Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vehetném rá a vendégeimet...

Hogy vehetném rá a vendégeimet akik babalátogatóba jönnek, hogy kezet mossanak mielőtt a babához nyúlnak?

Figyelt kérdés
nekem ez természetes. cikinek érzem hogy én szóljak és nem maguktól jönnek erre rá. épp elég ha csak a kilincset fogják meg, hemzsegnek a bacik, nem beszélve ha pl. busszal jönnek....brrr lehet hogy én vagyok túl paranojás?
2008. okt. 17. 19:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

en is olyan vagyok sokszor hazajovok, egybol kezmosas.. amugy szepen udvariasan meg lehet kerni oket, elmondani, hogy a babak immunrendszere ilyenkor még nincs kifejlodve, stb stb stb.

en probaltam mindig udvariasan elmondani, ha valami zavar, csak batran :)

2008. okt. 17. 19:26
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan kérd meg a vendégeket,hogy mossanak kezet.

Biztosan megértik.:-)

Egyébként ez nem paranoia,természetes hogy félted a picit.

2008. okt. 17. 19:28
 3/15 anonim ***** válasza:
Én szólok nekik, ha esetleg elmulasztanák. Én nem érzem cikinek, szerintem annak ciki, aki mosatlan kézzel akar egy csecsemőhöz nyúlni. (Egyébként nem is értem az embereket, én amíg nem volt babám, akkor is az volt az első dolgom, hogy amikor hazaértem, vagy bárhova megérkeztem, megmostam a kezem)
2008. okt. 17. 19:28
 4/15 anonim ***** válasza:
Paranoia?? Ennek alapnak kéne lennie! (Babázás nélkül is.)
2008. okt. 17. 19:29
 5/15 A kérdező kommentje:
örülök hogy sokan így gondolkodnak mint én, köszi..
2008. okt. 17. 19:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Cikinek érzed? Mi abban a ciki, ha megkérsz valakit valamire? Akinek nincs kisbabája, vagy már nagyon régen volt a gyereke csecsemő, annak nem feltétlenül jár állandóan a higiénián az esze, és nem bunkóságból felejti el. És miért kéne "rávenni" őket? Légyszi moss kezet, mielőtt a babához érsz, köszönöm szépen. Ennyi.
2008. okt. 17. 19:34
 7/15 anonim ***** válasza:
61%

Én ugyan így voltam ezzel. Ezért az alábbi sorokat fogalmaztam meg, kinyomtattam és a lakásban minden ajtóra illetve a bejárati résznél egy jól feltűnő helyre kifüggesztettem. Ezt nem lehet nem észre venni, és automatikusan mennek kezet mosni. Nem kell szólnom és nincs sértődés.

KEDVES VENDÉG KI E HAJLÉKBA LÉPSZ………..

Kicsiny családunkban kisbaba él! Hanna egészségének megóvása érdekében kérünk, hogy az alábbi kéréseinket

fogadd meg és tartsd be!

- az ajtóban kérjük MINDÍG vedd le a lábbelidet!

- GONDOLD ÁT, HOGY NEM E VAGY BETEG, ESETLEG A KÖZELMÚLTBAN ÁTESTÉL E AKÁR CSAK KISEBB MEGFÁZÁSON.

HA A VÁLASZOD IGEN, AKKOR KÉRÜNK, HOGY HANNÁT NE AKARD SZERETGETNI HISZ LESZ MÉG RÁ ALKALMAD MÁSKOR IS!

- MINDIG MOSD MEG A KEZED MIELŐTT HANNÁT MEGFOGOD, MEGSIMOGATOD STB!

- ÉS SOHA NE TAPOGASD A KEZÉT ÉS AZ ARCÁT!

Köszönjük, hogy kérésünknek eleget teszel és tiszteletben tartod .

Szerintem nem sértő viszont lényegre törő, és minden benne van ami fontos hogy a babánk nehogy elkapjon valamit hiszen olyan védtelen még. 6 hós kislány anyukája

2008. okt. 17. 20:54
 8/15 anonim ***** válasza:
56%
Mikor megjönnek, akkor a legtermészetesebben mutasd meg egyből hol tudnak kezet mosni, így még Te tűnsz udvariasnak, és ez elől nehéz kitérni.
2008. okt. 17. 21:24
 9/15 anonim ***** válasza:
Lehet mondani bátran, hogy légyszi, mossatok kezet! Én még a védőnőmnek is mondtam, hogy vesse le az ajtóban a cipőt, és odaadtam neki egy vendég papucsot.
2008. okt. 17. 21:52
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor is természetes a kézmosás, ha nincs baba a háznál. Én ki se bírnám, ha nem moshatnék kezet akár hazajövök, akár vendégségbe megyek.
2008. okt. 17. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!