Miért adtok nyugtatót a babáknak?
Utolsó előttinek írnám, hogy gondolom nem ébredés nélkül alszik annyit a babája. Kisfiam is este 7-kor fürcsi, utána kaja, legkésőbb 8-kor alszik reggel 6-ig. Akkor kap ismét tápit, majd még visszaalszik 10-ig, volt már fél 11 is, és 8 hónapos lesz. Eszméletlen jó alvókája van.
Egyébként a nyugtatózással én sem értek egyet, de nem is hallottam még ilyet, hogy valaki nyugtatóval tömné a babáját. Régen tényleg mákteát főztek, na attól bizony bebambultak a babák rendesen.
Kisfiamnak nincs még egy foga sem, az igazi fogzás még hátravan. Ha nagyon fog szenvedni, biztosan fogok neki adni valamilyen fájdalomcsillapítót.
Egyébként volt olyan időszakunk, amikor éjjel írd és mondd: FÉL ÓRÁNKÉNT kellett bemennem hozzá, ugyanis alvászavara volt, ordított, nem pihent. Ezt csináltam egy hétig, és zombi lettem, hiába próbáltam nyugtatni, ringatni, magam mellé vettem, hiába. Utána bizony előkerült a homeopátiás Sedatif PC, amitől teljesen megoldódott a probléma pár nap alatt. Azóta ismét alszik. Lehet elítélni emiatt.
a homeopátiás szerek nem "nyugtatók".
én is a Sedatif pc-t adtam a babámnak, mint az előző válaszoló.
olvass kicsit utána, mielőtt ítélkezel.
szerintem pont Te tartod magad szuper anyukádnak.
én úgy gondolom, hogy mindenkinek jobb, ha a baba tud aludni éjszaka...de vannak itt anyukák, akik imádnak mártírt játszani, és éjszakázni. ő dolguk.:)))))
Na most ideges vagyok ugyhogy minden ketkedönek megsugom, hogy DE IGENIS van olyan, hogy egy gyerek magatol GYOGYSZEREK NELKÜL ilyen sokat alszik es ez a normalis. Ellentetben a sok okoskodoval aki arra büszke, hogy milyen sokat van fennt a baba. Egy kisgyereknek MEG A KISISKOLASOKNAK IS!!!! Szüksege LENNE az ejszakai 12 oras alvasra, ugyanis ennyi idö kell neki a regeneralodasra. De egyszerübb össze vissza altatni a gyereket mondvan ezt szereti meg ezt akarja, mintha egy par hetes baba vagy egy-ket honapos eves el tudna dönteni, hogy mi jo neki.
Es hogy mennyit alszik a baba, kisgyerek az meg legfökeppen a szülön mulik, mert az a gyerek akit hozzaszoktatnak a f@sz@ összevisszasaghoz meg hogy egyszer meg jatszunk alvas utan egyszer meg leüvöltöm a fejet ha probalkozik... aaa...
Okoskodjatok csak, de a topa kerdeseiteknel is jobban bosszantanak mar ezek a provokalo KI MERI MEGCSINALNI SZEGENY GYEREKKEL tipusu kerdesek, amikor mas bevalt vagy eppen nem bevalt modszeret ami nektek eppen nem tetszik kritizaljatok, amikor nem hogy jobbak, de meg ezzel a rosszmajuskodassal sokkal rosszabbak vagytok!!!
Na go lehet lepontozni IQ harcosok.
