Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Önzőség olyan helyekre,...

Önzőség olyan helyekre, programokra vinni a babát, ami nekem feltöltődés, számomra jó dolog?

Figyelt kérdés

Észszerű kereteken belül, nem mozira, 3 órás színházi előadásra gondolok este... :)

Hanem pl. futóbabakocsival futni menni, séta közben beülni meginni egy kávét/forró csokit, babás program után még beszaladni 1-1 boltba szétnézni, vásárolgatni 20 percre.

Egy korábbi kérdéshez írt kommentek miatt gondolkoztam el ezen, ahol az anyukát többen támadták, hogy miért jár futni babával, majd menjen akkor, ha a gyerek óvodás vagy másra is tudja hagyni. Mert, a futás az neki fontos és nem a gyereknek és az anyaság lemondással jár.

Viszont én az anyaságot/szülőséget úgy képzeltem el mindig, hogy együtt, hárman leszünk egy család, nem mondunk le mindenről a férjemmel, hanem igyekszünk úgy alakítani az életünket, hogy az jó legyen a gyerekünknek is, de nekünk is (persze az ő igényeit maximálisan szem előtt tartva).

dec. 22. 15:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha nem árt neki és nincs baja a programmal, miért ne? Ha meg nem jön be neki, azt úgyis hallani fogod ;). De minden baba más, nektek kell kiismernetek. Sokan elfeledkeznek arról a szóról, hogy kompromisszum és arról is, hogy családról van szó, nem úr-szolga viszonyról. Mondom ezt úgy, hogy természetesen elég sok dologról le kell mondanom/mondanunk a gyerekek miatt, ahogy minden más szülőnek is. De ha meg lehet oldani...
dec. 22. 23:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Nincs gyereked ugye?

Az anyák azért írják ezt, mert nem akarsz babakocsit takarítani, mikor telefosizta a pelusát és kifolyt a hátánál, nem akarod égetni magad/stresszelni a kávézóban, hogy üvölt, nem akarsz kéretlen tanácsokat kapni, hogy miért van rajta sapka/miért nincs rajta sapka.. nem akarod, hogy átázzon a pólód a spriccelő/folyó tejtől, ami megindul sírásra, nem tudsz kit otthagyni, ha pisilni kell menned és nem tudod bevinni a babakocsit.. a futást én nem pártolom a kis buksija rázkódása miatt, csak aszfalton, de földúton iszonyú szívás tolni azt a kocsit, totál sáros lesz az autó belseje tőle, vagy belerokkansz a 20 kilónyi súly emelgetésébe a busznál.. meg fizikailag is nehéz mozgatni. Beparázol, ha póráz nélküli kutya feje a gyerekednél van séta közben, meg kb 70 ok, amiért ciki. Szoptatás és random mennyiségű és állagú kakák, bukások és az a sok-sok sírás.. és kéretlen jótanács..

Én is úgy gondoltam, mint te, de több rosszal járt a kimozdulás, mint jóval.

dec. 23. 15:26
 13/15 A kérdező kommentje:

5 hónapos baba anyukája vagyok.

Őszinte leszek, eddig nem nagyon érzem nehéznek ezt az egész anyaság dolgot. Sőt, ennyi szabadidőm, mint most, utoljára gimiben volt.

dec. 23. 15:42
 14/15 anonim ***** válasza:
12: Abban igazad van, hogy az anya tűréshatárán is múlik. Babakocsizni én is utálok, viszem hordozóban. Kéretlen tanácsoktól van, aki idegbajt kap, más meg beveszi a lesz.rom tablettát. Vagy visszaszól. Meginduló tej nálam is pipa, de melltartóbetéttel és szükség esetén enyhe lenyomással egész jól lehetett kezelni. A kirobbanó széklet izgalmasabb téma, nálunk csak a hátul is gumis mosható pelenka állta útját az anyagnak. Sírás: igyekszem úgy intézni, hogy legyen menekülő útvonal. Szóval van egy rakás kellemetlenség. De az mentálisan nem tesz nekem jót, ha remete életmódra váltok, ezért próbálok kompromisszumos megoldást keresni.
dec. 23. 17:45
 15/15 anonim ***** válasza:

12! De fura, hogy ennyire különböző. Attól, hogy valakinek nem ugyanaz a tapasztalata, mint neked, még nem biztos, hogy nincs gyereke.

A futáshoz nem igazán tudok hozzászólni, világ életemben utáltam. Viszont hónapok óta felújítás alatt van a konyhám és egyedül nevelem a babám. Szóval vagy rendelni tudok, vagy házon kívül eszem és nálam az utóbbi a nyerő. Sose hordoztam, mert egyikünknek se jött be igazán. Viszont imádja a babakocsit. Csak ott alszik út közben, otthon sehogy nem tud. Mostmár nem alszik egész úton, de így se ordít, mint otthon. Tök nyugis. Mindenki el van ájulva, hogy milyen nyugis baba... Ha tudnák!Maradjunk annyiban, hogy van olyan baba, akivel otthon maradni nem lehet🤣

Minden nap legalább 2x, de van, hogy többször átöltöztetem, mert nem találjuk a megfelelő pelenkát, folyton a hátán jön ki. Ilyen kocsiban egyszer történt, akkor is csak a body lett kicsit olyan. Ilyenkor amúgy is annyi réteg van alatta, hogy a kocsiig sose jutna el.

Egyetlen egyszer üvöltött egy nagyot. Akkor kivettem és elégedett körbenézett, hogy így már rendben vagyunk, tőlem maradhatunk is😂Mindenki csak röhögött.

A tejem sose folyt, csak etetés közben, de az meg út közben amúgy sincs, de azért van bent betét is.

A pisilés sok helyen probléma, de ahol van mozgássérült wc, ez is megoldható.

Vannak útvonalak, ahol minden busz alacsony padlós, máshol ki kell fogni, de igen, olyan is előfordul, hogy meg kell emelni. Egy lift nélküli ház első emeletén lakom, az a 2 lépcsőfok már nem oszt, nem szoroz.

Kutyáról nem tudok még nyilatkozni, fel se éri a mózest. Kéretlen jó tanácsokat nem kaptam, de szerintem nem is ott kap az ember, inkább rokonságban, játszótéren.

dec. 23. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!