Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Komolyan senki nem volt...

Komolyan senki nem volt lelkes a baba miatt? Miért kell bántani ezért?

Figyelt kérdés

2 hét múlva megszületik a kislányunk. Én igazából már a terhesség eleje óta vásárolok (főleg ruhákat), rengeteg külföldi babás oldalt, blogot, IG felhasználót végignéztem, hogy inspirációt gyűjtsek, milyen legyen a babaszoba, miket érdemes venni.

Viszont többen úgy kezelnek, mintha ez bűn lenne... Hogy minek kell drága babakocsi/kiságy/etetőszék, mikor a baba úgysem tudja, milyen, meg nem ez a fontos neki. Vagy hogy miért vásárolok annyi ruhát, úgyis hamar kinövi.

Vagy felesleges ennyit tervezgetnem a babaszobát, mert lehet, hogy velünk fog aludni és oda be sem megyünk majd. És ezeket olyan nők mondják, akiknek már van gyerekük.

Tényleg ennyire fura, hogy lelkes vagyok és nem egy fél nap alatt rendeztem le a babaholmikat, meg nem annyi a gyerekszoba, hogy összeraktunk egy kiságyat valahol, aztán jó napot?!

2017. ápr. 30. 18:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%

Jellemzoen azt hiszitek, hogy aki esszeruen vasarol, az irigy, csoro;)

Nem. Csupan tok mindegy annak a gyereknek, hogy 800 Ft-os vagy 4.000 Ft-os body-t adsz ra. Evek mulva plane nem lesz jelentosege.

2017. ápr. 30. 19:33
 12/23 A kérdező kommentje:
A gyereknek mindegy. Nekem nem. :)
2017. ápr. 30. 19:38
 13/23 anonim ***** válasza:
77%
😁 igen, a gyereknek mindegy, hogy a 4000ftos bodyt fossa nyakig vagy a 800ftosat. A mosógépnek is mindegy. Nekem már annyira nem lenne mindegy, hisz a ruhák nagy része erre a sorsra jut.
2017. ápr. 30. 19:48
 14/23 A kérdező kommentje:
Azért én tervezek a lányunkkal majd emberek közé is menni, és nem csak azért adni rá ruhát, hogy "legyen mit telef.sni".
2017. ápr. 30. 19:50
 15/23 anonim ***** válasza:
65%

Ahhoz képest hogy én meg a babagondozásba, szoptatásu tanácsokba, babalélektanba, baba-gyermek fejlődésébe, kombinált táplálásba, babatípusokba, hozzátáplálásba, betegségek tüneteibe, stb vetettem bele magam "őrülten"és 32 hetesen jóformán még csak kiságya volt, a buzgo babavásárlási láz nekem is furán hangzik :

Mindenesetre nekem nagy hasznomra váltak az olvasottak még praktikában is neked meg bizti a babaszoba/konyha lesz praktikusabb:)

Pl tudtad hogy fürdővizbe ha teszed, előszőr jo ha megmutatod neki, hova kerül és utána teszed bele háttal?es amikor hazahozod mutasd be neki a kecot?

A legkisebb aproságtol a legnehezebb dolgokig még baba mellett is "tanultam" :) gyerek/ek mellett már "nincs"idő energie

2017. ápr. 30. 19:53
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

De most mi bajod van??? Tőlem azt adsz rá, amit akarsz!

Felnőtt ember vagy könyörgöm, tanuld már meg leszrni mások véleményét!

2017. ápr. 30. 19:54
 17/23 anonim ***** válasza:
78%
Draga kerdezo, mas sem rongyokban vitte am emberek koze a gyereket;) Nekem harom van, es mindig normalisan neztek ki. Meg 800 Ft-os body-ban is. Meg ha ez neked hihetetlennek tunik, akkor is.
2017. ápr. 30. 20:18
 18/23 anonim ***** válasza:
24%
Ízlés kérdése. Meg van akit nem zavar a poliészter szemét kínából, mást meg igen.
2017. ápr. 30. 20:20
 19/23 anonim ***** válasza:
Egy db body-t nem vettem a kinaiban:)
2017. ápr. 30. 20:26
 20/23 anonim ***** válasza:
83%

Ne haragudj, de ok nem bantanak amiatt teged azert, mert draga holmikat veszel, te nezed le inkabb azokat, akik nem. nekem legalabbis ugy tunik ezzel az "en tervezem emberek koze is vinni a gyereket".

Nem azt mondjak, hogy ne vegyel dolgokat, csak ovaintenek, hogy felesleges a legdragabbakat megvenni, hiszen ha eszszeruen vasarolsz, akkor egy ugyanolyan, vagy legalabb nagyon hasonlo minosegu dolgot is megvehetsz esetleg felaron.

Pl babakocsi. Van a Stokke, ami legyen mondjuk 600.000 ft, es van a Dorjan, ami kb 100.000. Mindketto nagykereku, mindkettoben lehet tolni a gyereket, es ha okosan hasznalod, akkor mindketto kibir 3 evet mondjuk (vagy tobbet, attol fugg, hogy mennyire vigyazol ra, es hany gyereket szeretnel). De ha a Stokket veszed, akkor 500.000 ft-tal tobbet koltesz, pedig ugyanazt kapod a penzedert szinte.

Ez nem csak a babacuccokra igaz, hanem mindenre. Egy erett felnott tudatosan vasarlo ember nem fog csak magamutogatas miatt 5x annyit elkolteni valamire.

Viszont te mar ott megbuktad az erett felnott no jelzot, hogy azt irtad, hogy emberek koze is akarod vinni a gyereked.

Teljesen mindegy, hogy milyen kabatban viszed ki. Nem lesz attol szebb es jobb a gyereked, hogy a tieden 20.000 ft-os kabat van, a masikon meg 8.000 forintos kabat van. Minden gyermek ugyanolyan gyonyoru, nincs koze a szepseguknek a szulei penztarcajahoz. Jo lenne, ha ezt tanitanad a gyerekednek, es nem a penzszorast, meg azt, hogy csak draga cuccokkal lehet jonak lenni...

2017. ápr. 30. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!