Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kismamák, miért vagytok még...

Kismamák, miért vagytok még mindig ilyen sokan, akik Bencének nevezitek a babátokat? 2009 óta a leggyakrabban anyakönyvezett fiúnév, szinte minden gyerek Bence. Nem zavar titeket?

Figyelt kérdés
Nekem is tetszett régen ez a név, de nem adnám, mert kb. 10 Bence született mostanában a környezetemben, és nem értem, hogy ez a szülőket, hogy nem zavarja.
2016. júl. 14. 16:16
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
96%

Én pl kiskoromtól odáig vagyok az Anna névért, fel sem merült hogy másképp hívjam a gyermekem, ha lesz. Férjemmel is megdumàltuk már előre, ha lány Anna, ha fiú, akkor beleszólhat ő is :)

Mikor babát vártunk és válogattunk neveket, akkor szembesültem vele hogy évek óta az egyik leggyakoribb lánynév, de akkor is ezt adtam volna. Vègül fiú lett, Levente :) (ezt is csak utólag tudtam meg, hogy a top 3 fiúnèvben van de nem érdekel kicsit sem)

Melóhelyen 4en vagyunk a 9ből ugyanazzal a nèvvel, mégis mindenki megoldja,hogy tudjuk kihez szólnak, pedig nem a vezetéknevünkön szólítanak ;)

2016. júl. 14. 17:10
 12/46 anonim ***** válasza:
91%

8# vagyok. azt viszont kihagytam,hogy nekem a vezetéknevem nagyon ritka, úgyhogy nem zavar,hogy a keresztnevem gyakori. lehet,hogyha Kiss / Nagy lenne a vezetéknevem,akkor engem is zavarna,hogyha emellé egy "tucat" keresztnevem lenne.

pl a páromnak is nagyon gyakori vezetékneve van, így valamilyen ritkább keresztnévben gondolkozunk. de ha a gyerek az én vezetéknevem kapná,akkor jó lenne a tucat keresztnév is, úgy sem fogják összekeverni mással.

általában átgondolják ezt a szülők, meg hogy hogyan lehet becézni stb. nem csak úgy hasra ütésre adják a nevet.

de igazából minden szülőnek joga van ezt eldönteni, ne bíráljunk másokat.

engem egyedül az bosszant, amikor Radiátornak meg Nintendónak akarja elnevezni valaki a gyerekét.az tényleg elmebeteg. de aki Bencének azzal nincs bajom

2016. júl. 14. 17:12
 13/46 anonim ***** válasza:
77%
Amúgy ez a mi a gyakori név dolog érdekes. A lányom osztályában volt 3 Noémi, 2 Vivien, 3 Gréta, 2 Dominik. Ezek közül egyik sem volt anno gyakori név. A gyakorisági lista amúgy is országosan készül, tehát simán lehet, hogy van mondjuk az országban 483 gyerek, akit teszem azt Bencenek hívnak, de ebből 450 mondjuk Heves megyében.
2016. júl. 14. 17:25
 14/46 anonim ***** válasza:
94%
2001 óta vezeti a Bence a listát.Egyébként meg ha ez tetszik valakinek,akkor had adja.
2016. júl. 14. 17:41
 15/46 anonim ***** válasza:
95%
2016. júl. 14. 18:51
 16/46 anonim ***** válasza:
83%

Én egy Bence-anyuka vagyok,ezért megszólítva érzem magam:)

Bár a páromon volt a sor a név választáskor, (a kislányunknak meg én választottam),és igazából nem a kedvenc neveim közül van,de egyáltalán nem zavar,sőt mondok jobbat:most 5 éves a fiam,de az eddigi két oviban és három csoportban,ahová járt,még egyetlen Bence csoport társa sem volt,de még a többi csoportban sem nagyon..

2016. júl. 14. 19:09
 17/46 anonim ***** válasza:
20%
:D Na csak azért léptem most be, h ehhez hozzá szóljak... Igen és igen.. Ez nekem is feltünt. Minden fiú gyerek aki az elmúlt 2-3 évben született Bence.. :) na jó azért nem mindegyik.. De durván sok.. Szép név, de nekem nagyon egyhangú.. Most meg mintha mindenki Zente és Zétény lenne... :) :P
2016. júl. 14. 23:39
 18/46 anonim ***** válasza:
94%
amikor kiválasztottuk az Annát, nem tudtam, hogy a leggyakoribb név évek óta. Ehhez képest nemigen találkoztunk Annával, sem a babamama klubban, sem bölcsiben, sőt az oviban sem lesz a csoportjában. Az én nevem Tünde, a nyolcvanas években divatnév volt, az általános iskolában a 24 fős osztályban 5 Tünde volt, egyáltalán nem zavart senkit, és azóta max 1-2 Tündével találkoztam életem során
2016. júl. 15. 08:16
 19/46 anonim ***** válasza:
Érdekes egyébként, mert noha én is tudom, hogy ez a leggyakrabban adott fiú keresztnév, ahol én élek, egy Pest megyei kisvárosban, eddig egyetlen Bencével találkoztunk, a fiam ovis csoporttársával, pedig nagyon sok kisgyereket ismerünk. Nálunk amiből rengeteg van, a Beni. Tudom, lehet az Benedek, Benjámin, Benet, bármi, de minden második kisfiú Beni.
2016. júl. 15. 10:51
 20/46 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom,hogy ezek az anyukák merrefelé élnek,de biztos nem a közelemben!:D

Egyetlen Bence nevű kisfiút ismerek,a kisfiam osztálytársa.A másik ilyen nevű ismerősöm annyi idős,mint én magam.

Egyébként én úgy gondolom,hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen,ez tény.Mindegy,hogy hány névrokon él a közelében.És igen,a becézés tök jó dolog!

2016. júl. 16. 13:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!