Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Filoména névről vélemények?

Filoména névről vélemények?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki elkezdene cig-nyozni néhány infó a névről.

Filoména - görög eredetű női név, jelentése: szeretett.

Szent Filoména (291. január 10. – 304. augusztus 10.) vértanú, a 3. század végén élt, Korfu szigetén született királylány, Rómában halt meg.

Már régebb óta anyakönyvezhető. Nekem egy vidám, csicsergő lány jut az eszembe ha meghallom ezt a nevet.

Kíváncsi vagyok mások véleményére is.

2017. szept. 4. 09:30
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, úgy látom egyikünk sem tudja meggyőzni a másikat, de ez nem is baj. Nevezd Filoménának, Dzsindzsernek, Árvennek vagy aminek szeretnéd, a te gyereked, de akkor tanítsd meg neki azt is hogy hogyan ne sérüljön a többségi társadalom kritikái miatt.

Csak pár kedves csúfolódás amit a Filoména ismerősöm megkapott: Lomizós, Filodendron, Filofax(utolsó kettőt már mondjuk csak 7.-8. osztálytól gimi végéig)de volt aki mivel Filó volt a beceneve nemes egyszerűséggel Fidózta.

2017. szept. 4. 16:28
 32/63 anonim ***** válasza:
68%
Ja és a Filoména is szappanoperás, nézegess párat, eléggé gyakran előfordul bennük ez a név.
2017. szept. 4. 16:28
 33/63 A kérdező kommentje:

"Csak pár kedves csúfolódás amit a Filoména ismerősöm megkapott: Lomizós, Filodendron, Filofax(utolsó kettőt már mondjuk csak 7.-8. osztálytól gimi végéig)de volt aki mivel Filó volt a beceneve nemes egyszerűséggel Fidózta."

Na ezeket a gúnyszavakat nem is ismerem...

Lehet, hogy kéne szappanoperát néznem, mert tényleg nem vagyok képben e témában, de talán sok más is van aki nincs.

Nem meggyőzni akarok senkit, úgyis mi (férjem és én) döntünk a nevét illetően, csak érdekes más szemszögből látni a névkérdést.

És érdekes, hogy a társadalom ennyire nem nyitott az új dolgok felé és inkább kritizál és kigúnyol, minthogy tudomásul vesz és továbbmegy.

Bár! Mivel ennyi új név van így gyanús, hogy inkább az idősebb korosztály az, aki nem befogadóképes és talán mivel sok az új és furcsa (és ki tudja milyen jelzőkkel lehet még illetni) név, nehezebb lesz gúnyolódás tárgyává válni.

2017. szept. 4. 16:41
 34/63 anonim ***** válasza:
66%
Én a fiatalabb korosztályt(28-32)képviselem, és rengeteg kortársamtól hallom hogy megbotránkozik sok néven, itt is olvasgathatod a reakciókat egy-egy extra névnél, és hidd el, ezt az oldalt pont az idősebb korosztály használja legkevésbé. Vagy azt javaslom ha ragaszkodtok az ilyen nevekhez, akkor adjatok mellé egy hagyományos, elfogadhatóbb nevet is, hogy ha úgy gondolja hívathassa magát úgy.
2017. szept. 4. 16:50
 35/63 A kérdező kommentje:

Vannak a kórházaknak babafotózásuk. Néha szoktam ott nézni a neveket és nem úgy tűnik, hogy a mai szülők a hagyományosabb neveket részesítik előnyben.

Amúgy más megbotránkozni úgy, hogy még nem áll névválasztás előtt. Lehet, hogy végül ő fogja a legextrémebb nevet adni a gyerekének. :)

2017. szept. 4. 16:53
 36/63 anonim ***** válasza:
55%

Én is szoktam nézni azokat az oldalakat, és te is láthatod mi a vezetékneve, meg milyen a bőrszíne a legtöbb extra nevű kisgyereknek.

A különlegesebb nevek között is vannak szerintem szépek, és vannak ellenszenvesek, nem a Filoména valamiért ilyen,túl feltűnősködő, valahogy túl sok, egy vezetéknevet se tudok elképzelni amivel jól hangzana. Keresztlányaim is viszonylag ritka nevet kaptak, de valahogy nekem azok a nevek nem ütik ki a biztosítékot,

2017. szept. 4. 17:00
 37/63 anonim ***** válasza:
100%

Sosem adnék mártír nevet a gyerekemnek. Elolvastam Szent Filoména történetét, a legenda szerint 13 évesen szemet vetett rá valami király, de ő elköteleződött Jézusnak így ezerféle brutális módon kínozták meg a kislányt. És miután mindig meggyógyult így a végén lefejezték a gyermeket.

Hát brutális és morbid egy sztori. Esti mesének nem való...

A különleges nevekkel amúgy nincs bajom, jó ha sokféle név van használatban. A csúfolódás meg valóban a szülőtől ered és sajnos a felnőttek sem mind jóságosak és tisztelettudóak. Sőt a többség elég alpári és tapintatlan tud lenni. Innentől kezdve nem bízhatsz abban, hogy majd megnevelik a gonoszkodó kölykeiket, mert nem fogják.

2017. szept. 5. 09:47
 38/63 anonim ***** válasza:
41%

"Feltűnősködő".

Hát igen, nehogy má' valaki jobbnak, előkelőbbnek vagy másabbnak képzelje valaki magát a pereputtyodnál. Hiszen az viszonyítási pont ...

OMFG.

2017. szept. 5. 09:49
 39/63 anonim ***** válasza:
39%
Utolsó, a cifra nevétől senki nem lesz jobb vagy különlegesebb mint a többiek, ezért tenni kell. Viszont mikor megkérdezem valakitől hogy miért ilyen nevet adott a gyerekének, 10ből 6 azt válaszolja, hogy azért, mert azt szeretné hogy különleges legyen. Én is adhattam volna cifra nevet de én tudom, hogy senki sem a nevétől lesz másabb mint a többiek, és több a negatív hozadéka az ilyen neveknek mint a pozitív.
2017. szept. 5. 12:43
 40/63 A kérdező kommentje:

"10ből 6 azt válaszolja, hogy azért, mert azt szeretné hogy különleges legyen"

Bocsi, de ezt kétlem. Azt jobban el tudom képzelni, hogy nem akarja, hogy 5 Szabó Anna legyen és ebből 1 a gyereke, de nem hiszem, hogy bárki azt gondolja, hogy különleges lesz a neve miatt. Max. nem tucat.

"Én is adhattam volna cifra nevet de én tudom, hogy senki sem a nevétől lesz másabb mint a többiek"

Akkor miért is kéne kinevetni, kigúnyolni azt akinek nem az álatalad megszokott és elfogadható nevek közül választ?

Annyira érdekes, hogy ha valaki nem a tömeget követi, akkor az már valamiért fusztrációt okoz a környezetének. Itt most nem a direkt megbotránkoztató nevekre/viselkedésre gondolok elsősorban.

És továbbra is tartom, hogy a gyerek az otthonról hozott hozzáállást viszi tovább és amíg a szülők nem kezdenek el nyitni egy kicsit és befogadóbbak lenni, addig bizony a gyereke is megragad abban a korban amit a szülei preferálnak. Márpedig a világ gyorsan változik.

2017. szept. 5. 14:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!