Filoména névről vélemények?
Mielőtt bárki elkezdene cig-nyozni néhány infó a névről.
Filoména - görög eredetű női név, jelentése: szeretett.
Szent Filoména (291. január 10. – 304. augusztus 10.) vértanú, a 3. század végén élt, Korfu szigetén született királylány, Rómában halt meg.
Már régebb óta anyakönyvezhető. Nekem egy vidám, csicsergő lány jut az eszembe ha meghallom ezt a nevet.
Kíváncsi vagyok mások véleményére is.
De látod, te mutatod ezt a példát a gyerekednek. A szülő háta mögött kiröhögöm, megmondom, hogy röhejes.
Egy nekem nem tetszik, mindenkinek más az ízlése stb. mennyivel korrektebb hozzáállás lenne.
"Szerintem nem csúfolható lány név: Júlia, Zsanett, Viktória, Regina. "
Mindjárt rákeresek a gyakorin ezeknek a neveknek. Tuti találok vagy 3 negatív kommentet.
Azt nem mondtam hogy azt mondom hogy röhejes, hanem azt hogy szerintem nem szép név, nekem nem tetszik. Szerintem meg aki olyan feltűnési viszketegségben szenved hogy ilyen nevekkel bünteti a gyerekét, az szinte el is várja hogy az általa választott névről beszéljenek.
Ha neked ez a név tetszik, miért nem veszed fel te? A gyereknek meg egy szép, nehezen csúfolható, vállalható nevet adhatnál. A gyerekek pedig gonoszak, igaz hogy bárkit bármiért csúfolhatnak, de azért egy ilyen névvel jelentősen megnöveled az esélyét.
Én se vagyok szörnyeteg, nem alázom le a gyerek anyját,ahogy a fiam se csúfol senkit a neve miatt, de volt hogy az anyuka füle hallatára megjegyezte hogy megtudta a nevét, de akkor a baba most kisfiú vagy kislány?
"És ha egyszer röhejesnek találok egy nevet meg fogom mondani, nem álságoskodok, hogy de cuki, aztán meg a szülő háta mögött kiröhögöm."
Ez elég csúnya dolog a gyereked szeme láttára csinálni.
Amúgy meg ki dönti el, hogy mi a szép, nehezen csúfolható, vállalható név?
Nehogy magadra vedd ám, csak kíváncsi vagyok és úgy látom veled normálisan lehet erről beszélni. :)
Mindenkinek más. De sajnos az emberek, bevallom én is, előítéletesek. És mivel megszoktuk hogy ilyen extrémebb neveket melyik népcsoport ad előszeretettel, így akarton kívül is ez ugrik be, akkor is, ha az adott szülőknek köze sincs hozzájuk. Viszont ismerősöm hr-es egy közepes fejvadász cégnél, listát vezet a furcsa nevekről, és ő azt állítja, hogy az ilyeneket, hacsak nincs valami ritka, értékes tudás a birtokában, mellőzni szokták.
Nálam a Filoména középkategóriás, kb egy szinten van az Eszmeraldával és az Angyalkával.
Amúgy mi számít extrém névnek? Persze a szappanoperákból vett nevek stb. De már az is extrém, ami ritka? Mert pl. volt aki írta, hogy ő ismer Filoména nevű lányt. Tehát neki megszokott és éppen ezért nem is extrém.
Na, amúgy rákerestem a nevekre amit valaki felsorolt. Nem mérvadó meg természetesen most csak néhány negatív kommentet másoltam ki, de akkor is érdekes, hogy amit jónak talált és szinte gúnyolhatatlannak arra is vannak bőven rosszalló hozzáállások.
Júlia – „ódivatú ill. "paraszt" név pláne a Juli, Julika”
Rómeó és Júlia – Ami miatt megint érdekes, mert a Rómeó névre tuti sok negatív komment érkezne, míg a Júlia elfogadott. Vajon mitől alakult ez is így?
Zsanett – „túl szökőkutas”
-„az elsővel értek egyet.Prolis.”
Viktória – „Ronda, mássalhangzó torlódásos, férfi névből képzett női név”
Regina - „Nem tudnának annyit fizetni, hogy így hívjam szegényt.”
- „Ronda mint a bűn.Még a Kinga is jobb.”
- „Ne, mert vaginának fogják csúfolni... ez komoly!!”
-
Az átlagos nevet is lehet csúfolt és az se tetszik mindenkinek. De esélyesebb, hogy egy Kata, Éva, Zsuzsa vagy hasonló kevesebbszer lesz a neve miatt csufolodni tárgya, mint egy Filomena. A te gyereked, a te döntésed, úgy nevezed, ahogy akarod, de azért egy felelősségteljes szulo igyekszik elkerulni a biztos gunyolodast.
Az, hogy mondjuk az én gyerekem csúfolja e majd a te gyerekedet nem azon fog múlni, hogy én hogy nevelem, hanem azon, hogy az óvónő, tanítónő mit fog reagálni amikor a gyerek először bemutatkozik, meg hogy mit szólnak majd hozzá a társai.
"Kata, Éva, Zsuzsa vagy hasonló kevesebbszer lesz a neve miatt csufolodni tárgya..."
Ezt mire alapozod? Ha a gyerek 1 Katát (mellékesen erre azért én is kapásból tudok csúnyát mondani, pedig nem az erősségem) fog ismerni és 1 Filoménát akkor neki fel fog tűnni, hogy az egyik gyakori, régi, hamányosabb név? Mert szerintem mind a kettő név új lesz számára.
Amúgy igenis fontos az otthonról hozott hozzáállás. Az óvónő, tanítónő már rég megkapja a beiratkozásnál a listát, szóval lesz ideje reagálni a dolgokra és nem hiszem, hogy a gyerekek füle hallatára fog kritikát gyakorolni a tanítványa nevére. Ha igen akkor ott már nagyon nagy gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!