Komolyan senki nem volt lelkes a baba miatt? Miért kell bántani ezért?
2 hét múlva megszületik a kislányunk. Én igazából már a terhesség eleje óta vásárolok (főleg ruhákat), rengeteg külföldi babás oldalt, blogot, IG felhasználót végignéztem, hogy inspirációt gyűjtsek, milyen legyen a babaszoba, miket érdemes venni.
Viszont többen úgy kezelnek, mintha ez bűn lenne... Hogy minek kell drága babakocsi/kiságy/etetőszék, mikor a baba úgysem tudja, milyen, meg nem ez a fontos neki. Vagy hogy miért vásárolok annyi ruhát, úgyis hamar kinövi.
Vagy felesleges ennyit tervezgetnem a babaszobát, mert lehet, hogy velünk fog aludni és oda be sem megyünk majd. És ezeket olyan nők mondják, akiknek már van gyerekük.
Tényleg ennyire fura, hogy lelkes vagyok és nem egy fél nap alatt rendeztem le a babaholmikat, meg nem annyi a gyerekszoba, hogy összeraktunk egy kiságyat valahol, aztán jó napot?!
El tudom kelzelni, hogy akinek nem telt ra, hogy mindenbol ujat vegyen az igy kompenzal. Oh ha lenne ra keret sem koltene ra, kozben csak irigykedik.
Engedd el a fuled mellett, ne dobd rajuk, amit most irtam, es az ilyen embereknek probalj nem eldicsekedni minden vadiuj dologgal, mert valoszinuleg negativ erzest kelt bennuk.
Én is túlzásba vittem. Az igaz, hogy a legtöbb dolog nem a baba érdeke, de nekünk attól okozhat örömet. :)
Egyébként refluxos lett sajnos a fiam és a rengeteg babaruha már nem volt annyira rengeteg. Igen hamar kinövi, de a mi érdekünk, hogy ne menjen már 1-2 naponta a mosógép, mert napi 5 öltöztetéssel 10 rugi nem tart sokáig.
A babaszobát is lelkesen terveztem, de a többi szobát is, mikor megvettük a házunkat. Nekem ez a szobaberendezés jó dolog, akkor miért pont a babaszobával ne foglalkoztam volna? :)
Ne törődj vele!
Ne törődj vele, tényleg így kompenzálnak.
Persze, hogy a babának mindegy, hogy drága vagy olcsó, de egy harmonikus, szeretettel, gondosan berendezett környezetben ami az ő igényeinek van kialakítva persze hogy jobban érzi magát, mint egy odahányt romhalmazban.
Németországban élek, itt a világ legtermészetesebb dolga, hogy újonnan veszed a bútorokat, ruhákat, gondoskodsz arról amiről kell, előrelátó vagy. Otthon szerintem azért fújnak rád sokan, mert ezt nem tehetik meg. Csak azt nem értem mások szidásától miért lesz jobb nekik, de egészségükre.
Biztosan van, aki irigy, de a többség szerintem jóindulatúan figyelmeztet, hogy fölösleges dolgokra szórod el a pénzed. Természetesen jogod van hozzá, és a méregdrága cuccok gyártóinak is élniük kell valamiből.
Ha nem erő fölött költöttél, akkor már csak a Föld korlátozott erőforrásai miatt kell aggódnunk, amiből fölöslegesen sokat használtál el a sok csilivili holmi beszerzésével. Add majd tovább őket, mikor nektek már nem kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!