Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy nagyon lemarad?...

Félek, hogy nagyon lemarad? Mit mondhatnék/csináljak?

Figyelt kérdés
Unokahúgom lassan 6 hónapos, de:abszolút nem foglalkoznak vele.Evés után beteszik a kiságyba a hasára és aztán fekszik szegény gyerek.Nálunk voltak ma és amíg tesóm elment a boltba, felvettem a kislányt és lefektettem a 4 hónapos kisfiam mellé a nagyágyra.Ég és föld a 2 gyerek.Kisfiam (egyáltalán nem dicsekedni akarok) ha odaadjuk az ujjunkat a kezébe, felhúzza magát ülésbe onnan pedig állásba.Néha erőszakosan kell "leültetni" mert állni akar.Ha ül az ölemben, mikor eszik, addig ficánkol, míg letornázza a popóját.Ha a hasamon van, addig ügyködik, míg valahogy sikerül felállnia.Tudom, hogy még nem szabad hagyni, hogy álljon, ülni sem hagyom, csak ha etetem az ölemben.A kislányt viszont a hátára tettem le és elterült mint egy kisbéka.Keze-lába oldalra, meg se moccant.Felvettem, egyáltalán nem kapaszkodott belém.Olyan érzés mikor fogom, mintha teljesen erőtlen lenne.Kezébe adtam az ujjamat, hogy vajon mit csinál, de meg sem próbálta felhúzni magát, csak lejjebb csúszott az egész gyerek.Olyan szegény, mint egy rongybaba.Csak mosolyog szegénykém, nem is igazán gügyög.Van 2 nagyobb testvére és most kezdődtek a földmunkák és félek, hogy csak még jobban lemarad a gyerkőc a fejlődésben.Tudom, hogy nem az én dolgom, de a nővérét is én hurcoltam anyával gyógytornára, mert 1 évesen még nem tudott ülni, erre ez a dinka még most sem törődik a gyerekkel.Rossz nézni, hogy mennyire el van "hanyagolva".Nővérem pedig meg van sértődve, ha nem engedem a kisfiammal foglalkozni, mondván, ott a kislányod, látod, hogy szüksége lenne rád.De meg sem hallja.Végső elkeseredésemben, már arra is gondoltam, hogy szólok a védőnőmnek, szóljon oda annak, akihez ők járnak, hogy menjen ki hozzájuk.Ott sem voltak, csak míg tesóm terhes volt.Ezenfelül állandóan betegek a gyerekek, vastag harisnya, zokni, vastag nadrág, body, póló, hosszú ujjú pulcsi+ vastag kiskabát volt rajta egyik hétvégén, mikor lent voltunk palántázni náluk.Rajtam csak egy ujjatlan top volt, pedig fázós vagyok.Ti mit tennétek?Kérlek, ne mondjátok azt, hogy ne foglalkozzak velük, mert az ő életük.Rossz nézni, mit csinálnak, és ahogy ismerem tesómat meg a nagyeszű sógoromat, sápítozva fogják hozni megint hozzánk a gyereket, hogy nem tudják mitől, de ez meg ez van, és hordjuk már mi orvoshoz.
2010. máj. 21. 20:10
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

És még valami.

Néhány dolgot másoltam be egy régebbi kérdésemből.Szóval nagyon be lehet kavarodni.Így tisztázom a dolgot.

A legnagyobb gyerkőc kislány, idén tölti az 5évet.Hozzánk jár oviba.A középső gyerek fiú, idén lesz 3.Ő szeptembertől járna hozzánk oviba.A legkisebb mütyüri pedig lassan 6 hónapos picilány.Egy régebbi kérdésemben 4 gyereket írtam, azért mert ismerősök is olvasgatnak itt néha és nem akartam hogy rájuk ismerjenek.Eddig!!!

Talán, ha valaki visszamondja nekik, észbe kapnak.

