Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én lennék ilyen kegyetlen?

Csak én lennék ilyen kegyetlen?

Figyelt kérdés
Kislányom születése óta nagyon sokat bukik az első pár hétben hányt is.Most két hónapos és nagyon jó napirendet sikerült kialakítanunk.Reggel 6-kor kezdődik az evés és onnantól 3-3.5 óránként eszik.A lényeg az h van amikor ugy elalszik h kicsúsznánk az időből ekkor én felkeltem.többet között azert is mert félek ha nagyon kiéhezik akkor hányna.(volt már ilyen sajnos)ja és átalusszuk az éjszakát.ha fel is kell cumival simán visszaalszik.7-szer eszik egy nap és mindig ugyanannyi mennyiségeket.sztetek ez nagy baj h felkeltem.mert van aki olyan csúnyán nézett rám h miert és hiába magyaráztam az okát.van aki még esetleg felkelti a babáját?köszönöm a válaszokat..
2010. máj. 5. 14:10
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Szerintem, jól teszed. Ha jónak látod, keltsd fel finoman, ne azzal foglalkozz más mit mond. Előfordult, h én is elkezdtem szöszmötölni a babaszobában...
2010. máj. 5. 14:14
 2/21 anonim ***** válasza:

Te látod,hogy hogy jó nektek, és mennyire fontos felkelteni vagy sem! Senkivel ne töródj, csak azzal amit a te ösztöneid és józan eszed diktál.

Ha úgy látod, hogy így a babának is könnyebb, és valóban az okozza többnyire a hányást/bukást hogy nem időben eszik akkor keltsd fel. De csak ha biztos hogy ez okozza a bukást, és akkor ha nehezen gyarapszik egyébként.

Nekem a lányom nem bukott ugyan, de rosszul indult be a gyarapodása, ezért volt hogy orvosi javaslatra szigorítani kellett az evésén, és kelteni kellett, szerencsére nem tartott sokáig, nem fordult sokszor elő.

2010. máj. 5. 14:15
 3/21 anonim ***** válasza:
63%
Szia! Hát őszintén szólva akkor sem kelteném fel, szerintem én is hülyén néznék rád ha nekem mondanád. Bocsi, de ez a véleményem, nem akartalak megbántani.
 4/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jó felkelteni. Nem azért, mert jaj szegény hadd aludjon, hanem mert megszokja.

Úgy értem ha Te minden reggel felkelsz 4-kor mondjuk, egy idő után ébresztő nélkül is felébredsz. Megszokja a szervezeted, az övé is.

Ha sokszor felébreszted, mindig ugyanakkor, egy idő után magától ébred majd, de lehet, hogy több hónaposan is felébred és éhes lesz, hisz megszokta, hogy akkor eszik.

De ez csak az én véleményem.

A babádat Te ismered, ha Te így látod jónak, akkor tedd így.

Egyébként az én fiam is bukós volt úgy fél éves koráig, aztán kinőtte.

Sok boldogságot a picihez! :)

5/21 anonim ***** válasza:

Én felkelteni nem szoktam evés kedvéért a gyermekeimet, maximum a délutáni alvásból azért, hogy este is el tudjanak aludni.

VIszont bukással van tapasztalatom, a nagyobbik lányom irtóra bukós volt, talán 7-8 hónpos koráig. Úgy kellett szoptatnom, hogy a mellem alá textilpelust kellett nyomkodni, mert ahogy kiengedte a cicit, egyből dőlt ki az első adag, és 2,5-3 órával az evés után is simán bukott. Ahogy túlnyomórészben áttért szilárd ételre, ez megszűnt, nekem azt mondták, nem kell vele foglalkozni. Csak a sok váltóruha volt macerás... :o)

Szerintem ez nem betegség, sok a bukós baba, de ha izgulsz, nézesd meg, hogy nincs-e refluxa (UH-s vizsgálattal nézik), egyébként meg nem baj ha "hányik", nekik ez nem különösebben rossz érzés, csak mi látjuk szörnyűnek.

A mennyiség miatt sem kell aggódni, attól még eszik ő eleget. Próbálj meg kiönteni pohárból egy fél ujjnyi tejet, és meglátod, mekkora területet képes beborítani olyan pici folyadék. :o) Szóval a látvány ellenére elenyésző, amennyit visszabuknak...

2010. máj. 5. 14:16
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem keltem fel,az a jó neki,ha magától ébred,ha már nem igényli az alvást.Szóval én nem kelteném fel a helyedben.Még egy felnőttnek is rosszul esne.
2010. máj. 5. 14:20
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak az esti utolsó alvásnál szoktam felkelteni ha már késő van és félő lenne, hogy emiatt nem tudja majd az éjszakát átaludni. Csak azért, hogy időben egyen nem kelteném fel, tudja a kis szervezete, hogy mikor kell aludni és mikor enni.
2010. máj. 5. 14:21
 8/21 A kérdező kommentje:
nem ugy értettem h minden evéshez keltenem kell.csak van amikor igen.amugy én is attól félek amit az egyik válaszadó írt h megszokja a keltegetést.
2010. máj. 5. 14:36
 9/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de kaja kedvéért nem kéne felkelteni.

Ha ő éhes, jelez.

Ha pedig bukik, irass fel AR tápszert.

Egy 2 hós babának már elég 4 óránként ennie (ha tápszeres)

Mert az irományodból nem derült ki, hogy anyatejes vagy tápszeres...

Mennyiket eszik?

Hányni/bukni a túlevéstől is lehet!

2010. máj. 5. 14:37
 10/21 A kérdező kommentje:
AR-es tápszert kap de sajna van h azután is bukik.1-2 evést tudok neki kiváltani tejcsivel.
2010. máj. 5. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!