Csak engem idegesít a pocaklakó kifejezés?
Nem, engem is elmondhatatlanul idegesít. Ráadásul többen írják, hogy "de miért baj, hiszen tényleg a pocakomban lakik??". Lehet, csak a biológus beszél belőlem, de az senkit nem zavar, hogy a pocak a hasnak, esetleg a gyomornak a beceneve?! Oké, hogy terhes pocaknak hívják, mert kívülről úgy néz ki, mint egy sörhasú=pocakos férfi, de basszus. A méhed nem a hasad. Nem a hasadban lakik, hanem annak a helyét foglalja el legfeljebb. Áh, na mindegy, a méhlakó se lenne kevésbé idegesítő.
Számomra borzongató az a gondolat, hogy valaki egy ember testét lakóhelyének használja. Mintha így beköltözött volna, berendezte volna a nappaliját... ott főzőcskézne, tvzne. Sztem nem kéne a "lakik" igét használni egy fejlődő magzatra, ennyi.
Ezt általában a gügyögő ezo-anyukák használják, és engem is idegesít.
"Juj, a kis pocaklakó manókának anyci már össze is állította a gluténmentes étrendet az elkövetkező pár évre, amint megszületik, vegán hami-hamit kap a kis manócska, aztán babuci-tornára meg poci-simire visszük, bizoooony..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!