Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ebben az esetben ti melyik...

Ebben az esetben ti melyik nevet adnátok?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves kisfiúnk, Ákos.

Mióta elmondtuk neki, hogy kistesója lesz, azóta a hasamat Csabikának hívja. Kérdeztük tőle miert hivja így mondta mert Csabának fogják hívni. Nagyon aranyos tőle, de hogy honnan vette nem tudjuk. :D egy ismerősünk sincs, se ovis társa.

Nem akarjuk megbántani, de nem

nagyon tetszik nekünk a Csaba név és még tervbe se volt a pici tudtuk, hogy Alex lesz a neve. Két nevet meg semmi áron nem szeretnénk.

Ti mit tennétek? Melyik nevet adnátok? Majd elfelejti a kicsi?

(Mert hiába mondjuk neki nem az

lesz a neve hisztizik és sír.)

2017. márc. 20. 14:42
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
40%
A véleményét mindenki elmondhatja. Sajnos még te is. Meg a 4 éves is. De semmi baja nem lesz, ha nem ő nevezi el testvérét.
2017. márc. 20. 20:14
 32/40 anonim ***** válasza:
53%
Persze, hogy nem szólnék bele az unokám nevébe (?) Nem is értem, ez hogy merült fel...
2017. márc. 20. 20:50
 33/40 anonim ***** válasza:
86%

"A véleményemet esetleg elmondhatom, de érdemes nem túl bántó stílusban, mert mégsem 4 éves leszek, hanem legalább 50."

És akkor mi van, ha 4 éves. Már most értelmesebb ötletei vannak, mint sok szülőnek. Nem hülye a gyerek. Inkább a felnőttek azok. Láttam rá elég példát. Nagyon ostoba hozzáállás egyesektől, hogy csak azértis Alex legyen, mert a gyerek neve kuss és a szülőknek ez a név tetszik. Pedig az Ákoshoz nem illik semennyire. Kb. ilyesmi párosítás : Enikő, Kira.

2017. márc. 20. 22:01
 34/40 anonim ***** válasza:
95%
Azon pedig röhögnöm kell, hogy az unoka nevébe nem magyaráz bele a nagyszülő. Akkor mik ezek a kijelentések ? : márpedig az unoka lesz a 6. István, mert ez apáról fiúra száll. Legyen a lány 2. neve az anyós után Erzsébet. A Léna miféle név ? Inkább legyen Katika. Millió ilyen kérdés van.
2017. márc. 20. 22:04
 35/40 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem meg ha ti már tudjátok hogy Alex tetszik,

Akkor nem kell Csabának lennie, csak azért, mert a többi hozzászóló szerint normálisabb a Csaba, mint az Alex :)

2017. márc. 21. 07:15
 36/40 Hétesen válasza:
97%

Szia!

Én 3,5 éves voltam mikor az öcsém született (szintén Ákos). Nekem a szüleim felkínálták azt a lehetőséget, hogy két általuk választott névből válasszak (Tamás és Ákos). Így én választottam, ami nagyon jó érzés volt, de mégis mindenképpen olyan neve lett a testvéremnek, ami a szüleimnek is tetszik. Szerintem ez is egy jó kompromisszum, a két-utóneves megoldás mellett.

További sok sikert a választáshoz :-)

2017. márc. 21. 17:18
 37/40 anonim ***** válasza:
56%
Amennyiben se nekem se a ferjemnek nem tetszene a gyerek altal valasztott nev,csak azert nem adnam h neki imponaljak.(lenyegtelen h a valaszadok melyiket preferaljak a ketto kozul,nektek kell tetszenie)
2017. márc. 21. 18:24
 38/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Végül megbékéltünk a két keresztnévvel és jól hangzik a vezetéknévhez is, a kicsi kérésére is eleget teszünk így Alex Csaba lesz a kicsi.

2017. márc. 22. 10:16
 39/40 anonim ***** válasza:
86%
A leheto legjobb dontes szuletett, gratulalok :)
2017. márc. 22. 10:24
 40/40 anonim ***** válasza:
Én ismerek egy olyan családot,ahol anno a szülők akartak egy nevet a babának,de végül a nagytesó választott neki egy tök másikat.Én mondjuk nem engedném,hogy a gyerek válasszon végleges nevet,maximum második névnek vagy becézésnek használnánk,amíg meg nem szokja.4 éves,majd kinövi ezt a ,,Csaba" hóbortot,akárhonnan is szedte.Meg eleve,lehet 10-15 év múlva egyikőtöknek sem fog tetszeni a Csaba név.Akkor meg majd mit fogtok csinálni?Átnevezitek?Mondjuk igaz,mind stílusban és hangzásban jobban megy a Csaba név az Ákoshoz,de nekem személy szerint mégis az Alex tetszik jobban.
2017. jún. 16. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!