívnak és kész.

A kedvencem amikor a magyar vezetéknévhez a külföldi kiveri a biztosítékot, de ha valakinek külföldi vezetékneve van és magyar keresztneve az nem.

Mindenesetre érdekes volt olvasni a véleményeket. Aki ismer ilyen nevű lányt azt vettem észre, hogy nem negatív tulajdonságot társítanak hozzá (hacsak nem ugyanazt ismerik és azért).

2017. szept. 6. 20:32
 46/63 anonim ***** válasza:

Filoména... Filoména... Én még csak 22 vagyok, de valahogy még ízlelgetni kell ezt a nevet. Most hallom először :D Én nem bántani akarlak, de így egészében nekem a Filoména egy gyógyszernévnek hat. A Filo becézés sem nyerte el a tetszésemet, az olyan fiús hangzású. A Ména becezés kifejezetten tetszik, csak hát az a fránya betűcsere... :D Én szívesen ösztönöznélek téged, titeket egy újabb név vadászatra, hátha szembe jön egy másik, ami jobban megfog.

Abban viszont veled értek egyet, hogy a 2000+os gyerekeknek ez is csak egy név lesz a sok közül. Mire a Filoménák, Karinák, Aidák felnőnek, arra olyan hétköznapivá válnak ezek a nevek. :)

Én amúgy kifejezetten örülök annak, hogy ilyen nagy lett a nevek listája, hogy ennyire színes, nagy a választék.

2017. szept. 6. 23:58
 47/63 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, még egy gondolat! :D A Regina-Vagina... Ki tanítja meg a 4-5-6-7 éves gyerekének a vagina szót? :D Én is csak idősebb fejjel ismertem meg ezt a szót. Gyerekkorban pedig a klasszikus p__ci, és kuki szót használtuk, ez a szokás viszont nem hiszem, hogy kifakulna valaha is. :D
2017. szept. 7. 00:02
 48/63 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti, a Karina és az Aida már régóta használatos, viszonylag gyakori név, nincs velük semmi baj, főleg a Karina illeszthető szépen egy hagyományosabb vezetéknév mellé. De a Filoména nekem valahogy túl erőltetett, és szappanoperás, talán azért mert azokban gyakori név.
2017. szept. 7. 07:54
 49/63 anonim ***** válasza:
A Szabó Annas peldadhoz: a lányom Anna. Ráadásul Kovács Anna, ami elvileg igen gyakori név. A statisztikák szerint a szuletesenek évében Anna volt a leggyakrabban adott női név. 14 éves, a környezetében sosem volt Anna, de én negyven plusszosan se találkoztam egyel sem életem során. Óvodában, iskolában volt olyan, hogy tobb gyerek is volt azonos néven : volt 2 Virág, 2 Eudoxia, az egyik szakkörben pedig 3 gyerek is volt Maja néven. Fiúknál volt 4 Ferenc, 3 Ármin és 2 Benedek. Ezek egyike sem gyakori név tudtommal, itt viszont az volt.
2017. szept. 7. 07:55
 50/63 anonim ***** válasza:
Nekem a film jutott róla eszembe, ami nagyon tetszett. A név is tetszik, bár én nem adnám, mert az f betűt nem annyira szeretem. Röhejes, hogy ezen hogy fenn tudnak akadni az emberek. Ki a francot érdekel, hogy ki hogy nevezi a gyerekét?? Lehet, hogy csak nekem nincs időm semmire, de hogy ilyen miatt aradjon belőlem a rosszindulat, meg ezen csámcsogjak ez vicc. Az en nevem magyarországon egyedüli, mert felver vagyok, de ennek se előnyét, se hátrányát nem éreztem. En szeretem, hogy kinek tetszik, nem tetszik az ő dolga. Csufolni persze csufoltak, mint mindenkit, de pont nem a kereszt, hanem a vezeteknevemmel. Na bumm, tuleltem. Hogy ciganyos-e, az meg végképp nem ertem, hogy jön ide. Ha felno, bemutatkozik, látják, hogy kedves, normális, senki nem fog ezen kattogni. Ha meg telefonos ugyintez, ahol ez nem derül ki, szintén nem ertem ki a fenét izgat mit gondol a neverol az az ismeretlen a vonal túloldalán. Olyan nevet adj a gyerekednek, ami nektek tetszik!
2017. okt. 26. 09:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!