Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kismamák, miért vagytok még...

Kismamák, miért vagytok még mindig ilyen sokan, akik Bencének nevezitek a babátokat? 2009 óta a leggyakrabban anyakönyvezett fiúnév, szinte minden gyerek Bence. Nem zavar titeket?

Figyelt kérdés
Nekem is tetszett régen ez a név, de nem adnám, mert kb. 10 Bence született mostanában a környezetemben, és nem értem, hogy ez a szülőket, hogy nem zavarja.
2016. júl. 14. 16:16
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
Újra hozzá szólok a témához, mert most itt olvasgatva a válaszokat, most jut eszembe, hogy én sem ismerek egyetlen Bencét sem a környezetemben. egyébként meg minden generációnak megvan a divatneve, a mi korunkban még Sándor volt és Zoli, de azóta sem dőlt össze a világ, mert arányában több Sándort és Zolit ismerek 40 évesen, mint mondjuk Féixet és Ivót.
2016. júl. 16. 14:39
 22/46 anonim ***** válasza:
42%

Milyen érdekes itt mindenki makkoshotykán él hogy egy Bence gyereket sem ismer holott minden harmadik fiút így neveznek el (költői túlzás mielőtt valaki nekem esne).

6 Bence él csak a lakótelepünkön. Férjem kedvenc lányneve az Anna de nem igy neveztük el, csak ennél a kérdésnél egy csomó anyuka lánya Anna, nem akartuk hogy ö legyen majd a suliban a 20.Anna, vagy mindenféle beceneveket aggassanak rá hogy meg lehessen különböztetni a többitől. Én sem értem.

2016. júl. 17. 13:19
 23/46 anonim ***** válasza:
92%

"Milyen érdekes itt mindenki makkoshotykán él hogy egy Bence gyereket sem ismer holott minden harmadik fiút így neveznek el (költői túlzás mielőtt valaki nekem esne). "

Nem esek neked, de hidd el, hogy én pl. egyetlen Bencét sem ismerek személyesen, és városban élek. Viszont annál több Pétert. Össze sem tudom számolni hány Pétert ismerek, már azon lepődök meg, ha valakit nem így hívnak.

2016. júl. 17. 13:38
 24/46 A kérdező kommentje:

Én egy kisfiút sem ismerek, akit Péternek hívnak.(Felnőtt férfit persze sokat) De nem hinném, hogy mostanában ezt olyan gyakran adják a szülők. Sokkal inkább a Benett és hasonló divat neveket.

Egyébként Budapesten élek, és itt tényleg minden második gyerek Bence.

2016. júl. 17. 13:51
 25/46 anonim ***** válasza:
Péter nevű kisfiút én sem ismerek, ezzel csak arra akartam célozni, hogy minden generációnak megvan a maga divatneve. Tehát 20-30 év múlva senki nem fog meglepődni, ha egy csomó férfit Bencének hívnak, és nem találják cikinek.
2016. júl. 17. 14:06
 26/46 anonim ***** válasza:
13%

Birka-effektus.

Egyébként a Bence tipikusan olyan név, ami kisfiúnak jól áll, felnőttként viszont nem lehet komolyan venni.

2016. aug. 10. 15:36
 27/46 anonim ***** válasza:
40%
Azért (le)pontozók arányából is látszik mert Bence van, egész véletlenül azok a válaszok vannak lepontozva :-D
2016. aug. 15. 18:05
 28/46 anonim ***** válasza:

Öreg, ez a mondat nem értelmes.

2016. aug. 15. 18:16
 29/46 A kérdező kommentje:
Ebben a hónapban 3 Bence született a facebookomon..pedig kb. csak 200 ismerősöm van..
2016. aug. 16. 08:44
 30/46 anonim ***** válasza:
29%

Miért lovagolsz még mindig ezen?Kíváncsi lennék,hogy mi a neved,és "...hogy nem zavar" hogy rajtad kívül is neveznek még így embereket?!

Vagy a te nevedből egy van?Gondolom nem.

2016. aug. 16. 10:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!