Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezek a tünetek csendes refluxr...

Ezek a tünetek csendes refluxra, hasfájásra vagy valami másra utalnak?

Figyelt kérdés

3 hónapos babám evésével mindig voltak gondok, de hullámzóan. Volt amikor minden rendben volt, aztán jött egy hét szenvedés. Sehogy nem tudtam rájönni mi a különbség.

Eddig azt gondoltam hasfájás, aztán ahogy betöltötte a 3 hónapot jobban lett. Két hétig. És most újra kinlodunk.

Anyatejes, néha kap cumibol lefejt tejet. Nem cumizavar mert cicin és cumin egyformán ugyanazt csinálja: kiköpi, bekapja, kiköpi, bekapja, elforditja a fejét, izomból rángatja a lábait, rugdos, csapkod a kezével, feszíti a hátát, tekereg teljes testből. Szóval így telnek az étkezések. Egyéb időben pedig sokat csuklik, naponta többször köhög, tüsszög, és mostanában nem, de az első két hónapban többször bejelzett a legzesfigyelo is (mire odaertunk természetesen lélegzett).

A gyerekorvosunk sajnos leszarja bármit mondok, úgy áll hozzá mintha kb lehetetlen lenne hogy egy 3 hónapos anyatejes babának bármi baja legyen. A védőnő segítőkész, de még kezdő, tapasztalatlan így rá se nagyon számíthatok.

Valakinek van ötlete esetleg hogy mi lehet a baj? Amikor szépen eszik akkor nagyon szeretek szoptatni, de amikor ezt csinálja az nekem is egy tortúra mert közben össze vissza rángatja a mellem. Ja, az kimaradt hogy sírni nem szokott amúgy evés közben, meg máskor is csak ha van rá oka. Ezért is vagyok bizonytalan hogy pont az a tunet nincs amivel a babák leginkább jelzik a problémájukat, a sírás.

ma 02:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Minden tünet a csendes refluxra utal. Annyi hogy az enyém sirt is, utána miután megkapta a gyógyszert rá nem sírt de kényelmetlen volt evés közben. Hogy hízik a babád? Rendesen mennyiségeket eszik?
ma 06:47
 2/5 A kérdező kommentje:

110 mlket eszik, az első két hónapban csak a minimumot hizta, de nem is tudott még olyan intenzíven enni mint most. Most már elég erős hozzá a szája hogy 5-10 perc alatt elfaradas nélkül megegye ezt a mennyiséget. Így az utolsó hónapban már több mint egy kilót hízott. Kaki két naponta van általában.

Azt elfelejtettem hogy bukni amúgy csak ritkán szokott, akkor is inkább csak csorog a szájából.

ma 08:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Hasalni sem szeret, nem tudom hogy ez is összefügghet e.
ma 08:19
 4/5 anonim ***** válasza:
1 vagyok, az én babám is csak ritkán bukott, icipici mennyiségeket, nem volt sosem vészes. Mondjuk én nem szoptattam de tápszerből süritett kellett ekkor már. Ha szoptatsz akkor ne adj neki 120milinél többet mert rámehet a szoptatás, 120milinél többet a cicin nem eszik egy ennyi idős baba csak nagyon ritka esetekben. 500grammokat hízott a gyerekem a 3.hónapban 800at mert ott szépen tudott enni. Hasalni az enyém se szeretett pl, de hason aludni igen, ok a kettő nem ugyanaz, tudom. Meg meg szeretgette utána 3hó után fokozatosan 3 perc majd 5 és így a többi max 10percet hasalt 4 hósan kb könyökölt egyebek. Tedd sokszor hasra picike időkre, pelebkázón míg öltözteted, a mellkasodra is teheted, az is erősíti az izmokat.
ma 15:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Nektek elmúlt végül a reflux?
ma 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!