Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy nagyon lemarad?...

Félek, hogy nagyon lemarad? Mit mondhatnék/csináljak?

Figyelt kérdés
Unokahúgom lassan 6 hónapos, de:abszolút nem foglalkoznak vele.Evés után beteszik a kiságyba a hasára és aztán fekszik szegény gyerek.Nálunk voltak ma és amíg tesóm elment a boltba, felvettem a kislányt és lefektettem a 4 hónapos kisfiam mellé a nagyágyra.Ég és föld a 2 gyerek.Kisfiam (egyáltalán nem dicsekedni akarok) ha odaadjuk az ujjunkat a kezébe, felhúzza magát ülésbe onnan pedig állásba.Néha erőszakosan kell "leültetni" mert állni akar.Ha ül az ölemben, mikor eszik, addig ficánkol, míg letornázza a popóját.Ha a hasamon van, addig ügyködik, míg valahogy sikerül felállnia.Tudom, hogy még nem szabad hagyni, hogy álljon, ülni sem hagyom, csak ha etetem az ölemben.A kislányt viszont a hátára tettem le és elterült mint egy kisbéka.Keze-lába oldalra, meg se moccant.Felvettem, egyáltalán nem kapaszkodott belém.Olyan érzés mikor fogom, mintha teljesen erőtlen lenne.Kezébe adtam az ujjamat, hogy vajon mit csinál, de meg sem próbálta felhúzni magát, csak lejjebb csúszott az egész gyerek.Olyan szegény, mint egy rongybaba.Csak mosolyog szegénykém, nem is igazán gügyög.Van 2 nagyobb testvére és most kezdődtek a földmunkák és félek, hogy csak még jobban lemarad a gyerkőc a fejlődésben.Tudom, hogy nem az én dolgom, de a nővérét is én hurcoltam anyával gyógytornára, mert 1 évesen még nem tudott ülni, erre ez a dinka még most sem törődik a gyerekkel.Rossz nézni, hogy mennyire el van "hanyagolva".Nővérem pedig meg van sértődve, ha nem engedem a kisfiammal foglalkozni, mondván, ott a kislányod, látod, hogy szüksége lenne rád.De meg sem hallja.Végső elkeseredésemben, már arra is gondoltam, hogy szólok a védőnőmnek, szóljon oda annak, akihez ők járnak, hogy menjen ki hozzájuk.Ott sem voltak, csak míg tesóm terhes volt.Ezenfelül állandóan betegek a gyerekek, vastag harisnya, zokni, vastag nadrág, body, póló, hosszú ujjú pulcsi+ vastag kiskabát volt rajta egyik hétvégén, mikor lent voltunk palántázni náluk.Rajtam csak egy ujjatlan top volt, pedig fázós vagyok.Ti mit tennétek?Kérlek, ne mondjátok azt, hogy ne foglalkozzak velük, mert az ő életük.Rossz nézni, mit csinálnak, és ahogy ismerem tesómat meg a nagyeszű sógoromat, sápítozva fogják hozni megint hozzánk a gyereket, hogy nem tudják mitől, de ez meg ez van, és hordjuk már mi orvoshoz.
2010. máj. 21. 20:10
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
77%

Ejjha! Ahogy itt olvasom a kommenteket és válaszokat, hogy éltek pici baba mellett-és mennyit dolgoztok- rohadtul kezdem értékelni az életemet!

Szerintem, ha szólsz a védőnőnek tesód tudta nélkül, abból életre szóló harag lehet. Legalábbis nálunk az lenne. Szemtől-szemben nem tudsz beszélni vele? Ne célozgass, mondd meg neki mit gondolsz a babával kapcsolatban. Hátha kapcsol.

2010. máj. 24. 22:30
 32/40 anonim ***** válasza:
68%

bocsi nem másfél éves hanem 1 volt (nem teljesen a kérdéshez kapcsolodott, csak eszembe jutott)

[link]

2010. máj. 24. 23:06
 33/40 anonim ***** válasza:
65%
Jézusuramisten, lányok!Hogy jön ide az éhenhalt kisgyerek?Az én lányom öt hónaposan kezdett kuszni, hat és fél volt, mikor felhúzta magát állásba, tíz, mikor egyedül lépegetett a bútorok mellett és egy évesen önállóan járt.Én nem értem, miért kellene dupla luccot ugrani kétévesen.Minden gyerek más.Az unokahugom lánya mindent megkap, egyke és állandóan vele foglalkoznak, mégis csak nyolc hónaposan kezdett el forogni...
2010. máj. 25. 11:02
 34/40 anonim ***** válasza:
én tuti megmondanám a nővéremnek hogy ez igy nem jó, nem normális és hogy fogok szólni a védőnőnek, vagy javasolnám hogy vigyük el a védönőhöz és elmennék vele. de biztos én sem nézném tétlenül ha megsértődik ha nem.
2010. máj. 25. 13:09
 35/40 anonim ***** válasza:

11:02-es válaszhoz: A kérdező, és a többi válaszoló sem csak egy aprócska lemaradás miatt aggódik. Az egész történet hajmeresztő, ahogy van.

