Mi a véleményetek a tucatnevekről?
Kérlek, arra is térjetek ki, hogy adnátok-e, vagy sem.
Párom pl szerette volna a Jázmint, de mivel rengeteg van ismeretségi körben, hiába tetszik, lemondtunk róla. Kislányunk Alina lesz, ami szintén kezd elterjedni, de mivel több mint tíz éve ezt szánom a lányomnak, marad az elképzelés.
Kérlek, írjátok le avéleményeteket általánosságban, nem konkrétan erről a két névről. Én úgy látom, a többi szülőt nem rettenti el, ha nagyon népszerű a választott név.
A lányom 3 éves. Egy korábban leírt, hosszú vezetéknévhez eléggé hasonló hangzású vezetéknevet kapott. Mi is a rövid lányneveket túrtuk át. Végül a Zoé maradt, ami mindkettőnknek tetszett.
A születése után egy évvel került elém egy névstatisztika, ahol őszintén meglepve olvastam, hogy évek óta a 8-9. helyen van.
Viszont azt is láttam, hogy az évente születő kb 13.000 kislányból 5-600-at hívnak így. Ez viszont bőven eloszlik országszerte.
Legalábbis hiába élünk Budapesten, a három év alatt két Zoéval találkoztam rajta kívül, ebből az egyik egy görög származású huszonéves lány volt. (A Zoé görög eredetű név, élet a jelentése.)
Egyébként, amíg nem tudtuk a nemét, fiúneveket is néztünk, ott elég gyorsan a Ruben lett a befutó. Amikor kiderült, hogy lány, hónapokig nézegettük a neveket, ott kevesebb olyat találtunk, ami tetszett volna.
A vezetéknév -ics végződése eleve kizárt sok kezdőbetűt, mert összeakadtak volna. Persze, ami még tetszett volna, mind ilyen név volt.
Ha tucatnév,de tetszik akkor adnám.
A 2 éves fiamnak pl. elég gyakori neve van,
de ez tetszett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!