Nálatok volt vagy lenne beleszólása a már meglévő gyereketeknek hogy mi legyen a születendő kicsi neve?
Én 9 voltam amikor az öcsém született a nővérem 12. Mindkettőnknek ugyanaz a név tetszett, így második névként megkapta az Öcsénk. Szóval nekünk volt beleszólásunk.
Ha születne egy harmadik gyerekem biztos megkérdezném a tesóit, nekik mi tetszik.
Nálunk volt. A nagyobbik lányunkat Kiarának hívják, de még ő is elég kicsi (2 év van köztük). Párommal megegyeztünk néhány névben, ami minkettőnknek tetszett, és azok közül ő választhatott. A Leilát választotta. Én is ezt választottam volna. :))
25/N
Még szép, hogy lenne.
A világért sem adnék olyan nevet a kicsinek, amivel a nagytestvér sehogysem tudna kibékülni.
Megkérdezném, hogy neki mi a véleménye, van-e valami ötlete.
A gyerekek gyakran sokkal jobb névbeli ízlésvilággal rendelkeznek.
A mai szülők nagyon hülye neveket tudnak választani.
Anno nálunk is ez volt. A húgom kapott egy kacifántos, magyartalan nevet, nekem pedig jóval közismertebb keresztnevem van.
Nyilván nem kell minden "Batman, Pókember" névre bólogatni, amit a gyerek diktál, de őt is hallgassuk meg és vonjuk be az ötletelésbe, ne a háta mögött döntsük.
Ahhoz, hogy nem tudna kibékülni, jár egy sztori. ;)
4 éves volt a nagyom, amikor vártuk a kicsit, akiről amikor kiderült, hogy fiú, apja megálmodta neki a Leó nevet. (Úristen, ezek a mai szülők a hülye ötleteikkel, tudom,tudom... )
Na, a nagy közölte, ez annyira csúf név, hogy inkább mégis hugit szeretne kérni, ha lehet... 3:)
Egy év múlva kb, mikor megkérdezte, melyik a kedvenc fiúneve, csont nélkül benyögte, hogy a Leó, mert az olyan széééééép név! <3
Na, EZÉRT nem kell, hogy beleszólása legyen a nagynak. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!