Szomorú, ha ezt nem lehet megoldani családon belül. Gondolom a nővér úgy gondol saját magára, mint egy szuper tapasztalt, belevaló 3 gyerekes anyára, nehogy már neki bárki is kritikát fogalmazzon meg... (Ismerek egy családot, hasonló a felállás: a nő szült 4 gyereket, saját bevallása szerint is azért, hogy ne kelljen dolgozni menni (pedig, diplomás, nyelveket beszélő nő, még az első gyed alatt is képezte magát.) A 3., 4. gyerek már totál el van hanyagolva, "mandínerből" nevelgeti őket, de nem figyel rájuk különösképpen. 4 éves kislány még alig beszél. A 2 évesnek durva dührohamai vannak. És persze senki nem szóljon bele, mert ő 4 gyerekes pedagógus, ő tudja legjobban.)

Visszatérve: sajnos a leírásból nem tűnik úgy, hogy a nővér és a sógor túl elkötelezett emberek lennének... Mindennnek a legkönnyebb végét fogják meg: a gyereknevelésnek (lepasszolni a nagyokat, nem foglalkozni a kicsivel), a munkának (más pénzén és erőforrásain élősködnek, pl. apósék foglalkoznak télen a gazdasággal), a családi kapcsolatoknak (nyilván a sógor sem véletlenül lép le minden alkalommal a terhes felesége mellől)

Szerintem nem ártana leülnöd a szüleiddel, a pároddal, és esetleg a sógor szüleivel megbeszélni, hogy mit tudnátok Ti tenni a gyerekekért, a családért. Sajnos nem valószínű, hogy pozitív irányba fog változni a dolog. Valószínű, hogy rosszabb lesz, a gyerekeknek iskolában tanulási, viselkedési problémáik lehetnek, és ha nincs mellettük felnőtt segítség, az örökre tönkre vághatja a jövőjüket. Nővéred még szülhet pár gyereket, akikkel szintén nem fog elbírni. A pénzt felélik. Csődbe vihetik az egész családot. Folytassam?

Az meg azért elég gáz, hogy ha egy 6 hónapos gyerek még a fejét sem képes tartani. Ja, és ugye az oltásokat sem kapja meg... Ezen a vonalon azért el lehetne indulni...

2010. máj. 25. 15:43
 36/40 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Lehet, hogy nagyon félreérthetően fogalmaztam.Sógorom, nem a terhes feleségét nem bírja(terhesség alatt) és megy ki dolgozni, hanem hirtelen akar némi pénzt keresni.Na ezt is jól megfogalmaztam.Bár azért ebben is van valami, én egy percet nem tudtam élvezni a terhességemből, mert mindig segíteni kellett valamit és mert ő terhes.Lehet hogy rossz a logikám, ő már élvezett 2-t, nekem ezt az egyet sem lehet???

SZERINTEM az egész évet úgy kellene csinálni, hogy jó legyen, nem aztán 3-4-5 hónapot külön tölteni a családtól, hogy legyen némi pénzük.Elhiszem hogy a szakmája, nagyon idény jellegű, de amikor most decemberben hazajött sógorom, inkább nem dolgozott 3 hónapig semmit, mert várta hogy mikor hívják kintről vissza.:((

Holott legalább beadhatta volna a papírját gyárakba vagy valahová és nem várja a sült galambot.De Ő inkább várt, hátha....

Ilyen apróságokból is áll már a bál egy jó ideje, mert az én párom(nem akarom dícsérni, mert néha Ő is bekkatan)de már azon ügyeskedik, hogy kimenjen Írországba pár hónapba legalább mosogatónak.Ő, aki soha meg nem fogná a szivacsot.Ez mondjuk a mi hibánk, mert eddig úgy rendezkedtünk be, hogy Anyukámékkal oda-vissza támogattuk egymást.Nekik a tavalyi évi minusz, elég sokat nyom latba, nekünk hiába volt tartalék, feléltük.Utálom az egész helyzetet ahogy van.Már annak is örülök, hogy valahogy kihúzzuk a segélyig, mert mi már tényleg vajas kenyéren élünk 2 hete.De a babának muszály megvenni a tápszert , pelust, gyógyszert stb.Valahogy le kellene válnunk tesómékról, de amíg a gyerek probléma meg nem oldódik, nincs szívem hozzá.Amúgy sem nagyon, de ....

