Mi a véleményetek a tucatnevekről?
Kérlek, arra is térjetek ki, hogy adnátok-e, vagy sem.
Párom pl szerette volna a Jázmint, de mivel rengeteg van ismeretségi körben, hiába tetszik, lemondtunk róla. Kislányunk Alina lesz, ami szintén kezd elterjedni, de mivel több mint tíz éve ezt szánom a lányomnak, marad az elképzelés.
Kérlek, írjátok le avéleményeteket általánosságban, nem konkrétan erről a két névről. Én úgy látom, a többi szülőt nem rettenti el, ha nagyon népszerű a választott név.
Egészen addig nem tudtam, hogy a lányom neve "tucat" (jaj, de negatív felhangja van. Inkább mondjuk gyakorinak), míg itt fel nem világosítottak (egyébként első 30-ban van).
Amikor 2 éve adtuk, én még azon aggódtam, furcsának fogják találni, mert ritkának hittem, miután több mint 30 év alatt senki ilyen nevűvel nem találkoztam.
Azóta már élőben is érzékelem, hogy egyre több van belőle.
Na ennyit, hogy ritka vagy gyakori...
Én meg különleges nevűként mindig is normális, átlagosabb nevet szerettem volna, és a környezetemben élő többi ciki nevű ember is. Lehet hogy te imádtad, de nem biztos hogy a gyereked is fogja. És lehet hogy vele meg pont azzal fogsz kicseszni hogy "különleges" nevet adsz neki.
ismerőseim:
Násfa-kb másodiktól nátha vagy vállfa volt
Kendra-kendrá, vagy kendermag
Noa-Boa
Mirandolina-mirabola
Na, ha őket kérdeznéd, egyik se mondaná hogy jajj de jó is a különleges név. Megtudhatom hogy téged hogy hívnak?
Az én kislányo Mira, és fogalmam sem volt róla, hogy eznem tucatnév, amíg nem láttam a gyakorin, hogy az. Nálunk ez úgy alakult, hogy pár hónapja voltunk együtt a férjemmel, amikor valaki névnapját kerestük, és a naptárban benne volt a Mira név. Kb egyszerre mondtuk, hogy ez de szép. 5 évvel később, mikor kiderült, hogy kislányt várunk, azonnal tudtuk, hogy ez lesz a neve. Mira azóta 2 éves, azóta sincs egyetlen ilyen nevű kislány sem a környezetünkben (Pest megye), pár hete ketten is azt mondták, hogy sosem hallották még ezt a nevet, csak max. becézésként. Szóval valahol biztos gyakori, de őszintén szólva nem érdekel. Az tuti, hogy a környéken ő az egyetlen, akit így hívnak, és szerintünk még mindig szép név.
Egyébként a Lili is a listán volt, pont azért vetettük el, mert minden második kislány Lili.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!