Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem idegesít a pocaklak...

Csak engem idegesít a pocaklakó kifejezés?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 22:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
46%

Engem sem idegesít, alvégre egy ideig tényleg a pocakom lakója a kicsi. A tejcsi, babcsi, szopcsi szavak engem is idegesítenek, de nem foglalkozom velük.

Te miért teszed?

2010. ápr. 21. 07:21
 12/33 anonim ***** válasza:
87%
Egyetértek engem is idegesít Marsi Anikó óta. Amitől még falra mászom az a többes szám első személy használata: ülünk, mászunk Ti miket csináltok már? stb, mntha nem önálló lény lenne.
2010. ápr. 21. 07:37
 13/33 anonim ***** válasza:
38%
de sok energiátok van,majd ha meg lesz a baba nem fogtok ezen agyalni,hogy ki milyen kifejezést használ.engem meg az idegesít ha ilyeneken elmélkednek a leendő,vagy ifjú kismamák.na,ez nem ugyanaz?
2010. ápr. 21. 07:44
 14/33 anonim ***** válasza:
92%

Engem ez a szó nem idegesít.

Mondjuk én kimaradtam Marsi Anikó terhességéből... :-D

Nekem az agyhalál szavak: tejcsi, kaksi, főzi, és minden -csi, és -ci végződésű "képzett" szó.

Engem a többes szám első személy már nem zavar, amióta megvan a kislányom.

Én pont ugyanúgy élem meg, mintha egy test lennénk még mindig.

Bár lassan "el kéne vágnom" a köldökzsinórt, tudom... már elmúlt egy éves... :-)

2010. ápr. 21. 07:51
 15/33 anonim ***** válasza:
51%

Így van, jól írta az utolsó! A többes számot nem azért használjuk, mert a baba nem önálló lény, hanem azért mert mi magunkat érezzük annyira összekötve vele, tehát itt az elején nekünk kell leválnunk a babáról (itt most azért használtam többesszámot, mert több anyuka is van, aki használja... pl. az utolsó :-) )

A szavakat tekintve engem nem idegesít egyik sem. Tudom azt mondani, hogy cici gügyögés nélkül és szépen artikulálva. Amíg nem volt baba, addig nektek senki nem mondta, hogy "jaj, de szép kis cici!"? (vagy nagy... tök mindegy) Ezek a "becézett" szavak szerintem nem feltétlen ostoba gügyögések, ez csak becézgetés, és természetes, hogy egy pici baba körül mindent becézgetnek az emberek.

2010. ápr. 21. 07:56
 16/33 anonim ***** válasza:
54%

Pocaklakó. Szerintem nincs vele gond.

Na amitől a falra mászom: hány hós??

2010. ápr. 21. 08:00
 17/33 anonim ***** válasza:
81%
A pocaklakó kifejezés nekem sem jött a számra sosem.Sem babó,kakusz,kaksi,stb.Nekem babám vagy gyerekem van és terhes voltam.De amitől én a falnak megyek, az a KISHAPSI kifejezés.Ez valami nagyon gáz...Meg természetesen a helyesírási hibák.Főként az alapok.Mijen,valyon,tanul,lessz,stb.
2010. ápr. 21. 08:10
 18/33 anonim ***** válasza:
83%
bocs,tanúl akart lenni
2010. ápr. 21. 08:11
 19/33 anonim ***** válasza:
88%
A többes számban használt szavak közül engem azok idegesítenek, amit nem általánosságban mondok. AMit meg kell tanulnia, az mindig többesszám, pl: evés előtt megmossuk a kezünket, (nem mi ketten, hanem mindenki), a vezetéket nem vesszük a szánkba, nem esszük meg a paírt, stb. Amikor bekakiltunk, teleraktuk a pelenkát, kihánytuk a kaját és hasonlókat olvasok, az engem is idegesít:)
2010. ápr. 21. 08:34
 20/33 anonim ***** válasza:
86%
erőltetett ez a gügyögés..de szerintem csak szebbé akarják tenni ezekkel a szavakkal a babázást..mert valljuk be segítség nélkül k....a fárasztó...
2010. ápr. 21. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!