Egyébként azon töröm az agyam, mi lehet a gond.Mert látom hogy a 2 nagyobb gyerekkel teljesen máshogy viselkedik.A picit is szeretgeti(más kérdés hogy nem csak azt kellene hanem pl. tornáztatni is) de 2 rossz Afp- eredménye volt.Nagyon sokáig úgy állt a dolog, hogy Down kóros lesz a baba.Lehet hogy csak próbálom beleképzelni, hogy ezért ilyen a picilánnyal, mert valahol talán fél tőle, hogy mégis van valami baja.Nem tudom.Próbálom mentegetni nővéremet magam és mások előtt is, holott tudom hogy nem mind arany ami fénylik.

A védőnőnek szólást úgy gondoltam, hogy az enyém szóljon oda az övének-hogy mondjuk lehet gond van, de állítsa be úgy mintha csak arra járt volna.Vagy valami ilyesmi.De várok még vele, ma úgyis hozza a nagylányt oviba, megpróbálok konkrét dolgokról beszélni vele, nem csak utalgatni rá.Csak az a baj, hogy nem is nagyon merem, mert egyszer már megkaptam még a középső gyereknél( a pici még úton sem volt) hogy ne szóljak bele, mert ő már tapasztaltabb.Ha anya mond valamit, akkor meg az a baja, hogy biztos a pénz miatt piszkálja.Szar helyzet ez is, remélem rosszabb nem lesz csak jobb!!!!!!!!!

2010. máj. 25. 16:31
 37/40 anonim ***** válasza:
52%
Ha az én nővéreimnél lenne ilyen gond, biztos, hogy nem itt teregetném ki a dolgait, szidnám, mint egy idegent,és megpróbálnék tanácsokat kérni idegenektől, hanem elbeszélgetnék vele - ezért van a család, nem?Gondolom vagytok olyan viszonyban, nem?Próbálj egyenesen beszélni vele, de ne úgy, hogy kioktatásnak tűnjön, meg a te gyerekeddel való összehasonlítgatásnak.Nem hiszem el, hogy 2 testvér ennyire nem tud dolgokat megbeszélni egymással ...
2010. máj. 25. 16:56
 38/40 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Látom végig olvastad a kommentjeimet, hogy ezen a véleményen vagy!

2010. máj. 25. 19:01
 39/40 anonim ***** válasza:
ha ennyire rongybabás ez a picur, az nem csak attól van, hogy elhanyagolják, hanem a leírtak alapján sanszos, hogy hipotón kisbaba. Csak szakember (gyógytornász, neurológus) tudna rajta segíteni. Ezt azért érdemes lenne finoman elmondani a szülőknek.
2010. máj. 25. 21:56
 40/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen MINDENKINEK az észrevételét, véleményét!

Valamilyen formában mindegyik hasznos volt.Szeretném leszögezni, hogy nem szeretném elvenni tesóméktól a gyermekeiket!Tudom, hogy szeretik őket, így vagy úgy, próbálnak nekik megadni amit csak tudnak, de az anyagi szempontok néha az érzelmek rovására megy.

Itt voltak ma, sógorommal együtt, leültünk megbeszélni a dolgokat!Én a párom és tesómék.Látják Ők is, (jobban mondva tesóm) hogy valami nem olyan mint kellene lennie, de azt mondja hogy idő, pénz stb. híján nem sok mindent tudna kezdeni, bár a legnagyobb problémának én mégis inkább a sógorom hozzáállását látom.Szerinte semmi gond.Kiderült, hogy volt lent néhány hete a védőnőjük, az oltások miatt, Ő is észrevett furcsaságokat a picikén.Küldte őket orvoshoz beutalókért.Most arra jutottunk, hogy legalább míg a föld munka lemegy, hozzák be hozzánk és elmászkálok vele én dokihoz, meg ahová kell, és legalább Ő is tudja biztosra hogy ha valami nem oké.Sajnálom, hogy ez a helyzet náluk, megértem valahol a "hozzáállását" is, de csak valahol.Átgondolják, jobban mondva meggyőzi a férjét, bár nem bírom még mindig felfogni hogy ha látja Ő is, hogy gond van és még a védőnő is szól róla, akkor miért a férje bólintására kell várnia!?

2010. máj. 26. 00:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!