2010. máj. 21. 22:59
 12/40 anonim ***** válasza:
50%
Azta:O Ezek szerint ők hétközben a legnagyobb kislányt nem is látják? De durva...tesód egy köcs bunkó menj a védőnőhöz komolyan mondom...dnálam ezzel verte a biztosítékot,úgyhogy most még magamban szitkozódom kicsit.
2010. máj. 22. 08:44
 13/40 anonim ***** válasza:
54%
Ááá értem, akkor gyakorlatilag ők csak hétvégi szülők. Hát mit ne mondajak fantasztikus! Büszke lehet magára a kedves nővéred. És ha szabad megkérdeznem ő mit csinál a hétköznapokban? Az egy dolog, hogy most van egy pici babája (azzal se úgy törődik ahogy kéne) de mikor nem volt neki meg a kicsi? Mivel van elfoglalva egész héten ha a nagymama van a világ másik végén az unokákkal? Dolgozott valaha? Megint csak nem kötekedésképp, de nem lenne jobb azoknak a szerencsétlen gyerekeknek ha hétvégére se mennének "haza"? Nem tudná bevállalni őket a nagymami vagy esetleg ti? Tudom, hogy nem könnyű feladat, egy gyerekkel sem az, az én fiam is egy ördög fióka néha, de mégis csak jobb lenne szegény gyerekeknek ha egy gyereknevelésre alkalmas ember/rokon nevelné őket. Mert a leírtak alapján az anyjuk és az apjuk nem alkalmasak gyereknevelésre, épp ezért nem értem, hogy miért vállaltak ennyi gyereket... Nem akarom magam fényezni, de én talpra esett vagyok, a jéghátán is megélek, 200 m2-es házunk van, háztartást vezetek, 6 hektáros földet művelek, állatot tartok + nevelem a gyerekem, 21 évesen, pedig semmi segítségem sincs, szüleim kb havonta jönnek egy órára látogatóba. És mégsem tudnám elképzelni, hogy bevállaljak még egy ne adja Isten kettő gyereket a fiam mellé, pedig tényleg nem vagyok az a tutyi-mutyi fajta. Az ember általában tisztában van a képességeivel, saját maga tudja mit és mennyit bír, a nővéredék ezek szerint felül becsülték a képességeiket. Remélem sikerül valahogy megoldani a gyerekek normális ellátást, lehetőleg családon belül. A legjobb persze az lenne ha a nővéredék kapnának észbe és összeszednék magukat ha már megcsinálték ezt a három gyereket. Üljetek le az egész család és beszéljétek át ezt, lehetőleg úgy hogy ne legyen belőle sértődés, hangsúlyozd nekik hogy te nem őket akarod bántani, segíteni akarsz mert a gyerekeknek ez így nem jó. Ha hajthatatlanok akkor mindenképpen kért segítséget a védőnőtől, végső esetben a gyámügyesektől.
2010. máj. 22. 16:33
 14/40 A kérdező kommentje:
Mielőtt megszületett a legnagyobb gyerkőcük dolgozott tesóm.De aztán mintha egyszerre leakarták volna tudni az egészet.Jött a 2 másik is.Ezzel nem lenne semmi problémám, mert valahol érthető ha valaki így csinálja, de amit az utóbbi 2 évben művelnek az már katasztrófa.Sógoromnak eddig mindig akkor kellett kimenni külföldre, ha tesóm terhes volt.Persze addig ő bejött hozzánk a gyerekekkel.Mivel mind a 3 őszi/téli baba, mi is így láttuk jónak.Ne hurcolja nagy hassal befelé a tüzelőt, meg rendezze az állatokat.Addig az apósáék az állat rendezést legalább átvállalták.Aztán jött tavaly a bibi, mert hogy anyukámék családi vállalkozásba kezdtek, sütőüzemet alakítottak ki a lakásukban, és persze vettek fel rá némi hitelt.Akkor tesóméknak is megvette apa a kistraktort, hogy könnyebb legyen nekik az uborkázás.A faluban, ahol laknak mindenki azt hiszi, hogy a sógoromé a gép.A napszámosokat apa fizette ki + nagyapámék egy régi kis házát felújította, hogy legyen hol lakni a napszámosoknak.Beleölt apa 4 millió forintot , csak azért hogy az ő számláik ki legyenek fizetve.Most meg ott járunk, hogy a szüleim teljesen le vannak égve, ami megtakarított pénzem volt a párommal, azt már a 2 család felélte.Ami a sütödéből összejön, abból meg van a rezsi a szüleim és a mi lakásunkra és kaja sehol.Szóval inkább enni veszünk, mint számlát fizetünk egyik hónapban, másik hónapban számla van fizetve.De ez sem mehet az örökké valóságig.Mindenki hibás rajtuk kívül, semmi gond nem lenne, ha odaadták volna szeptemberben azt a 3 milliót, ami "járt" volna apának.Ehelyett sógoromnak kellett venni egy rakás " felesleges" kisgépet.Eddig úgy tudtuk alig maradt némi pénz, múlt héten derültek ki a turpisságok.De nem a pénz a nagy gond.Hanem ha tesóm otthon is van, megértem én, hogy háztartást kell vezetni, állatokat rendezni és még a földön is dolgozni, de én ezeket ugyanúgy csinálom és még a sütődéből is hajnalban érek haza, mert ott is segítek.És még csak annyit sem mond soha hogy köszi hogy vigyázol a gyerekre.Régen nem volt ilyen.Mióta férjhez ment kezd elmenni az esze.Az egy dolog, hogy falura költözött, de akkor sem kellene felfogásban alkalmazkodnia.A másik amit nem értek, hogy én minden nap minimum hajnal 3-kor fekszem 4 körül kelek a babához, 6 kor a páromhoz, hogy készítsem neki az ennivalót a munkába 8 ig visszafekszem.És aztán kezdem előlről a napot.Nem mondom hogy minden nap van főtt kaja, és hogy állandóan csillog-villog a lakás, de hogy hozzájuk menve sokszor még leülni sem lehet a kupitól, az már sok.Ők meg, ha nincs munka a földön, vagy eső van még délben fekszenek.De nem csak úgy hogy visszabújtak kicsit, hanem alszanak.Ez sem lenne baj, ha nem lennének gyermekeik és állataik akiknek enni kell adni.Mérhetetlenül kiábrándult, elkeseredett és szomorú vagyok miattuk.Teljesen tanácstalan vagyok.
2010. máj. 22. 18:20
 15/40 A kérdező kommentje:
Hú, látom jó hosszú lett ez a kommentem is.De jól esett egy picit kidühöngeni magam.Elhatároztam hogy megyek kedden a védőnőmhöz beszélni vele.Mert ha a 2 nagyobb gyerkőcük ide is jár/fog járni oviba, a picike addig még nincs rendezve.Ez most nagyon szemét húzás tőlem???Nem akarok bajt nekik sem, és egyáltalán nem a harag vezérel, mert mindenkit a 0-ra vágtak, hanem az elkeseredés és a tenni akarás a kislány miatt.Ti mit tennétek????
2010. máj. 22. 18:24
 16/40 anonim ***** válasza:
54%

