Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért mondják azt más anyukák,...

Miért mondják azt más anyukák, hogy "lesz ez még rosszabb is a gyerekkel"? Mi a céljuk ezzel?

Figyelt kérdés

Mikor terhes voltam: nem fogsz többet aludni. Mikor jól aludt a gyerek születése után: majd a fogzásnál tönkremennek az éjszakák. Jól éreztem magam otthon: majd ha visszamész dolgozni, azt se fogod tudni, hol áll a fejed. Aztán: majd a mozgásfejlődésénél megőrültök. és így tovább lehet folytatni a sort egészen a gyerek 60 éves koráig.:)

Ezzel frappánsat akarnak mondani vagy ezt szokás mondani fiatalabb anyukáknak? Én nem szoktam mondani ilyesmiket, de ez a (magyar) kultúra része?

2016. júl. 27. 08:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
6%
azért van ám hogy pont az anyuka dicsekszik hogy az ő gyereke bezzeg jó eszik jólalszik,mindenben tökéletes stb.- na ilyenkor volt hogy megjegyeztem neki,hogy azért készüljön fel arra amikor nem így lesz..
2016. júl. 27. 12:47
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Látod utolsó ez a rosszindulat, okoskodás. :D

4-es vagyok, le lehet pontozni, de szerintem így van, mert nem ezt és ilyen formâban mondanánk akkor.(még akkor is ha igaz lesz)

2016. júl. 27. 13:22
 13/19 A kérdező kommentje:
Szerintem a 11-est is meg lehet valahol érteni. Gondolom, nehéz a gyerekkel, a férje 10-kor jön haza, egyedül van. Nyilván könnyű mondani, hogy ne akarjon másnak is rosszat, hiszen igazságtalannak érezheti a saját életét. Én nem vagyok ilyen dögöljön meg a szomszéd tehene típus, de ez kétségkívül egy embertípus.
2016. júl. 27. 14:37
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

11-es vagyok.. Van egy olyan érzésem kissé félre lettem értve

Én azokra az anyukákra gondoltam akik lépten nyomon hangoztatják( ha kérdezik ha nem)

saját hugom is el volt ájulva hogy az ő gyereke 3 hónaposan csak eszik alszik es azt mondták mivel ilyen jo gyerekükvan 1 évesen elrepülnek nyaralni. Akkor mondtam hogy azert még várjon a rep.jegy foglalással,mert még sokat változhat a helyzet. Na aztán félévesen teljesen megváltozott a kisfia. Egy hiperaktiv kisgyerek lett.. Azota már belátta hogy kissé elhamarkodottan gondolkodott es csak nevet saját magán

Ja es a férjem szerencsére nem este 10ig dolgozik,es nem volt borzasztó nehéz a gyerekeimmel, es nem nem voltam az anyukákkal ilyen okoskodó.max irigykedtem ha valakinek pár hósan átaludták az éjszakat.

2016. júl. 27. 15:23
 15/19 anonim ***** válasza:
55%
11-es, nem értettelek félre. Mindkét hangsúllyal elolvastam, de a a véleményem ugyanaz. Ha nincs benned egy csepp rosszindulat, akkor teljesen másképp mondod. Még ha igazad is van. :D
2016. júl. 27. 17:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Az irasban a hangsúlyt és a stilust nem lehet érzékeltetni.. Én tudom hogy nem bunko hanem poenkodos hangnembe mondtam.De mindegy..

Ami a lényeg hogy igenis zavaro tud lenni ha egy anyuka megállásnélkül hajtogatja. Es egy idő utan reagáltam rá.de azert nem sértően.

2016. júl. 27. 17:56
 17/19 A kérdező kommentje:
16: milyen lehet a sértő?:) viccet félretéve, örülök, hogy végül sikerélmény ért a rokonoddal, amikor az ő gyerekével is adódtak problémák végre és akkor nem érezted már magad egyedül a bajban.
2016. júl. 27. 19:04
 18/19 anonim ***** válasza:
8%

Na jo én feladtam.. :D

hangsuly es a stilus nem volt sértő..

Valoszinű ő értette a dolgot mert azota is jóban vagyunk..

A bajban meg soha nem voltam egyedül.. Ez nem arrol szólt hogy nekem aztan annyira rossz volt es majd azt mondhassam hogy neki is az lesz..

Csak két gyerek után már több a tapasztalat

2016. júl. 27. 19:25
 19/19 anonim ***** válasza:

Én pont fordítva hallom, mindig bíztatnak, hogy nemsokára új szakaszba lép, és jobb lesz, ez megy évek óta...

Szerintem azok, akik rossz indulatból mondják azért teszik, mert már nem annyira emlékszenek, és mindig az a nagyobb gond, ami éppen nekik aktuális, a múltra nosztalgiával tekintenek vissza.

2020. dec. 29. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!