Miért adtok nyugtatót a babáknak?
2. 23:10-es vagyok: az én gyermekem 4 (!) hónapja durván fogzik, és csak homeopátiás szerekkel próbálkoztam, de egyáltalán nem váltak be :(
Most adjak neki naponta/ kétnaponta nurofent? Nem. Komolyan mondom, hogy akkor 4 hónapja minden egyes nap kaphatott volna.... Akkor meg már megint nincs értelme. Nálunk egyetlen gyógymód vált be: ha ölbe vesszük, megnyugszik :)
Nálunk nem működött az ölbevevés sem anno. Feszítette magát, és úgy sírt. Nagyon látszott, hogy fáj neki, engem pedig nagyon zavart, hogy tehetetlenül nézem, amint sír.
Amúgy meg mindenki úgy tesz jót a gyerekének, ahogy jónak látja. Én nem látok abban semmi rosszat, ha valaki ad neki nyugatót (homeot meg télleg, amúgy az sztem se ér semmit), és abban sincs semmi rossz, ha nem ad neki semmit, viszont ölbeveszi és fogja órákon át is, ha kell!
Nem az a lényeg, hogy a gyereknek jobb legyen? Kár volt feltenni ezt a provokatív kérdést, amin megint jól össze lehet kapni.
Igy van. Nálunk a védőnő megsúgta, hogy hivatalból a Viburcol homeos kúpot kéne "reklámoznia", de nagyon kevés anyuka elégedett vele, úgyhogy nekem kapásból monda is, hogy ha nyugtalan a gyerek éjjel (nagyon nyugtalan!!!) akkor egy Germicid C-t adjak neki nyugodtan. (egy éves kor után). Hát adtam néha, mikor már mi is ki voltunk bukva a folyamatos éjszakázásoktól. És ilyenor aludtunk.
Nem hinném, hogy ártottam vele a gyerekemnek... :)
Nem a kérdés provokatív,hanem egy-két válaszadó stílusa bicskanyitogató.
A kérdés arra irányult hogy ha nem alszik egy baba (nem feltétlenül a fogzás miatt!)hopp elő a gyógyszeres dobozt és nyugtatózzuk be a babát,hogy aludjon reggelig,lehetőleg mocorgás nélkül.
Nem.
Fájdalomcsillapítót én is adok a babának ha muszáj(Panadol vagy Nurofen)
Én a nyugtatóbogyókra gondoltam amit azért vesz egy "igazi" anyuka,hogy elmondhassa neki egy igazi boldog,de legfőképp NYUGODT babája van,akinek egész nap egy hangja sincs és kora estétől-reggelig alszik.(pl:Sevenaletta-lehet,hogy rosszul írtam)
En meg nem is hallottam, hogy valaki adna nyugtatot a babajanak.
Fajdalom es lazcsillapitot adtam mar szuri utan(belazasodott) vagy fogzasnal(fajdalom es hoemelkedes), de nem azert mert en nem tudtam aludni.
Nem hiszem, hogy valaki ilyet tenne a sajat nyugalma erdekeben....akkor gyereket sem szulne szerintem.
En sem hallottam meg olyat, hogy nyugtatoztak a babat. na bezzeg en igen (sajnos) az orvosirt fel egy az epilepsziasoknak adott babanyugtatot, mert mellekhatasa a maj funkciok javitas volt (nagyon sarga volt a pici). Azt kapta, de csak amig nagyon muszaly volt, azota es a terhesseg alatt sem szedtem se en se a baba semmilyenfelesleges gyogyszert, ha beteg akkor is elöbb a termeszetes immunerösitök (elelmiszerek), aztan homeopatia es aztan a gyogyszer, mert ha kell akkor kell (ha mar a 21szazadban elünk hasznaljuk ki neha).
Es az en kisfiam is jo alvo (este 18-19-töl reggel 9-11ig alvo gyerek) nyugodt es kedelyes, de nalam nem bukik ki egy ket mondat utan hogy ezzel azzal tömöm, mert NEM TÖMÖM SEMMIVEL, ugyanis nem hizos liba!!! En is provokativ kerdesnek tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!