Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rengeteg anyuka panaszkodik,...

Rengeteg anyuka panaszkodik, hogy az újszülött baba mellett semmire sincs ideje, igaz ez?

Figyelt kérdés
Én ezt azért nem értem, bár nincs tapasztalatom, hogy egy baba szopizik aztán alszik, szopizik aztán alszik. És az alvós időszakban lehet ezt azt csinálni nem? Ráadásul a lakást se kell mindennap tisztára nyalni.. és főzni se kell minden nap gondolom...
2010. ápr. 21. 08:21
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
91%

Hú, az eleje iszonyú nehéz.

Az első három-négy hónapban én alig aludtam éjjel, mert nagyon hasfájós volt a picurkám, és így nappal is sokszor muszáj volt lefeküdnöm, amikor aludt, mert különben ép ésszel nem bírtam volna ki azt a pár hónapot.

Volt olyan, hogy séta közben aludt, én mint a zombi, toltam a kocsit, és azon gondolkodtam, hogy a járda mellé szívesen leheverednék a fűbe aludni egyet... :-)

Később, mikor már van jól bejáratott napirend, és viszonylag jó éjszakák már jobban helyt tud állni az ember a háztartás terén is.

Én minden másnap főzök, minden másnap porszívózok, mert már ügyesen eszeget kekszet, kiflit, ilyesmiket a törpe, de hát morzsáz mindenfelé, ráadásul van egy cicánk is, aki miatt szintén sokszor kell takarítani, hogy gyerekbarát környezetben létezhessen a gyerkőcöm.

Ezeket a dolgokat már meg tudom oldani akkor is, ha ébren van, együtt porszívózunk, elvan a konyhában a "lábam alatt", amíg előkészítem a főznivalókat, szóval lényegesen egyszerűbb az életünk.

Egyedül a vasalás az, amit akkor KELL megoldanom, amíg alszik, mert sajnos hajlamos lenne a vasalódeszkát elrántani...

Az eleje iszonyú nehéz.

Ráadásul első gyereknél az ember bizonytalan is, fáradt is, és ez a kettő együtt már elég ahhoz, hogy kétségbe essen az ember, és úgy érezze, hogy nem megy neki semmi sem, ilyenkor aztán jönnek a "nem tudom, hogy jól csinálom-e" és a "rossz anya vagyok?" kezdetű kérdések ide az oldalra, és én teljesen átérzem, hogy kilátástalannak érzik a "friss" anyukák a helyzetüket, mert sajnos tényleg nehéz meló egy pici babának is megfelelni, és a háztartásban is...

2010. ápr. 21. 08:45
 12/51 anonim ***** válasza:
37%

A nagyon panaszkodós anyukáknak üzenem :)

Anno nekünk még a pelenka mosás, főzés, fertőtlenítés, vasalás is beletartozott a napi feledataink közé, és mégis túléltük ;)

2010. ápr. 21. 08:48
 13/51 anonim ***** válasza:
100%
hát azért ez nem teljesen így van ahogy leírod. Nem minden baba egyforma. Én 6 hétig teljesen lepukkant voltam, fájt mindenem (szülésnél vágtak is és repedtem is), nem volt tejem, a lányom folyamatosan sírt, éjszaka se aludt (volt olyan hogy este 7-től reggel 7 ig üvöltött), nem tudtam vele mit csinálni. Még enni se volt erőm, pedig ez szoptatás alatt fontos.ha férjem nem töm meg kajával, tuti már nem írnék itt ilyen lelkesen. aztán eltelt ez a 6 hét és egy picit minden megváltozott. a lányom átaludta az éjszakát, nappal vizsont végig fent volt. Mióta tápszert kapott, megnyugodott, keveset sírt. Aztán kialakult a napi rutin, mostmár 4 hós lesz jövő héten és az éjszakát teljesen végigalussza (fél 9 től 7ig), délelőtt és délután is alszik, így jut időm mindenre. Minden nap takarítok egy picit, pakolászok. Kb 2 naponta főzök csak. És minden nap sétálunk, főleg ebben a szép időben.
2010. ápr. 21. 08:50
 14/51 anonim ***** válasza:
30%
Ja és akkor régen szerintetek mit csinált az anya ha egyedül volt, pelenkát mosni vasalni, főzni? Ez a mai kor depressziója.
2010. ápr. 21. 08:53
 15/51 anonim ***** válasza:
92%

A "beszólogatósnak" üzenem, hogy minden nap hálát adok annak az okos embernek, aki feltalálta a mosógépet!

Egyébként biztos megoldanánk a pelenka mosást is, a kézzel mosást is, csak még fáradtabbak, és panaszkodósabbak lennénk... :-)

És minden tiszteletem az édesanyámé, aki most már, hogy megvan a kislányom mesél ilyen "szösszeneteket", hogy hajnalban kelt pelenkát mosni, vagy este későn csinálta, én meg összeszégyellem magam, mert hulla vagyok estére, és alig várom, hogy eldőlhessek az ágyba.

Sőt, ő kertet is művelt három gyerek mellett, mégsem futott a lakás soha. Hát vannak ilyen engergiabombák, és én nagyon sajnálom, hogy az energiabomba-génjét nem örököltem... :-)

Sokkal egyszerűbb lenne minden.

2010. ápr. 21. 09:04
 16/51 anonim ***** válasza:
85%
Én bírtam mellette mindent csinálni. Nagyon jó baba volt, most sincs vele gondom, 14 hós. Pici korába evett-aludt.Amikor már nagyobbacska lett, akkor is eljátszogatott a szőnyegen, vagy elvolt a hordozóba amikor konyhába voltam.
2010. ápr. 21. 09:05
 17/51 anonim ***** válasza:
61%
nekem 2 gyerek mellett is van időm.
2010. ápr. 21. 09:09
 18/51 anonim ***** válasza:
75%
én is azok közé tartozom akinek nincs ideje semmire...de biztos túlélem mikor nagyobb lesz jobb lesz...
2010. ápr. 21. 09:11
 19/51 anonim ***** válasza:
90%
Régen a pelenkamosás se volt nehéz ügy, nehogy túlrajongjuk már. Az volt a titka, hogy minden kaki meg pisi után mosni ( v. áztatni) kellett, és kirakni száradni. Ha vki nagyon nett akart lenni, összegyűjtött többet és ki is főzte. Nagyon régen meg praktikus oka is volt annak, hogy egy családban 5-8 gyerek volt. 6 éves lánykákat már a tűzhelyhez állítottak, a fiuk meg mentek ki az apjukkal dolgozni. Sok volt a munka az anyának akkor is (sőt még több) , de sok kéz segítette.
2010. ápr. 21. 09:17
 20/51 anonim ***** válasza:
88%

Sziasztok!

Elég különbözők tudnak lenni a babák. Az én kisfiam eleinte szörnyen hasfájós volt, alig aludt és sokat sírt,az első 2 hónapban semmire sem volt időm, mert állandóan vele foglalkoztam. Aztán javulni kezdtek a dolgok, most lassan 5 hónapos és napközben sokat elvan a játékaival a járókában és éjszaka is csak 1szer kel fel enni és aztán alszik is vissza. Szóval nálunk az eleje borzasztó nehéz volt, de most már van időm itthon csinálgatni a dolgokat.

Tesómék kislánya teljesen más ő most 8 hónapos, és 1,5 hós kora óta átaludta az éjszakát és napközben sem volt különösebb gond vele.

2010. ápr. 21. 09:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!