Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ebben az esetben ti melyik...

Ebben az esetben ti melyik nevet adnátok?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves kisfiúnk, Ákos.

Mióta elmondtuk neki, hogy kistesója lesz, azóta a hasamat Csabikának hívja. Kérdeztük tőle miert hivja így mondta mert Csabának fogják hívni. Nagyon aranyos tőle, de hogy honnan vette nem tudjuk. :D egy ismerősünk sincs, se ovis társa.

Nem akarjuk megbántani, de nem

nagyon tetszik nekünk a Csaba név és még tervbe se volt a pici tudtuk, hogy Alex lesz a neve. Két nevet meg semmi áron nem szeretnénk.

Ti mit tennétek? Melyik nevet adnátok? Majd elfelejti a kicsi?

(Mert hiába mondjuk neki nem az

lesz a neve hisztizik és sír.)

2017. márc. 20. 14:42
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem sokkal szebb a Csaba mint az Alex, és ritkább is. DE miért nem akartok két nevet adni? Akkor mindenki megkapja amit szeretne, és az Alex Csaba jól is hangzik.
2017. márc. 20. 18:34
 22/40 anonim ***** válasza:
83%

Én is a gyerek által választott nevet adnám amennyiben elfogadhatónak tartom.

Az okait már sokan felsorolták előttem.

Engem is a tesóm nevezett el, eredetileg egy fiú nevet választott nekem, de kiderült hogy lány leszek, így a női alakját kaptam.

Anyukámnak is nagyon tetszett a választása, mivel rímel a tesóm névével mégsem hasonlítanak.

A ti esetetekben nekem is a személyes véleményem hogy a Csaba szebb és jobban is passzol a fiatok nevéhez.

2017. márc. 20. 18:52
 23/40 anonim ***** válasza:
43%
Alex nevet adnám. Mindegy, hogy a kisfiúnak és a kérdezőknek a Csaba tetszik jobban (mellesleg nekem is), de a gyereket a két szülője nevezze el, ne más. A kisfiadnak lesz majd egyszer gyereke, és azt úgy fogja hívni, ahogy ő akarja. Evvel nem veszitek őt semmibe, de négy évesen már értenie kell, hogy vannak dolgok, amit a szülei döntenek el, nem ő.
2017. márc. 20. 18:59
 24/40 anonim ***** válasza:
76%

Még annyit hozzáfűznék: ízlelgessétek a a vezetéknévvel együtt, külön-külön és kettesével is.

Mondjuk ha pl. a családnév Kovács, Takács vagy bármilyen "c"-re "cs"-re végződő, akkor nem szerencsés első névnek a Csaba, mert nehezen kimondható, kicsit nyelvtörős lesz.

Valamilyen formában én mindenképpen betervezném a tesó által "adott" nevet.

(Írtam már korábban is, de nem tudom hányas hsz-ok az enyémek, de én írtam kutyát).

2017. márc. 20. 19:04
 25/40 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem mondjátok neki h nem lehet Csaba mert kislány lesz. Pár hét alatt elfelejtu a csabát és visszatérhettek az Alexhez, hogy hopp,kiderült h mégis fiu:)
2017. márc. 20. 19:15
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Ez aztán a példamutatás! Hazudni a gyereknek. Na, gratulálok!
2017. márc. 20. 19:17
 27/40 anonim ***** válasza:
43%

Nálunk az volt, hogy a szintén akkor 4 éves lányom közölte, annyira ronda nevet akarunk adni az öcsinek, hogy inkább mégis legyen hugi! :D Én megmondtam neki, hogy sorry kicsim, Apa és én fogjuk elnevezni, a saját gyerekeidnek majd választhatsz Te. Megértette.

Kb. egy év múlva kifejtette nekem, hogy a világ legeslegszebb fiúneve az JÉÉÉÉÉÉ az öcsié... O:)

Ha nem tetszik nektek kifejezetten a gyerek választása, akkor én nem javaslom, hogy azt adjátok, meg fogod ugyanis bánni. A 4 éves meg hamar elfelejti ezt az egész Csabikásdit.

2017. márc. 20. 19:24
 28/40 anonim ***** válasza:
73%
Akik ennyire tiltakoznak az ellen hogy a gyerek válasszon nevek, azok ugye majd az unoka nevébe se akarnak beleszólni? Mert hogy ahhoz annyi közük lesz mint most a kisfiúnak az öccsééhez.
2017. márc. 20. 19:38
 29/40 anonim ***** válasza:
37%
Jól látod, pontosan tudom, hogy semmi közöm nem lesz az unokáim nevéhez. A véleményemet esetleg elmondhatom, de érdemes nem túl bántó stílusban, mert mégsem 4 éves leszek, hanem legalább 50.
2017. márc. 20. 19:54
 30/40 anonim ***** válasza:
71%
De miért mondod el a véleményed? Hisz semmi közöd nem lesz hozzá, nem szólhatsz bele, felesleges bármit is mondanod, úgyis semmibe fogják venni, hisz neked már volt esélyed nevet adni, az övéékhez semmi közöd.
2017. márc. 20. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!