Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek, hogy nagyon lemarad?...

Félek, hogy nagyon lemarad? Mit mondhatnék/csináljak?

Figyelt kérdés
Unokahúgom lassan 6 hónapos, de:abszolút nem foglalkoznak vele.Evés után beteszik a kiságyba a hasára és aztán fekszik szegény gyerek.Nálunk voltak ma és amíg tesóm elment a boltba, felvettem a kislányt és lefektettem a 4 hónapos kisfiam mellé a nagyágyra.Ég és föld a 2 gyerek.Kisfiam (egyáltalán nem dicsekedni akarok) ha odaadjuk az ujjunkat a kezébe, felhúzza magát ülésbe onnan pedig állásba.Néha erőszakosan kell "leültetni" mert állni akar.Ha ül az ölemben, mikor eszik, addig ficánkol, míg letornázza a popóját.Ha a hasamon van, addig ügyködik, míg valahogy sikerül felállnia.Tudom, hogy még nem szabad hagyni, hogy álljon, ülni sem hagyom, csak ha etetem az ölemben.A kislányt viszont a hátára tettem le és elterült mint egy kisbéka.Keze-lába oldalra, meg se moccant.Felvettem, egyáltalán nem kapaszkodott belém.Olyan érzés mikor fogom, mintha teljesen erőtlen lenne.Kezébe adtam az ujjamat, hogy vajon mit csinál, de meg sem próbálta felhúzni magát, csak lejjebb csúszott az egész gyerek.Olyan szegény, mint egy rongybaba.Csak mosolyog szegénykém, nem is igazán gügyög.Van 2 nagyobb testvére és most kezdődtek a földmunkák és félek, hogy csak még jobban lemarad a gyerkőc a fejlődésben.Tudom, hogy nem az én dolgom, de a nővérét is én hurcoltam anyával gyógytornára, mert 1 évesen még nem tudott ülni, erre ez a dinka még most sem törődik a gyerekkel.Rossz nézni, hogy mennyire el van "hanyagolva".Nővérem pedig meg van sértődve, ha nem engedem a kisfiammal foglalkozni, mondván, ott a kislányod, látod, hogy szüksége lenne rád.De meg sem hallja.Végső elkeseredésemben, már arra is gondoltam, hogy szólok a védőnőmnek, szóljon oda annak, akihez ők járnak, hogy menjen ki hozzájuk.Ott sem voltak, csak míg tesóm terhes volt.Ezenfelül állandóan betegek a gyerekek, vastag harisnya, zokni, vastag nadrág, body, póló, hosszú ujjú pulcsi+ vastag kiskabát volt rajta egyik hétvégén, mikor lent voltunk palántázni náluk.Rajtam csak egy ujjatlan top volt, pedig fázós vagyok.Ti mit tennétek?Kérlek, ne mondjátok azt, hogy ne foglalkozzak velük, mert az ő életük.Rossz nézni, mit csinálnak, és ahogy ismerem tesómat meg a nagyeszű sógoromat, sápítozva fogják hozni megint hozzánk a gyereket, hogy nem tudják mitől, de ez meg ez van, és hordjuk már mi orvoshoz.
2010. máj. 21. 20:10
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
55%

már ne haragudj, de ő a testvéred!!! szerintem ebből a történetből az az egyik legnagyobb baj, hogy a saját testvéreddel nem tudod ezt megbeszélni!

nem bántani akarlak, de családban nem a háta mögött kéne a védőnőt megkérni, hogy szóljon valakinek, hogy menjen oda!

úgy is most kezdődik a földmunka, miért nem ajánlod fel, hogy vigyázol a babára?

