Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ebben az esetben ti melyik...

Ebben az esetben ti melyik nevet adnátok?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves kisfiúnk, Ákos.

Mióta elmondtuk neki, hogy kistesója lesz, azóta a hasamat Csabikának hívja. Kérdeztük tőle miert hivja így mondta mert Csabának fogják hívni. Nagyon aranyos tőle, de hogy honnan vette nem tudjuk. :D egy ismerősünk sincs, se ovis társa.

Nem akarjuk megbántani, de nem

nagyon tetszik nekünk a Csaba név és még tervbe se volt a pici tudtuk, hogy Alex lesz a neve. Két nevet meg semmi áron nem szeretnénk.

Ti mit tennétek? Melyik nevet adnátok? Majd elfelejti a kicsi?

(Mert hiába mondjuk neki nem az

lesz a neve hisztizik és sír.)

2017. márc. 20. 14:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
53%
Azért nem kellene ennyire lebecsülni a gyerekeket. Néha sokkal értelmesebbek a felnőtteknél. Ennek a kisfiúnak is jobb az ízlése a szüleinél. Teljesen vállalható nevet talált, ami ráadásul jobban illik az ő nevéhez.
2017. márc. 20. 15:34
 12/40 anonim ***** válasza:
76%

Jaj, 10-es! Tényleg! Jön a kicsi, a nagy innentől nem számít. Szuper hozzáállás. Szerintem pont ugyanolyan családtag a nagytesó mint a szülők, miért ne lehetne beleszólása? Főleg, hogy tényleg sokkal jobb nevet talált.

A születendő gyerek nemével a nevet ne keverjük. Egy értelmes gyereknek el lehet magyarázni, hogy sajnos hogy fiú vagy lány születik-e, azt nem tudják előre befolyásolni. És lehet, téged meglep: de meg is érti, ha az ő szintjén mondják el. A név az változtatható, kompromisszum is köthető (pl. legyen mégis két név), nincs kőbe vésve.

2017. márc. 20. 15:50
 13/40 anonim ***** válasza:
58%

"A nagy innentől nem számít"

"Jobb nevet talált"

Az elsőt nem tudom miből szűrted le. A másodikra meg annyi, eljutott a tudatodig, hogy a szülőknek a Csaba név NEM tetszik? Tényleg adjanak olyat, amivel nincsenek megbékélve? Ezt nem gondolhatod komolyan.

2017. márc. 20. 15:57
 14/40 anonim ***** válasza:
77%

En azt adnam, amit o valasztott. Hidd el, amint a nev a gyermekedet fogja jelenteni, mashogy fogsz viszonyulni hozza. Es tenyleg kozelebb hozza oket, buszke lesz a nagyteso, hogy o valasztott!

Szep gesztus lenne a reszedrol a nagyobbik gyermeked fele - ez azt hiszem a fo ervem.

2017. márc. 20. 15:57
 15/40 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem mondjátok azt neki, hogy Alex lesz a neve, de ő hívhatja Csabikának becenévként. De csak ő. Úgyis meg fogja szokni az Alexet.
2017. márc. 20. 15:59
 16/40 anonim ***** válasza:
84%
14 vagyok, lemaradt: 6 eves a fiam, es nalunk is jon a kisteso. En mindig kerdezgetem, mi legyen a neve (van elkepzelesem, sot eleg hatarozott, de ugy vagyok vele hogy meg jobban orulnek, ha a fiam nevezne el a kistesojat), de nem tud olyat mondani ami igazan tetszik neki. 1-2 ovis baratja nevet mondja tetovan, de csak mert nogatom....szoval en szeretnem ezzel a gesztussal megorvendeztetni ot mert imadja mar most a tesot (regota varjuk), de neki sajnos nincs kedvenc neve :)
2017. márc. 20. 16:02
 17/40 anonim ***** válasza:
56%

Ha fizetnének sem nevezném Alexnek a gyerekemet. Sándornak még talán (TALÁN!!).

Minden esetben a Csabát választanám.

2017. márc. 20. 16:03
 18/40 anonim ***** válasza:
69%

Nekem személy szerint a Csaba név jobban tetszik, mint az Alex.

Az Ákos mellé is jobban passzolna stílusban.

Szerintem aranyos, amikor a nagyobb testvér nevezi el a kicsit, kivéve ha valami fantázianévben gondolkodik.

Biztos ő is nagyon büszke lenne rá, hogy meghallgattátok.

Anno 5 évesen én azt akartam, hogy a kistestvéremet Boginak (Boglárkának) hívják, de a szüleim csak azért is Mariettának nevezték el, amit a mai napig egy hivalkodó, kacifántos névnek tartok és még mindig nehezemre esik így szólítani. Főleg azért, mert nekem sokkal közismertebb keresztnevem van.

2017. márc. 20. 17:26
 19/40 anonim ***** válasza:
80%

#13: A nevet a szülő elsősorban nem magának választja. Volt olyan barátnőm, akinek az apja ragaszkodott a névhez. Mióta csak ismerem, utálta a nevét. Amint lehetősége adódott meg is változtatta.

És igen, eljutott a tudatomig, hogy nem tetszik nekik. Pont ezért írtam, hogy kompromisszumot is lehetne kötni.

Hogy honnan vettem? Nálam a "nehogy már a 4 éves döntsön " pont erre utal. Ez nem olyan dolog, amiben ne lehetne engedni. Nem az ezredik ökörséget akarja meg vezetni, nem elérhetetlen dolgot szeretné. Csupán részt szeretne venni a család életében. Nyilván ezt ő nem így fogalmazná meg, de szinte biztos, hogy nagyon rosszul esne neki.

Az sajnálatos, ha a szülők nem képesek kompromisszumra egy ilyen jellegű dologban.

2017. márc. 20. 17:36
 20/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyrészt a véleménye azért számít, hiába 4 éves mert a gyermekünk es szeretjük érdekel ő mit akar!

A kérdést ugy tettem fel h ti mit tennétek? es a legmegfelelőbb megoldást szeretnénk megtalálni.

Alex név régóta tetszik nekem a párom csak rábólintott. Még van 5 hetünk átgondolni.

Alapból szép név a Csaba, de nem gondoltam még bele hogy ezt a nevet adjam a kisfiamnak.

2017. márc. 20. 18:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!