Ti mennyi nasit, (gondolok itt pufira/sajtos talléra és társaira) adtok 1-2 év körüli gyereketeknek?
Mennyit ehet egy nap? Be van osztva mikor ehet vagy mikor kér adsz neki ?
Nálunk délelött reggeli és ebéd között elég sokat ropogtat nagyon szereti, illetve ebéd és uzsonna között is szokott majszolni, meg ha nem hagyja csinálni a dolgom ( nem hosszú idős mondjuk mosás berakás) akkor is szoktam neki adni. Gond hogy ennyiszer kap egy nap?
Étvágya attól még van,eszi az ebédet/vacsit is illetve evés tájékán már nem szoktam adni, 14 hónapos.
Gond, mert rászokik a folyamatos junk fodd evésre, és ez egyenes út a kövérséghez és annak szövődményeihez.
Éppen ezért én nem adok. Csíkokra vágott gyümölcs, zöldség, kis sajt a nasi, inkább ezt szokja meg.
Gond. Rászoktatod. Magától biztosan nem igényelne ennyit.
Pl. azért adsz neki, hogy csendben legyen, amíg te csinálsz valamit. Nagyon nem jó a kaját ilyenre használni. Aztán majd csodálkozik, hogy nagyobb kormában az étellel vigasztalja, foglalja el magát, aztán nem érti, közben meg már baba korában erre lett "kondicionálva".
Én felnőttként folyamatosan eszem.... még nem híztam el :-)
2 gyerekes anyuka
Semennyit. Nem disznót hízlalunk, hanem gyereket nevelünk. Van reggeli, ebéd, vacsora. Tízóraira és uzsonnára gyümölcs, joghurt, ilyesmi.
A folyamatosan zabáló anyukának pedig féregpete, pajzsmirigy vizsgálat kéne elsősorban.
Ez csak 1x kap úgy hogy elfoglalja magát tényleg 1-2 szemet, de az a baj már most rászokott, folyamatosan vezet ki a konyhába és mutogat az asztalra mert tudja hogy ott van a sajtos tallér. Ha nem adok akkor nagyon sír.
Valami egészséges rágcsa nincsen? És ha abonettet adnék mondjuk ezek helyett? Vagy hasonló ami nem hízlal?
Gyümölcsöt amúgy is kap tízórai/uzsira azért kérdezem, ő a ropogtatás igényli.
Látom nem éreztétek az iróniát a válaszomban :-D
Szóval az, hogy valaki gyakran eszik (folyamatosan elég nehéz lenne pl. fürdés, wc-zés közben) nem egyenes út az elhizáshoz! Gyors az anyagcserém, ennyi.
Nem az egészségtelenségével van csak baj, hanem azzal, hogy az evés pótcselekvés lesz. Sőt, már az, ha kéri folyamatosan. Mondj nemet, de tereld el a figyelmét, pár nap alatt leszokik, ha következetes vagy. És tedd el onnan, ahol tartod, mutasd meg, hogy nincsen. Ne lássa a zacskóját.
Egyébként a kölesgolyó, pufi és rizses megoldások szerintem vállalhatók néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!