Hogy kezelitek a tápszeres cumisüveget?
Sajna második babámnak kell pótlást adnom és tök nem vagyok otthon a tápszer témában...
A kórházba azt mondták, elég csak elöblíteni az üveget. De akkor mennyi időnként kell elmosni, kifőzni?
Vagy mindig el kell mosni? Vagy mindig kifőzni? Vagy ti hogy csináljátok?
Én hasonlóan csináltam, mint az utolsó. Sterilizálót nem vettem. Eleinte a cumi részt, meg a csavaros izét, amibe megy a cumi, azt minden evés után forró vízben kifőztem (kis fém "bögrében"), a cumisüveget magát meg kb. naponta, este. Később már a cumit is csak napi egyszer. De: sose hagyom, hogy benne álljon a maradék tápszer. Egyből kiöblítem, ha nincs is időm mosogatni, és felengedem tiszta vízzel. Amint van rá egy kis időm, akkor meg forró vízzel kimosom, mosogatószerrel (kizárólag Froscht használok), külön szivaccsal. Van üvegmosó kefe is, azzal is ki szoktam sikálni, de nem minden evés után, mert a dörzsi szivaccsal is elég jól elérem az alját. Most 7 hónapos, már régen nem főztem ki a cumi részt se.
Érdekesség: mióta a dm-es üveget használom, a szélesszájút a hozzá való cumival, azt a cumit sokkal könnyebben el lehet tisztára mosni. Az Aventes meg mindig olyan volt mosogatás után, mintha koszos lenne... Utóbbiakat ki is vágtam a kukába, mert anno nem figyeltem arra, hogy BPA menteset vegyek. Pedig jó drága volt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!