Mi a velemenyetek ezekrol a nevekrol?
Fédra, Szedra, Szabrina, Betsabé, Dorisz, Palmira
Mondjuk együtt egy XY Dorisz Palmira/Szabrina szamomra szepen hangzik :)
Miert kene Katikának vagy Barbikának hivni egy gyereket? Csak mert sokaknak ez tetszik? Kösz nem. Amugy meg csak egy kerdes hogy ki mit gondol roluk. Szerintem az egyszeru vezeteknevhez nagyon passzolnak. Amugy meg egy szoval sem irtam h terhes vagyok.
Varom a tovabbi valaszokat.
Fédra szép, de nagyon mitológiai hangzású.
Talán a Szedrát adnám, a többi nem tetszik.
Ezerszer inkább Kiara, Zara, Maja, Zselyke, mint ezek a nevek!
Fédra - Ez az egyetlen, ami nagyjából elmenne.
Szedra - Kettő dolog jut róla eszembe: a szerda nap és a szeder. Mintha egy elírás lenne és nem is hangzik jól.
Szabrina - A ló a "Bibi és Tina" meséből. Inkább Szabina.
Betsabé - Ennyi erővel miért nem Erzsébet/Elizabet/Izabella - Ugyanis ezek közül mindegyik ugyanannak a névnek a különböző latinosított/magyarított változatai. Igaz, a Betsabé az eredeti héber alak. Csak akkor add ezt a nevet, ha rendelkezel róla elég történelmi háttérismerettel, illetve tisztában vagy azzal, hogy bibliai név és ez nem jelent számodra problémát.
Dorisz - Egyáltalán nem nőies. Borisz, Otisz...stb. A Dorina, Dóra, Dorottya, Dórabella - még mindig jobbak és nem mellesleg nőiesek.
Palmira - Eléggé szappanoperás, de még a tűrhető kategóriába sorolnám.
Tudom az összes név eredetét.
Nekem a felsoroltak közül az Elizabet tetszik, de azt a párom egyből kilőtte :) Vannak közös neveink amik tetszenek (Hanna, Heléna stb), de én most a sajátról érdeklődök.
Köszönöm a választ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!