Ebben az esetben ti melyik nevet adnátok?
Van egy 4 éves kisfiúnk, Ákos.
Mióta elmondtuk neki, hogy kistesója lesz, azóta a hasamat Csabikának hívja. Kérdeztük tőle miert hivja így mondta mert Csabának fogják hívni. Nagyon aranyos tőle, de hogy honnan vette nem tudjuk. :D egy ismerősünk sincs, se ovis társa.
Nem akarjuk megbántani, de nem
nagyon tetszik nekünk a Csaba név és még tervbe se volt a pici tudtuk, hogy Alex lesz a neve. Két nevet meg semmi áron nem szeretnénk.
Ti mit tennétek? Melyik nevet adnátok? Majd elfelejti a kicsi?
(Mert hiába mondjuk neki nem az
lesz a neve hisztizik és sír.)
Én is a gyerek által választott nevet adnám amennyiben elfogadhatónak tartom.
Az okait már sokan felsorolták előttem.
Engem is a tesóm nevezett el, eredetileg egy fiú nevet választott nekem, de kiderült hogy lány leszek, így a női alakját kaptam.
Anyukámnak is nagyon tetszett a választása, mivel rímel a tesóm névével mégsem hasonlítanak.
A ti esetetekben nekem is a személyes véleményem hogy a Csaba szebb és jobban is passzol a fiatok nevéhez.
Még annyit hozzáfűznék: ízlelgessétek a a vezetéknévvel együtt, külön-külön és kettesével is.
Mondjuk ha pl. a családnév Kovács, Takács vagy bármilyen "c"-re "cs"-re végződő, akkor nem szerencsés első névnek a Csaba, mert nehezen kimondható, kicsit nyelvtörős lesz.
Valamilyen formában én mindenképpen betervezném a tesó által "adott" nevet.
(Írtam már korábban is, de nem tudom hányas hsz-ok az enyémek, de én írtam kutyát).
Nálunk az volt, hogy a szintén akkor 4 éves lányom közölte, annyira ronda nevet akarunk adni az öcsinek, hogy inkább mégis legyen hugi! :D Én megmondtam neki, hogy sorry kicsim, Apa és én fogjuk elnevezni, a saját gyerekeidnek majd választhatsz Te. Megértette.
Kb. egy év múlva kifejtette nekem, hogy a világ legeslegszebb fiúneve az JÉÉÉÉÉÉ az öcsié... O:)
Ha nem tetszik nektek kifejezetten a gyerek választása, akkor én nem javaslom, hogy azt adjátok, meg fogod ugyanis bánni. A 4 éves meg hamar elfelejti ezt az egész Csabikásdit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!