Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen hatással volt a párkapc...

Milyen hatással volt a párkapcsolatodra a baba érkezése?

Figyelt kérdés

Én ma döbbentem rá, hogy amióta meg van a lányunk (1 éves) azóta romlik folyamatosan a kapcsolatunk.Már ott tartunk, hogy minden nap veszekszünk valamin.

Nagyon ki vagyok már ettől.:(

2010. máj. 11. 21:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
65%
akinek a gyerek születése után is apa az első,az nem igazi anya,ezt váltan állítom.viszont tény,hogy meg kell hogy maradjon a régi tűz és régi szokások is amik akkor voltak amikor még nem volt gyerek.egy kis ölelésre szeretgetésre mindig kell hogy energiátok legyen,annyira azért nem strapás egy nap.nálunk semmi nem változott.én igyekeztem mindent apával csinálni.amíg nem volt otthon addig csak a gyerek,apa amikor hazajön,akkor gyerek és apa is egyszerre.szeretgetjük apát,mert neki hiányzik az anyuka nekik nem jön hiphop az apaság érzése ebbe nekik bele kell tanulni.de amikor lefekszik a gyerek egy kis borozgatás,filmnézés,vagy este a babával egy közös séta belefér,és sokat segít.
2010. máj. 14. 18:32
 32/38 anonim ***** válasza:
52%

nekünk ugyanolyan maradt, mint előtte. Ugyanúgy, még ha nem jobban szeretjük egymást, élvezzük egymás társaságát, értékes időt töltünk el hármasban a kisfiunkkal, és a

„lepedőakrobataságunk” sem veszett el. Látjuk, hogy miért/kiért érdemes küzdeni. A kisfiunk 4 hónapos, már tervezzük a kistesót. Imádjuk egymást. Sajnos, úgy látom, nem ez a NORMÁLIS, hanem már szinte szerencsésnek kell éreznem magam, hogy így élünk továbbra is. Pedig ez teljesen normális kellene legyen. Kár, hogy sok anyukának nem így alakul...

2010. máj. 14. 20:31
 33/38 anonim ***** válasza:
52%

Sziasztok!

Nálunk is alapjában véve, ugyanolyan a helyzet.Sokat dolgozik a párom, ha itthon van alszik játszik vagy a fiunkkal van.Vitáink ugyanannyit vannak, mint a szülés előtt.Régen is megbeszéltük a problémákat vagy ha valamiben nem értettünk egyet úgy félévente kiborult a bili és egy nagy veszekedés volt.Ezen már (4 hónapos a kicsi) túl vagyunk, de kimentünk az udvarra kiabálni, szerencsére.Lehet hogy ez hülyén hangzik, de nekünk mintha szükségünk lenne időnként, egy alapos kiabálásra.Máskor leülünk és szépen megbeszéljük a dolgokat, de ha van egy ilyen nagyobb vita, utána sokkal jobb.

Ja és a 18.32-nek tökéletesen igaza van!!!!!

