Önzőség olyan helyekre, programokra vinni a babát, ami nekem feltöltődés, számomra jó dolog?
Észszerű kereteken belül, nem mozira, 3 órás színházi előadásra gondolok este... :)
Hanem pl. futóbabakocsival futni menni, séta közben beülni meginni egy kávét/forró csokit, babás program után még beszaladni 1-1 boltba szétnézni, vásárolgatni 20 percre.
Egy korábbi kérdéshez írt kommentek miatt gondolkoztam el ezen, ahol az anyukát többen támadták, hogy miért jár futni babával, majd menjen akkor, ha a gyerek óvodás vagy másra is tudja hagyni. Mert, a futás az neki fontos és nem a gyereknek és az anyaság lemondással jár.
Viszont én az anyaságot/szülőséget úgy képzeltem el mindig, hogy együtt, hárman leszünk egy család, nem mondunk le mindenről a férjemmel, hanem igyekszünk úgy alakítani az életünket, hogy az jó legyen a gyerekünknek is, de nekünk is (persze az ő igényeit maximálisan szem előtt tartva).
Nem onzoseg. Ezeket egyebkent is csak egy adott pontig tudod csinalni ugy, hogy te elvezed gyerekkel egyutt, addig miert ne?
Most gondolok en itt pl a futasra, en az elso 1 evben sokat jartam gyerekkel, aztan mar nem lehetett, mert nem maradt meg a babakocsiban 10 percnel tovabb. Nyugodt vasarlas ugyanez, addig mukodik, amig nem hisztizik 5 percenkent valamiert :D
Elvezd, amig lehet, aztan ennyi.
Esetleg kevesebbszer nyisd meg a gyakorit meg a facebookot es akkor nem fogsz szorongani olyanon, amin nem is kene.
Akik azok a kommenteket írták, azok fognak x idő múlva kiégett szuperanyaként írni, hogy a gyerek óta semmi idejük nincs önmagukra és a férjükkek is a nullát súrolja a viszony..
Jól csinálod, ha nektek îgy jó akkor nem kell mással foglalkozni
Ha a gyerek úgy gondolja, hogy önzőség, úgyse lesz kedved menni🤣
Az enyém eleinte az összes kimozdulást végigaludta a babakocsiban. Csak ott aludt, otthon nem. Szóval kis túlzással oda vittem, ahova akartam. Most 4 hónapos, max.fél órát alszik és elég hangosan jelzi, ha nem tetszik neki a progi és túl sokat időzünk. Próbálnál te olyankor kávézni mellette...😂
Jó tanács: Ne szoktasd rá, hogy az első nyekkre kiveszed, mert egy idő után a kisujjadat nyújtod és a karod kell. Az enyém, ha felébred és menne már, vágja a pofákat, hogy hú, de rossz neki, de akkor még csak megsimogatom, beszélek hozzá. Ha már nyűglődik is, láthatóan nem akar visszaaludni, akkor veszem ki, mert az a baja, hogy unatkozik, olyankor szívesen nézelődik egy kicsit. Vagy ha alig aludt és sírva ébred, van, hogy elég, ha mozog a kocsi, alszik is vissza, csak nem tetszett neki, hogy megálltunk. Az ordítás egyértelműen ötös riasztás, ott vége az bulinak, bármilyen jól éreztem (volna) magam én. Ja, és a legfontosabb. Amennyire lehet, vetkőztesd le rögtön, ha beléptek egy meleg helyre, ahol 1-2 percnél többet időztök. Nem csak azért, hogy ne izzadjon be, hanem, mert a legnagyobb buligyilkos a meleg.
Ha a gyerek ezzel rendben van, akkor szerintem tök oké, menjetek és élvezzétek!
Nade ha van egy babád, aki utálja a babakocsit, akkor nem teszed azért bele heti ötször, hogy tudjál egyet futni, mert baromira nem is élveznéd, hogy közben végig ordítja a gyerek. Vagy ahogy írták, ha már nem akar megmaradni a babakocsiban, akkor hiába mennél vele futni... Szóval na. Amíg teheted, addig élvezd ki és menj. Majd ha már nem teheted, akkor meg úgy alakítjátok, hogy mindenkinek jó legyen.
Abszolút nem az. Attól mer lett egy gyereked még ember meg nő is vagy.
Nem kell mindent a gyerek alá helyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!