GYED-en, GYES-en lévő anyukák! Ti nem unatkoztok otthon?
hmm
ezeket akkor csinálom mikor alszik
a házimunkát meg akkor mikor ébren van max "segít" benne :-)
profin feláztatja a lakást felmosás címszó, alatt imád porszívózni, kibe pakol a mosógépbe, adogatja a csipeszt stb...
ezek neki még játék
most 20 hós
de a nagyok mikor kicsik voltak akkor ugyan ez volt :-)
imádták akkor, most már "lusta" iskolások lettek
Hát mikor alszik, akkor én is tudok ilyeneket, de az csak 12.30 és kb 14 óra között lehetséges. Utána?
Azt hiszem túl nagyok az igényeim.
én nem unatkozok.
akkor gépezek ha alszik a leányzó szintén 2 éves.
de ha fent van akkor megyünk játszótérre, vagy cukrászdába,
játszatok együtt valamit.
babázzatok, főzzetek,
akkor olvasgass,meg netezz ha ő alszik.
ha fent van akkor meg foglalkozz vele.
nem tudom hogy lehet unatkozni egy 2 éves mellett.
tanítsd !
szobatiszta már?
tud verseket? ilyesmi,?
süssél neki valami finomat.
még jó hogy nem hagy gépezni hiszen minden gyerek azt szereti ha vele foglalkoznak.
én vele szoktam foglalkozni,ha időm engedi..Ha alszik,akkor netezek,ha ébren van játszunk,mutogatja a könyveit,felismeri a képeket,dalokat hallgatunk youtube-on,építőkockázunk,ilyeneket csinálunk..Ami úgy "kikapcsolódás",hogy ébren van,napi egy órát tornázni járok...
Ha netán olyanja van,hogy egyedül játszana,akkor meg találok valami házimunkát,vagy 5percet netezek...
Hát nekem van egy 7 évesem, kettő 4, és egy 1,5. Már 7 éve otthon vagyok, és mivel az Egyesült Államokban élünk, ezért 5 éves korukig otthon vagyok a srácokkal. Már 7 éve csinálom ezt, megszoktam, meg legbelül mindig is háztartásbeli akartam lenni.
6:30 - ébredés
6:45-7:10 - reggeli
7:30 - elvisszük a suliba a nagylányt
8:00-9:00 - játszi
9:00-9:30 - kézműveskedés
9:30-10:00 - hangoskönyv, egy mese
10:00-11:15 - szabad játék (közben én mosok, takarítok, sütök, főzök, rendet rakok)
11:15-11:30 - uzsonna
11:30-14:00 -kb. fél óra altatás, 2 óra alvás (én szépen pihenek, olvasok, néha bevásárlok - addig babysitter vigyáz rájuk - netezek, kertészkedek, van időm magamra, stb.
14:00 - a nagylány hazajön az iskolabusszal, kicsik felébrednek
14:15-15:00 - ebéd
15:00-17:45 - leckeírás/ játék/ sütés
17:00-18:00 - edzés/férj hazaér
18:00 - vacsora, borozgatás
19:00 - fürdés
19:30 - alvás
19:45 - a férjemmel kettesben vagyunk
Elég szoros a beosztás, de higgyétek el, sokkal könnyebb így minden. Mert így meg tudod tervezni, hogy kivel mikor találkozol, beszélsz, mit fogsz csinálni a szabad idődben, milyen ételt főzöl, stb.
És azért jó, ha 8 előtt már alszanak, mert szinte csak akkor látom a férjemet, és nekünk is szükségünk van együtt öltött időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!