Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek a tucatnevek...

Mi a véleményetek a tucatnevekről?

Figyelt kérdés

Kérlek, arra is térjetek ki, hogy adnátok-e, vagy sem.

Párom pl szerette volna a Jázmint, de mivel rengeteg van ismeretségi körben, hiába tetszik, lemondtunk róla. Kislányunk Alina lesz, ami szintén kezd elterjedni, de mivel több mint tíz éve ezt szánom a lányomnak, marad az elképzelés.

Kérlek, írjátok le avéleményeteket általánosságban, nem konkrétan erről a két névről. Én úgy látom, a többi szülőt nem rettenti el, ha nagyon népszerű a választott név.

#név #baba #Nèpszerü #tucatnevek
2017. jún. 3. 15:55
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
89%
Van olyan, amit adnék, pl. a Dávidot. De a nagyja olyan, amit akkor sem adnék, ha évente 1 gyereket neveznének úgy el. Úgy általánosságban véve: nem adnék tucatnevet (nem is adtam a fiamnak)
2017. jún. 3. 16:01
 2/30 anonim ***** válasza:
92%

Tucatnevek mindig is voltak, csak 50 évvel ezelőtt egy osztályban nem 5 Anna vagy Hanna volt, hanem 5 Mária és 3 Zsuzsa.

Az elsőnek úgy alakult, hogy ritka nevet adtunk, majd a másodiknak is azt fogunk, de nekem semmi bajom sincs a most gyakran adott nevekkel.

2017. jún. 3. 16:03
 3/30 anonim ***** válasza:
83%

Nem fog meg valahogy.

Nekem rossz arcmemoriám van, pl a gyermekem bölcsis társait is nehezen különböztetem meg, amikor kint öltözésnél ha amolyan általános névvel emlitik a gyermeket(Tamás, péter, zoli, lili, stb),, következőleg sem fogom tudni, kit hogy hivnak

Játszon is csak azokat sikerült eddig megjegyeznem, aki Iván, Erik, Megyer, Zsombor, vagy egyfolytában szolitgatja az anyuka.pl egész du azt hallgatni, hogy Dóri Dóri Dóóóri..

Amugy semmi ellenvetésem nincs a tucatnevek ellen, de pl a gyermekem nem tudnám Petizni meg Zolizni

2017. jún. 3. 16:09
 4/30 anonim ***** válasza:
83%

Én nem szeretem a tucatneveket, de úgy jártam, mint te: a jó pár évvel ezelőtti kedvenc neveim tucatok lettek.

Csak ezért nem változtatom meg, főleg, hogy páromnak is tetszenek. :)

(Egyébként Alinát én nem ismerek, Alidát is csak egyet.)

2017. jún. 3. 16:12
 5/30 anonim ***** válasza:
12%

Férfinév esetén oké, mert a szép nevek népszerűek. A különleges nevek egytől egyig rondák.

Női nevek esetén viszont sokkal nagyobb a választék, inkább különleges nevet adnék.

2017. jún. 3. 16:16
 6/30 anonim ***** válasza:
76%

Oszinten? Nem erdekel tucatnev-e, ha tetszik. Hiszem (sok szulovel ellentetben), hogy nem a gyerekem lesz kulonleges egy egyedi nevtol, hanem egy BARMILYEN nev lesz kulonleges szamomra -igen, akar tucatnev is- attol, hogy a gyerekem viseli.

A gyerekem maga pedig az egyenisegetol lesz kulonleges nekem, tokmindegy hogy Jazmin vagy Erzsebet.

2017. jún. 3. 16:17
 7/30 anonim ***** válasza:
36%

A tucatnevekből is vannak amik tetszenek, pl az Anna, Zsófia, Izabella, és vannak amiket sosem adnék, hiába tucat, pl a Mira, Kiara.

Névadásnál nem volt szempont a gyakoriság, csak az hogy menjen a vezetéknévhez, ami hosszú, így lettek Aranyosmaróty-Osztrovics Róza és Aranyosmaróty-Osztrovics Eliza

2017. jún. 3. 16:20
 8/30 A kérdező kommentje:
Légyszi, ne pontozzátok le a másikat! Hadd legyen mindenkinek saját véleménye. Nekem mindegyik hasznos, más ne szólja már le, mert nem egyezik az övével. Köszönöm!
2017. jún. 3. 16:22
 9/30 anonim ***** válasza:
85%
6. vagyok, uristen 7-esnek milyen szep es elokelo neveket adtak! Nagyon szepek es elegansak :)
2017. jún. 3. 16:25
 10/30 anonim ***** válasza:
43%
Én semmiképp sem adnék tucatnevet, baromi kellemetlen lehet, mikor minden második embert ugyanúgy hívnak, mint téged. Nekem szerencsére nagyon különleges nevem van és mindig mondják is, hogy milyen szép és egyedi, kérdezik, hogy milyen eredetű...jó érzés különlegesnek lenni és szeretném, ha a gyerekem is annak érezhetné majd magát :)
2017. jún. 3. 16:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!