Ebben az esetben ti melyik nevet adnátok?
Van egy 4 éves kisfiúnk, Ákos.
Mióta elmondtuk neki, hogy kistesója lesz, azóta a hasamat Csabikának hívja. Kérdeztük tőle miert hivja így mondta mert Csabának fogják hívni. Nagyon aranyos tőle, de hogy honnan vette nem tudjuk. :D egy ismerősünk sincs, se ovis társa.
Nem akarjuk megbántani, de nem
nagyon tetszik nekünk a Csaba név és még tervbe se volt a pici tudtuk, hogy Alex lesz a neve. Két nevet meg semmi áron nem szeretnénk.
Ti mit tennétek? Melyik nevet adnátok? Majd elfelejti a kicsi?
(Mert hiába mondjuk neki nem az
lesz a neve hisztizik és sír.)
Egyik név sem tetszik igazán, de ebben az esetben inkább a Csaba.
Ahogy előttem is írták: jobban passzol a testvérek neve is, mindkettő magyar eredetű; jobban kötődhet a tesóhoz, kikerülhető lehet a testvér féltékenység.
És kérem, ezért ne pontozzon le senki, csak muszáj elmondanom, mert egyből ez ugrott be: nekünk a kutyánkat hívták Alexnek (akit mellesleg imádtunk és családtag volt, megsirattuk, amikor elment néhány éve, a kertben temettük el); A másik aki beugrik a névről az Bye Alex, akinek meg a dalaitól kapok hidegrázást. Utóbbi két megjegyzés természetesen teljesen szubjektív, csak indoklásnak szántam, hogy ÉN miért nem választanám ezt a nevet semmiképpen.
Végső esetben miért nem jó kompromisszum, hogy két neve legyen a kistesónak? Mindkettő rövid név, nem nehéz kimondani, könnyen megtanulható és később még választhat is, hogy melyiket szeretné használni. Talán ebben az esetben érdemes lenne megfontolni, szerintem.
Azt add, ami neked és a férjednek tetszik.
Ne azon múljon már, hogy mit mond egy 4 (!) éves gyerek, vagy hogy az itt válaszolóknak melyik tetszik jobban. Ha a fiad kiakadna azon, hogy ő hugit szeretett volna, nem öcsit, akkor mit csinálsz? Ugye, hogy semmit? Erről nem a gyerek dönt, hanem Ti. Majd megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!