Kismamák, miért vagytok még mindig ilyen sokan, akik Bencének nevezitek a babátokat? 2009 óta a leggyakrabban anyakönyvezett fiúnév, szinte minden gyerek Bence. Nem zavar titeket?
Én pl kiskoromtól odáig vagyok az Anna névért, fel sem merült hogy másképp hívjam a gyermekem, ha lesz. Férjemmel is megdumàltuk már előre, ha lány Anna, ha fiú, akkor beleszólhat ő is :)
Mikor babát vártunk és válogattunk neveket, akkor szembesültem vele hogy évek óta az egyik leggyakoribb lánynév, de akkor is ezt adtam volna. Vègül fiú lett, Levente :) (ezt is csak utólag tudtam meg, hogy a top 3 fiúnèvben van de nem érdekel kicsit sem)
Melóhelyen 4en vagyunk a 9ből ugyanazzal a nèvvel, mégis mindenki megoldja,hogy tudjuk kihez szólnak, pedig nem a vezetéknevünkön szólítanak ;)
8# vagyok. azt viszont kihagytam,hogy nekem a vezetéknevem nagyon ritka, úgyhogy nem zavar,hogy a keresztnevem gyakori. lehet,hogyha Kiss / Nagy lenne a vezetéknevem,akkor engem is zavarna,hogyha emellé egy "tucat" keresztnevem lenne.
pl a páromnak is nagyon gyakori vezetékneve van, így valamilyen ritkább keresztnévben gondolkozunk. de ha a gyerek az én vezetéknevem kapná,akkor jó lenne a tucat keresztnév is, úgy sem fogják összekeverni mással.
általában átgondolják ezt a szülők, meg hogy hogyan lehet becézni stb. nem csak úgy hasra ütésre adják a nevet.
de igazából minden szülőnek joga van ezt eldönteni, ne bíráljunk másokat.
engem egyedül az bosszant, amikor Radiátornak meg Nintendónak akarja elnevezni valaki a gyerekét.az tényleg elmebeteg. de aki Bencének azzal nincs bajom
Én egy Bence-anyuka vagyok,ezért megszólítva érzem magam:)
Bár a páromon volt a sor a név választáskor, (a kislányunknak meg én választottam),és igazából nem a kedvenc neveim közül van,de egyáltalán nem zavar,sőt mondok jobbat:most 5 éves a fiam,de az eddigi két oviban és három csoportban,ahová járt,még egyetlen Bence csoport társa sem volt,de még a többi csoportban sem nagyon..
Nem tudom,hogy ezek az anyukák merrefelé élnek,de biztos nem a közelemben!:D
Egyetlen Bence nevű kisfiút ismerek,a kisfiam osztálytársa.A másik ilyen nevű ismerősöm annyi idős,mint én magam.
Egyébként én úgy gondolom,hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen,ez tény.Mindegy,hogy hány névrokon él a közelében.És igen,a becézés tök jó dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!