Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukak! Ti nem unatkoztok...

Anyukak! Ti nem unatkoztok otthon?

Figyelt kérdés
2017. júl. 25. 16:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%

7-es! Nagyon szomorú, hogy nem érzed, milyen fontos dolgot teszel nap, mint nap!

Egy kis emberkét gondozol, nevelgetsz, okosítasz, készítesz föl az életre. Ez szerintem önmagában egy gyönyörű dolog.

Lehet, hogy nekem dobott extra nehéz esetet a gép, de a kisfiam napi szinten pici korától kezdve feladta nekem a leckét. Komoly agyi meló volt az igényeire a legmegfelelőbb választ adni, hogy ne törjem le a szarvacskáit, ne essem át a ló túloldalára sem. Szerintem aki lelkiismeretesen nevelgeti a gyermekét, az érzi, mekkora feladat és felelősség. Főleg amikor már ketten vannak. A kisfiam és a kislányom a legnagyobb tanítómestereim. Soha életemben nem tanultam annyit magamról, mint azóta, hogy az anyukájuk lehetek. Szerintem igazán nemes feladat egy mindenféle szempontból egészséges embert adni néhány év múlva a világnak. És ez a mi felelősségünk.

Próálj 7-es ilyen fejjel gondolkodni!

2017. júl. 25. 16:30
 12/18 anonim ***** válasza:
Bárcsak unatkoznék, de dolgozom a kétévesem mellől itthonról, úgyhogy nem nagyon van rá alkalmam. Ha alszik, akkor én leülök pötyögni, amikor ébren van, a házimunkát együtt csináljuk. De ha nagyon nem tudsz magaddal mit kezdeni, keress valami hobbit, tanulj valami új dolgot. Én megtanultam kötni meg horgolni, esténként azzal szoktam foglalkozni, ha a lányom már alszik, az aznapi munkát már letudtam, és a férjem épp éjszakás.
2017. júl. 25. 16:42
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Én értem a kérdésed, de talán nem az unalom erre a jó szó.

Nekem már nagyobbak a gyerekek, ovisok, sulisok, de így visszagondolva én is érzetem ilyet. Unalom, hiányérzet, magányosság, egyedüllét ilyenek.

Igen, ahogy fent az egyik kommenetlő részlezete gyönyörű szavakkal, hogy ez a világ legcsodálatosabb dolga és a lehet legfontosabb ez elismerem, de nem mindenkit elégít ki a formabedobó vagy a kockából építgetés, pláne nem többedik gyerek esetében.

Amit tudsz tenni, hogy kialakítassz egy napirendet, amiben a baba nagyjából fix időpontokban alszik. Ilyenkor lehet feltöltödni, pihenni, tanulni, olvasni stb., tehát olyat csinálni, ami tényleg hasznos, kikapcsol, feltölt, kinek mire van igénye.

A többi időben meg programokat kell csinálni, kimozdulni, foglalkozásokra, klubbokba járni, minél többet emberek között, társaságban lenni.

2017. júl. 25. 16:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem. Ha maradt időm, azt olyan dologra fordítottam, ami fontos volt.
2017. júl. 25. 18:31
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem unatkozom soha, de ez nem jelenti azt, hogy nem érzem sokszor rohadtul monotonnak, ami hasonló érzés. Gondolom erre gondoltál?

Magányos is vagyok sokszor, ez a társas magány. :- /

2017. júl. 25. 21:41
 16/18 anonim ***** válasza:
46%
Hidd el a legtöbben így érzünk, csak valaki beismeri, valaki nem. Sőt ami még durvább, hogy valaki még magának sem vallja be, mert elhiteti magával azt, amit a környezetétől hall, hogy ez a legszebb dolog az életben és igenis ÉLVEZNI kell.
2017. júl. 26. 07:40
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia, hat en abszolut nem unatkozom itthon, annyi mindent lehet csinalni. Ugye eloszor is ott a bebi, ot kell ellatni, etetni, pelust cserelni, jatszani vele. Aztan en raszoktam arra, hogy hazi zsemleket es kifliket sutok, ezeket mindig este gyurom be es hajnalban bedobom a sutobe. Nem tart semeddig se, de sokkal finomabb, mint a bolti es mivel kulteruleten lakunk , nem tudok mindig bejutni az auchanba (busszal abszolut nem, mert nincs hordozokendom, kocsink pedig meg egy hetig nincs, mert apa elkerte) es volt olyan mar, hogy elfogyott a kenyer, parom dolgozott (ablakozni volt aztan ment nappalra) es gondolkoztam rajta, hogy mit kene enni reggelire aztan eszembe jutott, hogy terhesen irtam ossze nagyon sok receptet es abban vannak peksutemeny receptek is. :) Igy elkezdtem egy honapja sutogetni minden masodik nap hajnalban. :) Elozo este begyurom, kelesztem es hajnalban csak kisutom. Semeddig se tart! :)

Fozni is fozok. Szinten terhesen osszeirtam sok olyan receptet aminek az elkeszitese 15 perc, fel ora esetleg ora. Plusz a mosogatas, rendrakas. Pl ma cukkiniss es kukoricas csirkeragut fogok csinalni tortillaba toltve, a tortillat azt en csinalom, az se tobb mint fel ora. Akkor a haz korul is vannak mindig teendok, setalni is sokat megyunk, szomszedolunk, ott a kert, azt is kapalni kell, 6-an lesz baratnom szulinapja, megyunk a nyeki tora, amikor alszik, olvasok, filmet nezek, angolul tanulok, netezek, blogolok, paromat masszirozom, beszelgetunk. :)

2017. júl. 26. 08:51
 18/18 anonim ***** válasza:

En sem unatkoztam, hanem inkabb ugy fogalmaznek erzelmileg kielegito idoszak volt, ertelmileg kevesbe. Barmennyire imadom a gyerekeim, de a pelenka-jatszoter-hazimumka-foglalkozas stb ugy a 3. év dereken kezdett kisse fusutralni.

Mindenfele dologba belekezdtem, amitol az ereztem en toltodom fel es nem azert boldogit mert a gyerekeimnek jo. Nyilvan minden szulonek celja boldogga tenni a gyereket meg normalisan nevelni, csak epp elfelejtettem onmagam lenni az otthoni evek alatt.

Elsonek a penzzel kapcsolatos dolgokban eltem ki a tenni akarast, akcios ujsag figyelese, boltok osszehasonlitasa. Kesobb pedig papirfonasba kezdtem. A kisebbik gyerkoc 2 eves volt mikor visszamentem dolgozni.

Az elso ev szuper volt, csak 6 oraban dolgozta. Masodik evtol 8 oraban vagyok, haat ha csak egy pillanatig unatkozhatnek...

Azt nem mondom h visszasirom az otthon toltott idot, de ez a tulhajszoltsag sem jo. Komoly meggyozodesem h a kisgyerekes anyaknak 4-6 oras munka kellene.

2017. nov. 29. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!