Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nálatok volt vagy lenne...

Nálatok volt vagy lenne beleszólása a már meglévő gyereketeknek hogy mi legyen a születendő kicsi neve?

Figyelt kérdés
Èn harmadikos voltam mikor tesóm született, ès szüleim megkèrdeztèk tőlem hogy mi legyen a neve. Ès egy volt lány osztálytársam nevèt mondtam, vègül ez is lett a neve.

2017. ápr. 23. 19:09
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
38%
Nem nincs beleszólása!
2017. ápr. 23. 19:11
 2/28 anonim ***** válasza:
76%
Felsoroltuk neki a három befutót és ő választhatott.
2017. ápr. 23. 19:13
 3/28 anonim ***** válasza:
83%
Igen van. Mikor a második fiammal voltam terhes nem is gondolkodtunk neveken. Mikor még azt sem tudtuk, hogy fiú ő Gergőnek nevezte el, nekünk tetszett (bár fogalmunk nem volt honnan szedte), így mikor kiderült a neme ennél maradtunk. A kishuginál pedig több verzió maradt, amit nekem tetszett jobban az a férjemnek nem igazán, ami neki az nekem nem, így maradt pár név a listában amiben nem igazám tudtunk dönteni. Felolvastuk a fiúknak nekik 2 tetszett, azoknál maradtunk. Büszkék rá, főleg a nagyobb, hogy választhatott nevet.
2017. ápr. 23. 19:19
 4/28 anonim ***** válasza:
73%
Nem volt. Ha mondtak volna olyan nevet, ami megtetszik, akkor nem zárkóztam volna el, de nagyon nem egyezik az ízlésem a lányoméval. Majd elnevezi a saját gyerekeit. ;)
2017. ápr. 23. 19:23
 5/28 anonim ***** válasza:
91%
2 és fél éves volt a nagyobb fiam amikor az öccse született. Kék autónak akarta nevezni. Szerinted? :)
2017. ápr. 23. 19:32
 6/28 anonim ***** válasza:
36%
Normális családban van beleszólása a gyereknek is. Nem azt mondom, hogy neki kell eldönteni, de azért meg lehet kérdezni őt is. Nem ritkán sokkal jobb ízlésük van a szülőknél. Pl. egyik ismerős az Amira nevet akarta adni a 2. lányának. Pff. Szerencse, hogy a nővére javasolta a Noémit és az apukának is megtetszett. Másrészt sokkal szívesebben fogadja a kicsit, ha ő is be van vonva a dolgokba, akár már a névválasztásba is.
2017. ápr. 23. 19:32
 7/28 anonim ***** válasza:
90%

Nem az övé lenne a döntés, de elmondhatná, hogy neki milyen nevek tetszenek, mi elmondanánk, hogy nekünk mik tetszenek, összevetnénk, aztán mi szülők döntenénk.

Így ő is örül, hogy részt vehet a névadásban, ráadásul így megvan az esélye annak, hogy egy olyan nevet mond, ami felett valami miatt átfutottunk, miközben tetszik.

2017. ápr. 23. 19:34
 8/28 anonim ***** válasza:
78%
Fiú nevekből volt 3alternatíva,kikértük a véleményét,a lánynál viszont 1 volt,ahhoz ragaszkodtunk,szerencsére tetszett a tesónak is☺
2017. ápr. 23. 19:37
 9/28 anonim ***** válasza:
27%
2,5 éves volt a nagy mikor megszületett a kicsi, azt sem tudta mi az a testvér, nemhogy nevet adjon neki! De ha vagy 10 éves lett volna sem érdekelt volna a véleménye! Majd elnevezi a sajátját!
2017. ápr. 23. 20:00
 10/28 anonim ***** válasza:
92%
Mivel mindenféle állatnevet mondott a kedvenc meséiből, nem volt beleszólása :) De ha olyat mondott volna, ami nekem és a férjemnek is tetszik, akkor azt adtuk volna.
2017. ápr. 23. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!