Beszélj a védőnővel!MINDENKÉPP!!!Fúú ne haragudj de annyira tudom utálni az ilyen nőket..minek egyáltalán az ilyennek gyerek???

Szeretetet ad egyébként a gyerekeknek? vagy azt sem??

úúúú szegénykék annyira sajnálom őket..még olyan picik:(

2010. máj. 24. 18:07
 17/40 anonim ***** válasza:
37%

Szia!

Nekem a kérdésedből nem jön le, hogy miben van elhanyagolva unokahugod vagy mi az amit szerinted nem csinálnak unokahugoddal. Tehát miben nyilvánul meg ez az elhanyagoltság?

2010. máj. 24. 18:12
 18/40 anonim ***** válasza:
54%

Menj csak...én tojnék arra,hogy ez szemét húzás e vagy sem, ha a gyereknek segítesz ezzel !!!

amúgy meg ha tényleg úgy van ahogy írtad, akkor neked adok igazat a többi ügyben is...tesód és a férje mocskos szemetek...ilyennek lósz@rt nem adnék.

2010. máj. 24. 18:13
 19/40 anonim ***** válasza:
54%
Én is csak azt tudom mondani hogy védőnő vagy valami közös rokon aki tud rá hatni. Amióta van gyerekem, megszakad a szívem mikor elhanyagolt babákat, gyereket látok, hallok róluk :( Ha én lennék a helyedben keresném az alkalmat hogy szeretetet adhassak ennek a kis szegénynek :( Persze ezt nem úgy mondom hogy kötelességed, hanem gondolom te is így érzel.
2010. máj. 24. 18:23
 20/40 anonim ***** válasza:
54%
1812-es vagyok, bocs, most olvasom a kommentjeid, így értem már.
2010. máj. 24. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!