2010. máj. 14. 20:42
 34/38 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk idilli. Előtte is ilyen volt, most pedig talán egy kicsivel még idillibb, hogy megszületett a szerelmünk gyümölcse a trónörökös. A mi kis 3-as szövetségünk a legideálisabb család, amire mindig is vágytam. Imádjuk egymást, mindent együtt csinálunk, amit tudunk, tervezzük a jövőt, neveljük a picikénket, mind ketten kivesszük a részünket minden teendőből. Én nem dolgozom ugyan, de amivel tudom, segítem a férjem. Sajnálom, kedves kérdezőnek romlott a kapcsolata, de én úgy gondolom, kettőn múlik egy kapcsolat.
2010. máj. 14. 21:41
 35/38 anonim ***** válasza:
45%
ez szerintem teljesen relatív...ha van 2 ember, akik szeretik egymást, vannak közös programjaik, amivel megerősítik az egymás közötti köteléket és összhangba kerülnek (ugye egy kapcsolatot kvázi úgy kell ápolni mint egy virágot) és tegyük fel, nem élnek nagy lábon, pont jól elvannak kettesben...ezek után becsúszik egy baba (roszabb esetben) vagy a "persze Drágám jó lenne egy kisbaba" után a nő pozitív teszttel fogadja egy szép napon a párját...onnantól kezdve minden tótágast áll...a nőnek ez természetes, mert a lelkét, az érzéseket alakítják többek közt a hormonok is, és az anyaság érzése...a férfi max. csak rá tud hangolódni...de mindenképpen leforrázza..ezek után a történet vége abszolút azon múlik, hogy a férfi mennyire tudja befogadni az apaságot, a nő pedig mennyire tudja továbbra is, immáron anyaként befogadni a férfit. Mert egy nő életében innentől a gyereke az első!! És ezt sok férfi nem tudja elfogadni...ha még sem érett az apaságra, viselkedhet úgy mint egy kisgyerek, akitől megvonták a kedvenc elfoglaltságát, és nem tud mit tenni a fennmaradt idejével-ilyenkor jönnek vissza a haverok...vagy leül a számítógép elé, és korán bealszik... minden esetre ilyenkor mindig az a vége, hogy a két lélek eltávolodik egymástól...sajnos ez ellen nem tehetünk semmit anyukák...vagy ráhangolódik az apaságra akár a legelején, akár később, és kettőjük (hármójuk)legidillibb időszaka következik....ezek után majd csak azt kell túlélnie a kapcsolatnak, ha majd kirepülnek a gyerekek. Sajnos/nem sajnos, ha úgy döntünk, hogy vállajuk azt az új kis életet a pocakunkban, nagy kockázatot vállalunk Anyukák...mert onnantól biztos, hogy nem maradunk sose egyedül...de ki tudja, hogy Apa valóban kész-e rá....
2010. máj. 14. 22:40
 36/38 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk is sokszor feszült a helyzet,miota megvan a babánk.Elötte nem veszekedtünk,megbeszéltünk mindent.Igaz, a férjem szo szerint mos,föz,takarit,amiben tud segit,de sokszor érezteti is.Feszült mert az anyagi helyzetünk katasztrofa,elötte nem volt ilyen gondunk.Nagyon szereti a kicsit,de engem naponta bánt,sérteget,megjegyzést tesz.A szexröl annyit hogy szülés ota 1x volt,féléves a fiam.Szeretné ö is ha többször együtt lennénk,de mindig fáradtak vagyunk.Bizok hogy majd javul a helyzet,ki kell tartani!
2010. máj. 14. 23:06
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk semmi nem változott, csak max. még jobban szeretjük egymást. Előtte sem voltunk veszekedősek, most sem vagyunk azok. Bármi gond van inkább összetartunk és nem a másikat hibáztatjuk mindennel.

Persze kicsit biztos több türelem kell, de nem esik nehezünkre.

2010. máj. 15. 08:13
 38/38 anonim ***** válasza:

Az elso baba utan meg jobb lett a kapcsolatunk, mint elotte volt, pedig mar akkor is tokeletesnek volt mondhato.

Hamar vallaltuk a 2. babat (14 honap a korkulonbseg).

Nah, ezutan mar voltak hullamvolgyek, de nem kifejezetten a gyerekek miatt. Epp szules elott koltoztunk kulfoldrol haza, mas lett az anyagi helyzetunk (sokat romlott, emiatt sokat aggodunk), a ferjem uj munkaja nagyon stresszes es rengeteget dolgozik, kevesebbet van itthon, mint korabban, kevesebbet mozdulhatunk ki, kettesben kb sohasem tudunk lenni.

Gondolom nem kell reszleteznem, hogy milyen munka ellatni ket ilyen korkulonbsegu babat, plusz fozni, tisztan tartani egy 120 nm-es hazat. Nulla szabadidom van, szinte egy perc megallas sincs egesz nap. Mar annak is orulok, ha a ferjem a melobol hazajut altatasra, mert nehezen birok ket babat egyszerre elaltatni ugy, hogy egyik sem verje fel a masikat.

Szoval en is nagyon nyuzott, lehajtott, ideges es nagyon-nagyon faradt szoktam lenni. Tehat amikor lehetnenk kettesben (mikor a gyerekek alszanak), akkor sem vagyunk, mert vagy bezuhanunk az agyba, vagy csak ulunk egymassal szemben felkomasan es kb semmirol sem tudunk beleelessel beszelgetni a faradtsag miatt. Vagy ha tudunk, annak sincs jo vege, mert akkor elojonnek az anyagi problemak, amiktol nem lesz eppen vig a kedvunk...

A szex is keves volt, mert arra sem volt alkalom.

A multkor kaptam eszbe, hogy baromira romlik a kapcsolatunk es ha ez igy megy tovabb hosszu tavon, akkor ebbol bukta lesz.

Ugyhogy osszekaptuk magunkat, faradtsag ide, vagy oda, de estenkent leulunk beszelgetni, bontunk bort, stb. A szex is visszajott a mindennapi eletunkbe, ugye eves kozben jon meg az etvagy, ismet kedvet kaptunk.

Igyekszunk ket hetente hetvegen delutan, vagy hetkoznap este ugy elmenni a ferjem szuleihez, hogy 2-3-4 orara ott tudjuk hagyni mind a ket gyermeket es akkor mi beiktatunk egy kozos kajcsit, Duna parti setat, autokazast, stb.

2010. máj. 15. 08:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!