Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak engem idegesít a pocaklak...

Csak engem idegesít a pocaklakó kifejezés?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 22:34
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
44%

A pocaklakó engem sem idegesít. Végtére a pocakom lakója volt.

Igazából egyik sem idegesít, mert ilyenen nem idegeskedem, de az más hogy nem tetszik. A tejci, főzcsi nem tetszik, viszont a kaksival semmi bajom, szebb mintha azt írná hogy sz.r. Vagy a kaksizott szebb mint a besz.rt vagy kakált.

2010. ápr. 21. 10:20
 22/33 anonim ***** válasza:
12%

Szia!Ahogy itt olvasom,nem csak téged.Viszont engem nem idegesít.Ahhoz,hogy ideges legyek,sokkal több kell ennél.

Egyébként miért jó hetente leírni,hogy ki melyik kifejezéstől megy a falnak?!Már ezer bőrt lefejtettek erről a témáról,de csak ragozzátok......

2010. ápr. 21. 11:10
 23/33 anonim ***** válasza:
21%

Eléggé unatkozhatsz, ha erre külön kérdést írtál ki :)

Nekem se tetszik de én teszek rá, nem érdekel, mindenki úgy mondja, ahogy akarja. Én meg se hallom.

2010. ápr. 21. 11:27
 24/33 anonim ***** válasza:
80%
nagyon idegesít. együtt a főzivel, gyümivel, babsá vagyokkal, csajosommal, kispasival, szopival....borzalmasak. ja meg amikor valaki úgy emlegeti a gyerek apját másoknak, hogy "apa". :DDDDD
2010. ápr. 21. 12:11
 25/33 anonim ***** válasza:
74%
jaj...engem annyira felhergelt, amikor az apám legújabb barátnője 8aki fiatalabb nálam), hívogatott amikor tehres voltam, és mindig ilyneekt mondott: szia pocakos, meg na hogy van a pocakod? legszívesebben elküldtem volna a jó fenébe, hogy van ám pocakja a kisvakondnak, de nem nekem! így csak ált. azt mondtam, hogy a hasamra gondolsz? de nem vette a lapot.. :DDD
2010. ápr. 21. 12:15
 26/33 anonim ***** válasza:
11%
nekem pocaklakoszom volt, Apuci így nevezte, de én bírtam. A kishapsit is birom. A főzit, gyümit, hóst és társait azért használom, mert lusta vagyok kiírni a szót, és amúgy sincs időm a kis Duracell-nyuszim mellett szép kerek mondatokat írni. Amire allergiás vagyok, az a fürcsi meg a tejci
2010. ápr. 21. 14:25
 27/33 anonim ***** válasza:
60%
rohadtul idegesít.... de nem csak a pocaklakó, hanem a pocak önmagában is. de még a favoritom a cicizik, tejcsi, csicsika, ilyenek... egyszerűen az agyamra megy.. nem tehetek róla...
2010. jún. 17. 17:49
 28/33 anonim ***** válasza:
40%

Talán úgy kéne a kisbabák környezetében is beszélni, mintha valami egyetemi karon lennénk? Miért ne lehetne kicsit aranyosan, játékosan megfogalmazni a dolgokat? Ráadásul, ha azt mondom a kisbabámnak, hogy "gyere picurkám, megyünk fürcsizni és aztán jön a vacsi", akkor vigyorog és már várja, hogy induljunk! Ha azt mondanám, hogy "Gyere, beteszlek a kádba és megfürdetlek, utána pedig megetetlek"... hát, szerintem egy fél mosolyt sem kapnék, csak néznem rám - kb. olyan furán, ahogy ez így hangozna - és nem értené, hogy mi bajom és miért beszélek hozzá ilyen szigorúan?! Ja, és szerintem könnyebben fog így megtanulni beszélni, mert izgalmasabb neki, mivel a fürcsi, kajcsi, stb. olyan, mintha mondókáznánk, ezért tetszik a babáknak!

Persze lehet flegmáskodni, meg komolykodni, csak szerintem inkább élvezni kellene, hogy kicsit visszamehetünk a gyerekkorba, és persze mindez nem jelenti azt, hogy nyávogni vagy gügyögni kellene!

2010. jún. 17. 21:59
 29/33 anonim ***** válasza:
55%
Engem nem idegesít különösebben, de nem használom.
2010. aug. 25. 13:38
 30/33 anonim ***** válasza:

Engem is idegesít a pocaklakó. Ezenkívül szintén irritálnak a következők:

-- babó

-- lebabázik

-- babásodik

-- úgy általában véve a pocak sem tetszik ilyen kontextusban (én a sörhasú hapsik sörhasát mondom pocaknak)

-- kicsit maga a baba szó sem tetszik ebben a kontextusban, helyette mondok gyereket vagy kisbabát

Ennek kapcsán jegyzem meg, hogy annyira elterjedt a "baba", hogy egyszer láttam egy gyermeknyelvi kutatásról szóló tanulmány kéziratát, ahol a szerző rendre a "baba" kifejezést használta a csecsemőkre. Persze a lektor azonmód javította is, mondván, az nem éppen tudományos szó.

Persze informális közegben semmi gond nincs a babával, engem személy szerint mégis idegesít kicsit, akkor már jobb a kisbaba.

2015. ápr. 18. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!