Ebben az esetben ti melyik nevet adnátok?
Van egy 4 éves kisfiúnk, Ákos.
Mióta elmondtuk neki, hogy kistesója lesz, azóta a hasamat Csabikának hívja. Kérdeztük tőle miert hivja így mondta mert Csabának fogják hívni. Nagyon aranyos tőle, de hogy honnan vette nem tudjuk. :D egy ismerősünk sincs, se ovis társa.
Nem akarjuk megbántani, de nem
nagyon tetszik nekünk a Csaba név és még tervbe se volt a pici tudtuk, hogy Alex lesz a neve. Két nevet meg semmi áron nem szeretnénk.
Ti mit tennétek? Melyik nevet adnátok? Majd elfelejti a kicsi?
(Mert hiába mondjuk neki nem az
lesz a neve hisztizik és sír.)
"A véleményemet esetleg elmondhatom, de érdemes nem túl bántó stílusban, mert mégsem 4 éves leszek, hanem legalább 50."
És akkor mi van, ha 4 éves. Már most értelmesebb ötletei vannak, mint sok szülőnek. Nem hülye a gyerek. Inkább a felnőttek azok. Láttam rá elég példát. Nagyon ostoba hozzáállás egyesektől, hogy csak azértis Alex legyen, mert a gyerek neve kuss és a szülőknek ez a név tetszik. Pedig az Ákoshoz nem illik semennyire. Kb. ilyesmi párosítás : Enikő, Kira.
Szerintem meg ha ti már tudjátok hogy Alex tetszik,
Akkor nem kell Csabának lennie, csak azért, mert a többi hozzászóló szerint normálisabb a Csaba, mint az Alex :)
Szia!
Én 3,5 éves voltam mikor az öcsém született (szintén Ákos). Nekem a szüleim felkínálták azt a lehetőséget, hogy két általuk választott névből válasszak (Tamás és Ákos). Így én választottam, ami nagyon jó érzés volt, de mégis mindenképpen olyan neve lett a testvéremnek, ami a szüleimnek is tetszik. Szerintem ez is egy jó kompromisszum, a két-utóneves megoldás mellett.
További sok sikert a választáshoz :-)
Köszönöm a válaszokat!
Végül megbékéltünk a két keresztnévvel és jól hangzik a vezetéknévhez is, a kicsi kérésére is eleget teszünk így Alex Csaba lesz a kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!