2010. máj. 24. 18:43
 22/40 anonim ***** válasza:
54%

előző vagyok, így ahogy elolvastam amit írtam elég félreérthető, de tényleg jóindulattal írtam!

segíts neki, de nem úgy, hogy dirigálsz :)

2010. máj. 24. 18:45
 23/40 anonim ***** válasza:
26%
már nem azért utolsó de te tök dinka vagy. nem látod,hogy írta,hogy már próbáltak rá hatni mindenhogy? a 2 gyereke náluk lakik mert csak hétvégi anyának jó,ráadásul ő robotol vállalja még be a 3. gyereket is? eszednél vagy?
2010. máj. 24. 19:00
 24/40 anonim ***** válasza:
78%
sziasztok. Hozzán a védőnő hat hónapos koráig minden héten kijárt, az övék nem jár? Mert észre kellett volna venni, hogy valami nem stimmel. És amikor oltásra viszik, akkor is megnézik, hogy hogyan fejlődnek. Milyen nagy kár az ilyen felelőtlenség. Én öf-szülő vagyok, mindig elkeserít az ilyenfajta hanyagság. Remélem jó vége lesz, drukkolok a picinek a boldog, egészséges élethez :)Jelezd majd valahogy, hogy siketült-e megoldani valahogy ezt a dolgot, szerintem mindenki drukkol ezerrel :)
2010. máj. 24. 19:07
 25/40 anonim ***** válasza:
64%

dinka??? te meg bunkó vagy, hogy ledinkázol, nem olvastam a válaszokat csak a kérdést!

dinka... hát kösz

2010. máj. 24. 19:13
 26/40 anonim ***** válasza:
77%
19:07-es válaszolónak írom, hogy nem minden védőnő ilyen lelkiismeretes. Nekem már 2 éves a fiam és idáig 1x látta a gyereket...
2010. máj. 24. 19:16
 27/40 anonim ***** válasza:
17%
jah, bunkó vagyok ez igaz, de te meg hamar ítélkezel...ennyi :D
2010. máj. 24. 19:19
 28/40 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Lányok-lányok, ne kapjatok hajba!:)

Oltáson már jó ideje nem volt a picilány, mert mindig elkap valami vírust.Ha jól emlékszem a 3 hónapost kapta meg utoljára.A közeli kórházba szokták őket vinni, ha betegek.Hogy ott az orvos szól e vagy sem, nem tudom.

Tudom, hogy szeretik a gyerekeiket, ebben biztos vagyok!!!Csak olyan mintha sok bába közt elveszne a gyerek.Hiába próbáltam rávezetni tesómat, hogy legalább ne egész nap hason fektesse a gyermeket, céloztam, mondtam én már neki mindent.Odaadtam nekik a kisfiam játszóhídját is, csak hogy hátha kapcsol, hogy azzal háton a legjobb játszani( csak egy híd, rajta játékok, nincs alja), de mikor kérdeztem hogy na, tetszik e a picinek, azt mondta nem volt még ideje rá, hogy leüljön hozzá.:(((( Holott ha beteszi a kiságyba a gyerek fölé, ott sem kell lennie mellette.Be tudja akasztani, hogy még véletlenül se boruljon el.Ahogy vissza olvasom a kommentjeimet, szinte apró dolognak tűnik a "problémám", de ami igazán aggaszt, az a kicsi erőnléte.Hogy nem így kellene viselkednie ennyi idősen, függetlenül attól, hogy minden baba más.

2010. máj. 24. 21:23
 29/40 anonim ***** válasza:
32%

szia

ha én lennék a te helyedbe, akkor szólnék vkinek hogy nézzenek rájuk. ezer ember van aki "ölne" egy tündéri kisbabáért és szeretgetné, foglalkozna vele. Én úgy gondolom hogy ameddig kicsi a baba nem fogja fel és nem is emlékezne rá ha másik anyukához kerülne, ahol lehet hogy jobb is lenne neki. Persze csak ha az anyukája ennyire nem törödik vele. Volt az a másfél éves baba aki éhen halt, nem tudom hogy hallottad e? Nem értem meg az ilyen embereket, hogy miért nem mondanak le a babáról, ha tudják hogy máshol jobb élete lenetne. Mondjuk ez utobbi esetben valúszinü hogy a családi támogatások miatt, amit persze elittak. De ha ezt az esetet nézzük, itt se csináltak a védőnők semmit, szóval valőszinü hogy a te helyzetedben se lenne túl sok változás. Nem azt akarom mondani hogy vegyék el tölük a babát( csak ha nincs más megoldás), de azért egy szakértő nem árt... Nehogy késöbb nagyobb baj legyen...

2010. máj. 24. 21:48
 30/40 anonim ***** válasza:
54%
Milyen másfél éves baba?
2010. máj. 24. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!