Mi a velemenyetek ezekrol a nevekrol?
Fédra, Szedra, Szabrina, Betsabé, Dorisz, Palmira
Mondjuk együtt egy XY Dorisz Palmira/Szabrina szamomra szepen hangzik :)
Ha a te neveidet lehurrogják, az nagy bűn, de te lehurroghatod a Katikákat, Barbikákat, holott azok viselhetőbb nevek. -.-
Amúgy a nevek közül egyiket se adnám. Ha nagyon muszáj, Fédra vagy Szedra, esetleg Dorisz.
Szabrina.
A Betsabé nekem nagyon nem nőies, de amúgy férfias sem, mintha nem is név lenne vagy valami ismeretlen kultúrából származna.
A Palmira, Dorisz nem tetszik. A Fédra, Szedra elmegy.
Egy óriási probléma van ezekkel a nevekkel.
Nem akarok ezzel senkit megbántani, de ordítani fog a gyerekről, hogy kisebbségi. Vagy legalább is rengetegen ezt hiszik majd.
Nem írózom a ritkább nevektől, de őszinte leszek, az imént felsorolt nevek giccsesek giccsesek és nyakatekertek.
Igen, én sem hívnám pl. Annának a gyerekemet, pedig gyönyörű névnek tartom. Ha lesz kislányom, második névnek kapja meg, mert tudom, hogy rengetegen viselik ezt a nevet és csak gubanc lenne azzal, hogy ötszáz becenevet kell kitalálni az iskola ötszáz Annájának.
De nem állok neki "csak azért is egyedi" nevet keresni.
Nem ettől lesz a gyerek, okosabb, szebb.
Milliónyi olyan ritkább név van az utónévkönyvekben, amik már évtizedek óta meghonosodtak a magyar nyelvben, hallomásból vagy egyéb forrásokból ismertek, viszont évtizedek óta nagyon kevesen viselik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!