édes kicsi utolsó könyörgöm,számolj!!!!! az a gyerek 17 ÓRÁT alszik.A 12 igenis kell,de 17??????főleg ha alszik nap közben?Az én másfél évesem este 9-től alszik reggel 8,fél 9-ig,de közbe megébred(igaz a szeme nem nyilik ki),kér egy pár korty cicit,és alszik tovább.De ha 17 órát aludna egyhuzamban éjszaka,és még nappal is húzná keményen a lóbőrt,én komolyan aggódnék.Ez most rosszindulaton kívül mondom.könyörgöm a nap több,mint háromnegyedét átalussza.Alig van fennt egy pár órát.Az meg kitelik az etetéssel,peluscserével,boltba futással,és már hopp,alszik is.Kérdem én,akkor hogy tud a kis agya fejlődni,ha szinte inger se igen éri,meg alig van ideje játszani is.És ne mond,mert akárki megmondja neked,hogy nem az az egészséges egy gyereknél,hogy alszik egész nap,hanem alszik,játszik,de az alvás nem teszi ki a nap háromnegyedét.És ne gondold,hogy egy szívtelen dög vagyok és nem hagyom a gyerekem aludni,mert ilyenről szó sincs.Az én kislányom már leirtam hogy alszik éjjel,nappal meg egykor elalszik,alszik egy másfél két órát.de igy van ideje fejleszteni magát,tudok vele annyit foglalkozni,hogy tudjon fejlődni megfelelően.Mert ugye egy gyerek nem álmában tanul...Ja,és nem én alakitottam ki így neki az alvási igényeit,hanem ő saját magának,hiszen nyilván ha van egy gyereked,csak utána nézel a dolgoknak vele kapcsolatban,és tudod,hogy ezen a téren igenis ők alakithatják ki maguknak a rendszert.Én mikor áttért az egy lvásra nap közben,ha felkötöttem volna magam se aludt volna el,mert már nem igényelte,mert nem volt annyi alvásra szüksége.
Nyugodtan háboroghatsz nekem,akkor tartom a véleményem,hogy egészséges gyerek NEM ALSZIK EGYHUZAMBAN 17 ÓRÁT!!!!Könyörgöm,szegény még csak nem is éhes közbe mi,hogy szinte egy napot folyamatban átalszik?
ne haragudj,de akár hogy is számolom,az este 6-tól,másnap délelőtt 11-ig!!!!az akkor is 17óra!
Na bummmm.Ki nézte be?
Ne haragudj kedves engem majdhogy lecunci-mucizo hosszu valaszu. Ha az orvos a vedönö szerint teljesen jo, hogy ennyit alszik, akkor ne haragudj, de a te kedvedert nem fogom felzavarni. Es kepzeld ebredes nelkül alszik ennyit, de nem minden nap(tegyük hozza!!!) Az atlag az a 18:30-9 kb, de van hogy 18-11ig es olyan is van amikor 20-tol 8ig, de ez a ritkabb.Es varj irtam olyat hogy delutan alszik??? Nem emlekszem. De egyebkent szokott aludni kb egy orat. Akkor szamoljunk a max alvast 17+1=18 ora alvas, azaz marad 24-18=6 ora aktiv idö. Ebböl az evesek fürdes az 6X30=180=3ora 6-3=3 ora, es egy kisgyereknek 3 ora futkozasnal nem kell több. Amikor pedig nem 17, hanem "csak" 14 orat alszik akkor ehhez meg 3 ora jön, amiben fejlesztem a kis agyat, ami jajj mit fogok irni...ohh kepzeld pont alvas közben fejlödik, azzal, hogy elraktarozza es rendszerezi az aznapi dolgokat. Ja es mi nem otthon ülünk egesz nap, mint ahogy gondolom te teszed, hogy eleg a szegeny gyerekenek a 8 ora alvas, hiszen az ülesben mese nezesben mi is a faraszto??? Nekünk az aktiv 3 ora focizassal, jatszoterezessel, allatkertezessel, planetariummal, közlekedesi muzeummal telik. Es ha ugy erzed, hogy egy kisgyereknek 3 ora allatkertezes vagy muzeumozas nem eleg fejlesztö akkor öszinten sajnalom a gyereke(i)det. Nem veletlen, hogy tudja a bolygok nevet par dinoszauruszet, es imad könyveket nezegetni.
Biztos en vagyok a hülye, hogy azokat sajnalom, ahol a gyerek nem tud sokat aludni... jahh...
Uccso vagyok ja es bocsesz na kedves draga beszologatos tessek a gyerekek atlagos alvasigenye:
A gyermekek átlagos alvásszükséglete: 12 hónapos: 13 és fél óra
2 éves: 13 óra
3 éves: 12 óra
5 éves: 11 óra
a fiam 2,5 eves azaz saccra 12,5 orat kellene aludnia ez ugyan atlag, de a minimum 11 orat ajanlajak es ha par oraval több az nem gond, azaz az alkalmankenti 17 ora is belefer!!! Nezz utana valaminek mielött okoskodsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!