Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy nagyon lemarad?...

Félek, hogy nagyon lemarad? Mit mondhatnék/csináljak?

Figyelt kérdés
Unokahúgom lassan 6 hónapos, de:abszolút nem foglalkoznak vele.Evés után beteszik a kiságyba a hasára és aztán fekszik szegény gyerek.Nálunk voltak ma és amíg tesóm elment a boltba, felvettem a kislányt és lefektettem a 4 hónapos kisfiam mellé a nagyágyra.Ég és föld a 2 gyerek.Kisfiam (egyáltalán nem dicsekedni akarok) ha odaadjuk az ujjunkat a kezébe, felhúzza magát ülésbe onnan pedig állásba.Néha erőszakosan kell "leültetni" mert állni akar.Ha ül az ölemben, mikor eszik, addig ficánkol, míg letornázza a popóját.Ha a hasamon van, addig ügyködik, míg valahogy sikerül felállnia.Tudom, hogy még nem szabad hagyni, hogy álljon, ülni sem hagyom, csak ha etetem az ölemben.A kislányt viszont a hátára tettem le és elterült mint egy kisbéka.Keze-lába oldalra, meg se moccant.Felvettem, egyáltalán nem kapaszkodott belém.Olyan érzés mikor fogom, mintha teljesen erőtlen lenne.Kezébe adtam az ujjamat, hogy vajon mit csinál, de meg sem próbálta felhúzni magát, csak lejjebb csúszott az egész gyerek.Olyan szegény, mint egy rongybaba.Csak mosolyog szegénykém, nem is igazán gügyög.Van 2 nagyobb testvére és most kezdődtek a földmunkák és félek, hogy csak még jobban lemarad a gyerkőc a fejlődésben.Tudom, hogy nem az én dolgom, de a nővérét is én hurcoltam anyával gyógytornára, mert 1 évesen még nem tudott ülni, erre ez a dinka még most sem törődik a gyerekkel.Rossz nézni, hogy mennyire el van "hanyagolva".Nővérem pedig meg van sértődve, ha nem engedem a kisfiammal foglalkozni, mondván, ott a kislányod, látod, hogy szüksége lenne rád.De meg sem hallja.Végső elkeseredésemben, már arra is gondoltam, hogy szólok a védőnőmnek, szóljon oda annak, akihez ők járnak, hogy menjen ki hozzájuk.Ott sem voltak, csak míg tesóm terhes volt.Ezenfelül állandóan betegek a gyerekek, vastag harisnya, zokni, vastag nadrág, body, póló, hosszú ujjú pulcsi+ vastag kiskabát volt rajta egyik hétvégén, mikor lent voltunk palántázni náluk.Rajtam csak egy ujjatlan top volt, pedig fázós vagyok.Ti mit tennétek?Kérlek, ne mondjátok azt, hogy ne foglalkozzak velük, mert az ő életük.Rossz nézni, mit csinálnak, és ahogy ismerem tesómat meg a nagyeszű sógoromat, sápítozva fogják hozni megint hozzánk a gyereket, hogy nem tudják mitől, de ez meg ez van, és hordjuk már mi orvoshoz.
2010. máj. 21. 20:10
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
77%

Ha tényleg süket fülekre talál a tanácsod, előbb szólj anyudnak,hátha tud rá hatni...ha nem menj a védőnőhöz.

Tojni arra aki azt mondja,hogy ne szóljál be nekik...a gyerek gyerek akkor is.

2010. máj. 21. 20:20
 2/40 anonim ***** válasza:
73%
Jaj Istenem! Már bocs, hogy ezt mondom, de minek kellett ezeknek egy harmadik gyerek ha az első kettővel sem foglalkoztak? Az, hogy most még nem olyan aktív a kislány mint a te babád még nem jelent semmit, mert a gyerekek nagyon eltérő iramban fejlődnek, főleg ebben a korban. (egy ismerősöm kislánya már állt és lépegetett mikor mi még "csak" másztunk 5 hónaposan, pedig egy idősek a gyerekek) Viszont ha azt nézzük hogy ez a kislány meg fog nőni és később sokkal számottevőbb lesz hogy mennyire nem lesz vele foglalkozva... Hát eléggé elkeserítő. A másik két gyerek egyébként korának megfelelően fejlődik? Mi volt a probléma a nagyobbal? Írod, hogy egy évesen nem tudott ülni. Nem kötözködni akarok, de nem lehet, hogy valami genetikai velük született probléma van a gyerekeikkel és azért voltak/vannak ezek a dolgok? Számomra hihetetlennek tűnik, hogy csupán a szülői hanyagság és nem törődömség ilyen lemaradásokat produkálna a fejlődést. Igaz, lehet mozgásra sarkallni a babákat, de nem hiszem, hogy ez ilyen nagy mértékben bele játszana. Főleg ha abból indulok ki, hogy ha nem játszanék, bikoznék, stb a kisfiammal ő akkor ilyen aktív, eleven, mozgékony gyerek lenne, mert ő alapból ilyen, egy percig nem tud nyugton ülni.
2010. máj. 21. 20:28
 3/40 anonim ***** válasza:
54%
Második vagyok. Majd írd le a véleményed.
2010. máj. 21. 20:28
 4/40 anonim ***** válasza:
71%
Komolyan mondom, miota megszületett a lanyom, nekemis faj, ha valaki ennyire tojik a gyerekere. Tudom, hogy sok a ket gyerek, de nemtudnal kicsit több idöt tölteni a picivel esetleg? Persze ha maskepp nem megy a vedönönek kell szolni. Vannak jo gyakorlatok amivel most meg be lehet hozni a lemaradast, naponta csak par percet igenyelnek. Szegeny kislany ugy sajnalom az ilyenek gyerekeit. Off: az en kislanyom 5 hos es ö is folyton fel akar ülni. Akkor ez nem egyedi eset en meg mar megijedtem, hogy valami nem ok, jo hogy irtal :)
2010. máj. 21. 20:29
 5/40 anonim ***** válasza:
45%
Megint második vagyok. Kedves harmadik, abszolút nem egyedi eset, mi 4,5 hónaposan ültünk, rá egy hétre másztunk, 8 hónaposan felállt, most lesz 10 hós és elkezdett lépegetni is. Szóval ne aggódj! Ügyesek vagytok :)
2010. máj. 21. 20:35
 6/40 anonim válasza:
71%
Szerintem is beszélj anyukáddal hátha ő hatni tud a tesódra ha meg nem akkor mindenképp védőnőhöz kell fordulni majd ő tudni fogja mi a teendő.
2010. máj. 21. 21:00
 7/40 anonim ***** válasza:
78%
Tényleg nem jó , hogy így nem foglalkoznak a babával,de csak tanácsolnám neked, hogy ne hagyd állni a babód,mert nagyon terheli a gerincét, kis lábát, később problémái lehetnek belőle.Épp a héten voltam egy konduktor előadásán aki pont erről beszélt.Ne haragudj rám, csak jót akarok.
2010. máj. 21. 21:23
 8/40 A kérdező kommentje:

Kedves utolsónak:Eszem ágában sincs hagyni hogy álljon a kisfiam, még kérdeztem is a védőnőnél + dokinál, hogy nem e lehet hogy esetleg gond hogy felhúzza magát és ül, áll.Még ülni sem hagyom (írtam is-biztos átsiklottál felette) nem hogy állni. :)))

Többiek: az a nagy harci helyzet, hogy a nagyobbik kislánynak nagyon lazák voltak az izmai.Rákellett volna adni a kengyelt, de -hogy néz az ki falun, hogy meg van kötözve a gyerek!.:(((

Genetikailag nincs vele és a középső gyerekkel semmi gond.

Anya is próbál beszélni velük, de semmi.Néhány kommentemben már írtam erről, a nagyobb kislány hozzánk jár oviba, mert náluk állítólag bunkó az óvónő.A fiukat is hozzánk iratta be oviba, pont ebből kifolyólag.70 km-re lakunk egymástól.Anyáék pedig az én szomszédaim.Talán érthetően fogalmazok!?

A nagylányon is látszik, hogy nincs vele foglalkozva.Amikor nálunk van hétközben nyugodt, aranyos gyerek aki kérdezi hogy mit segítsen, elpakol maga után ha játszott, stb.De ha pénteken jönnek érte a szülei, mint akit teljesen kicseréltek.Akaratos, hisztizik, veri magát a földhöz.Ebből is gondolom, hogy vele sincs foglalkozva.

Ami azt illeti hogy miért vállalták be a harmadikat is?Erre is van válasz: Akart ő 4-t csak nagyobb korkülönbséggel.Akkor miért nem védekeztek?És ezt hallgassátok:gumi azért nem jó, mert a férje NEM BÍRJA, gyógyszer azért, mert akkor HISZTIS lesz (tesóm) spirál azért mert MEGFOJTJA a gyereket :((((((, kúp pedig:Hát, nem lehet kivárni azt a 10 percet.

2010. máj. 21. 22:41
 9/40 A kérdező kommentje:
Másodiknak: kérdezted a véleményemet.Amikor megszületett a kislány bent laktak anyáéknál tesómék, mert sógorom kint dolgozott németben.Kb.1,5 hónapos volt mikor hazaköltöztek.Mivel én még terhes voltam, átmentem hozzájuk játszani a gyerekekkel vagy ők jöttek át hozzám.De tesóm lépten-nyomon passzolta le őket.5-6*r is elment egy nap vásárolni, meg sétálgatni.Akkor azt hittem, hogy biztosan sok van rajta, hiányzik a férje, hirtelen "egyedül" 3 kicsi gyerekkel,vagy szülés utáni depresszió is megfordult a fejemben de most már kezdem másképp látni a dolgokat.Amíg itt laktak, a kislány egy örökmozgó volt.Mosolygott, kezdett már kacarászni.Szóval még ha alapból jókedélyü baba volt is, valami nagyon megváltozhatott abban a picike lelkében.
2010. máj. 21. 22:51
 10/40 A kérdező kommentje:

Jaj, és egyáltalán nem szerettem volna azt a benyomást kelteni hogy a kisfiam "tudománya" egyedülálló lenne.Elnézést ha félreérthetően fogalmaztam.

Tudom, hogy minden baba más iramban fejlődik, de az veri ki nálam nagyon a biztosítékot, hogy olyan erőtlen a kislány.Semmi tartása, háton el sincs pár percnél tovább( mondjuk ez nem számadó-a kisfiam most barátkozik a hasával), ha ölben van, még nagyon-nagyon bicsaklik a kis buksija mindenfelé.

2010. máj. 21. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!