Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek bántó az a kifejez...

Szerintetek bántó az a kifejezés 8 hónapos lányomra hogy:dagadály?

Figyelt kérdés
Apósomnak ez az első szava mikor meglátja!Szia dagadály!Pedig a lányom egyáltalán nem kövér, inkább hosszú.8,30kg és 76 cm,formás baba.Kis pampuskás a pofija,dehát az minden babának gondolom.Nem szóltam még neki, de nagyon a bögyömben van.Vagy hagyjam, és ne legyek hiperérzékeny?Egyébként szereti az unokáját, csak sajna nem szokott gondolkodni mielőtt beszél.
2010. ápr. 26. 12:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondd neki, hogy van neve is a lányodnak, hívja úgy legyen kedves.

Apósom is kitalált egy idióta becenevet a lányunknak, de rászóltunk a férjemmel, hogy hagyja már ezt, nem így hívják, nem is hallgat arra. Csak apósommal az a baj, hogy nem hallgat ránk, és csakzértis úgy szólítja őt, és tényleg nem hallgat rá a lányom, és emiatt apósom megsértődik, hogy nem megy oda hozzá. De hogy menne oda, ha nem a nevét hallja? 16 hós.

2010. ápr. 26. 12:41
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
az aposom az kicsimet csonkolekiconak hivja.2,5 éves 11 kilo és 85 centi én szoltam hogy vegyen vissza magábol mert nem jo ezt hallani.Én sem hivom igy ő sem hivhatja.
2010. ápr. 26. 12:42
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk is van ebbol vita.

Nem tudom mit szolna aposom/anyosom, ha megtanitanam a lanyomnak, hogy ugy hivja venember/venasszony :)

Lehet ok sem hivnak tovabb ezen a szamomra serto neven.

2010. ápr. 26. 12:46
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az unoka húgomat hívták a szüleim bucifejnek(mert kicsit pufi volt), ma már szép sudár mégis bucikázuk:-)Szerintem meséld el, hogy Ti hogyan becézitek hátha talál közte olyat ami tetszik
2010. ápr. 26. 12:50
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
ezt a szót még sosem hallottam, de első benyomásra sem tetszik. Olyan mintha tényleg a dagadt szóból eredne. Nem hagynám annyiban, szólnék a kedves rokonnak hogy kedvesebb szóval illesse a gyereket..
2010. ápr. 26. 12:59
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is biztos helyretenném a drága após-pajtit.

MOst még csak téged bánt, de pár év múlva már a kislányodnak is rosszul fog esni. Ráadául az ilyen emberek észre sem veszik maguktól, hogy egyáltalán nem vicces, ha így szórakoznak az elnevezésekkel, és újabb és újabb elnevezéseket agyalnak ki, amik lehet, hogy még bántóbbak.

2010. ápr. 26. 13:04
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

eléggé:(

én is biztos szólnék,

inkább mondja azt,hogy husis,vagy még a dundi is sokkal enyhébb

(a dagadályt én azokra a tinilányokra használnám,akik felveszik a toppot és a csípőnacit,középen meg ott figyel a nagy pocak)

...és legyél nyugodtan érzékeny:)

2010. ápr. 26. 13:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Bántó kifejezés és egyébként: hogy lehet egy babát sértegetni? Azt hiszi, hogy humoros. Mondd neki, hogy Te viccből úgy fogod őt hívni, hogy szemétláda és jókat fogtok kuncogni. Szerintem nem kell magad visszafogni, mert ha később is csinálja, súlyos önértékelési zavarokat okozhat vele. Mért nem tudnak úgy beszélni, "hogy de aranyos kis husikád van?!" mért kell a negatívumot sugározni? Nálunk a nagyszülők elkezdik nyomkodni, csavargatni a gyereket, ha találkozunk?! Annyira bénák.
2010. ápr. 26. 13:33
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Engem is zavarna! Szólj rá!

Az én apósom amikor először meglátta az unokáját (kb 6 hetes volt a fiam), az volt az első szava, hogy de kövér!

Azt tenném csak hozzá, hogy egy hónappal korábban született a kiírtnál, 2600 grammal és 53 centivel. 6 hetesen (amikor először látták) 3850 gramm volt, és kb 54-54,5 centi. De ez már nálunk kövérnek számít... Nagyon remélem, hogy nem örökölt semmi gént az anyóspajtitól, mert az kb 150 cm magas, és mindehhez 100-120 kg. Rá is szokta mondani az após, hogy kövér, de ő tényleg az!!!

2010. ápr. 26. 15:05
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
*náluk!
2010. ápr. 26. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!