Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg csak az a jó Anya aki...

Tényleg csak az a jó Anya aki reggeltől-estig csak a gyerekével van?

Figyelt kérdés

Úgy értem a kérdést, hogy nekem van némi segítségem a 7 hós babámhoz.Apja ha nem dolgozik tud rá figyelni még én főzök, vagy kiszaladok a boltba.Vagy a mamája eljön, és akkor tudok házimunkát végezni.Mellette egymagam nem tudok nagyon semmit csinálni, mert állandó felügyeletet igényel, nincs el egymaga pár percig sem, már menne, mászik ezerrel.Járókában nem marad.Ha egyedül látnak boltban, rögtön jön a kérdés, hogy hát a pici?Gondolhatják hogy nem egymaga van otthon.

Ígysem szórakozni járok el nélküle, hanem loholok, házimunka és társai, még egy filmet nem néztem meg a 7 hónap alatt.

Ti hogy oldjátok ezt meg a picivel, mindenhova viszitek?Szerintetek az a természetes ha csak az anyával van 24/24?

2010. ápr. 13. 18:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

szerintem akkor tudsz maximálisat nyújtani magadból a babád számára is, ha néha kikapcsolódsz, vagy csak simán mással is foglalkozol. már ha megteheted :)

szerencsére nekem is van segítségem. A férjem, és két nagyi is, akik minden hétvégén már alig várják, hogy lássák az unokát. Mi ezt bizony ki is használjuk és minden hétvégén eltöltünk kettesben pár órát, míg a babánkat a nagyi kényezteti. Szerintem így mindeki jól jár. Egyáltalán nem kell napi 24 órában kizárólag anyuval lenni, ha van más lehetőség is.

Szóval szerintem nyugodtan járj el néha egy filmet is megnézni, vagy vacsorázni a férjeddel, ha megtehetitek, mert a házasság is fontos, nem csak az anyaszerep! :))

2010. ápr. 13. 19:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
ja azt el is felejtettem írni, (utolsó vagyok) hogy én már a legelejétől kezdve, mindennap elmegyek egy fél órára otthonról. tornázni, bevásárolni, gyógyszertárba, tök mindegy, csak ne halljak babasírást...:) miután apa hazajött, jön az én félórám. feltölt. és ez csak a babám javára válik :)
2010. ápr. 13. 19:45
 13/24 anonim ***** válasza:
Érdekes ilyenkor egy olyan kismama sem válaszol aki itt ki szokta jelenteni hogy márpedig a gyerekkel kell lenni és még egy órára se hagyd magára, meg micsoda szentségtörés, ha pl el akarsz menni egy napra, nehogy bölcsibe add stb. Ilyenkor hol vannak?
2010. ápr. 13. 20:23
 14/24 anonim ***** válasza:
Biztos a gyerekkel vannak most is. :-)
2010. ápr. 13. 20:41
 15/24 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem szinte mindig van segítségem és össze is teszem a kezem hogy anyósom nyugdíjas és mindig segít, ha kérem ha nem. Hozzá teszem jóban vagyunk, bárhová mennem kell vigyáz/na rá, de van hogy viszem én is magammal a lányom, 1 éves. Mikor milyen lábbal kelek. Hogy hol hagytam a lányom azt tőlem is meg szokták kérdezni, valóban mintha egymaga otthon ücsörögne... Néha megfordul az én fejemben is hogy helyes-e hogy ha nincs velem, de ha egyszer megtehetem mert van aki vigyáz rá és jó kezekben van akkor nem kérdés. Jövő hónapban lesz a házassági évfordulónk, visszük a másik mamáékhoz / 1 utcával laknak feljebb/ pár órára mi pedig a férjemmel elmegyünk egyet ebédelni és kettesben lenni.
2010. ápr. 13. 21:00
 16/24 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb a babának a nagyiékkal, vagy otthon játszani apuval, mint egy bevásárlókocsira akasztva egy hipermarketben pl., vagy a bankban ücsörögni, vagy ilyesmi. Ne legyen lelkifurdalásod, ha jó helyen van a gyerek!
2010. ápr. 13. 21:29
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megszületett a kisfiam, mikor aludt, egyszer-kétszer elmentem anyukámékhoz "csak úgy", a kicsire a férjem vigyázott. Nem laknak messze tőlünk, s mindig kaptam a telefont, hogy kezd ébredezni, menjek haza. És én hazamentem. Anyós velünk lakik, nem sokra rá már visszahallottam, hogy mondta ennek-annak, hogy én nem foglalkozok a gyerekkel, csavargok egész nap. Pedig ugye egy pici baba pár hetesen nem alszik egyszerre túl sokat, úgyhogy max 2 órát lehettem távol, és max 1x-2x. Persze az ő véleményére már sokat nem adok, mert úgysem jó soha semmi, amit mi csinálunk, persze ha más ugyanazt csinálja, az teljesen ok. Nekem a férjem sokat segít, ha itthon van, de anyósomra nem hagyom. Persze olyan még nem volt, hogy azért ne lettem volna a fiammal, mert én pl. elmentem kávézni valakivel, (ne értsen félre az, aki el tud menni a babája mellett, teljesen normális az is), hanem hogy pl. főzzek. Tehát amíg nincs velem a fiam, addig sem szórakozok, vagy még csak nem is magammal foglalkozok, általában anyósnak így sem tetszik semmi. Nekem is lelkiismeretfurdalásom volt, amikor azt mondta, hogy egész nap csavargok, de már nem érdekel, mert tudom, hogy nem volt igaza, és már tényleg nem érdekel a véleménye.

Szerintem nagyon jó, hogy van segítséged. Mindannyian emberek vagyunk, mindenkinek jár egy kis pihi szerintem, még ha az csak fél óra is.

Ja, s mivel anyósom ilyen sz*mét volt, mára ott tartok, hogy ha muszáj mennem valahová, amikor nincs itthon a férjem, akkor is viszem magammal a babakocsival a kicsit, ha tudom, hogy az adott helyre nem tudom betolni a kocsit. Inkább kint hagyom az utcán (már gyerek nélkül). Még nem lopták el... De anyósommal nem hagyom egy percig sem, az biztos.

2010. ápr. 13. 21:40
 18/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem egy szavam sem lehet,mert az anyósom ott lakik tölünk 3 percre és bizony én is volt, hogy rá biztam! Én totál megbizom az anyósomba meg nagyon jól elvagyunk tudja a kisfiam napirendjét amit nem engedek meg neki azt ő is betartja! Én elszoktam menni a férjemmel bevásárolni, bababörzére de máshová nem igazán megyek nélküle és nagyon tud hiányozni :D!!

11 hónapos lesz imádja a mamát és a papát ha vigyáznak rá én egyáltalán nem is hiányzom neki észre se veszi hogy ott hagytam! Én örülök annak hogy nem ennyire anyás és hogy rá tudom bizni bárkire:)!

Tölem is szokták kérdezni ha lemegyek a boltba de én szépen mosolygok és mondom,hogy a kisfiam mamázik :DD!!

De amugy meg nem hiszem hogy rossz indulatból kérdezik meg hogy hol hagytad a babádat,nem??

Nálunk pl. mindig kérdezik a kisfiamat hogy mi van vele?? Hogy van stb.....! :D

2010. ápr. 13. 21:48
 19/24 anonim ***** válasza:

Szia

Nagyon szerencsés vagy. Nem hiszem hogy vki attol jobb any ha a nap 24 órájában a babájával van. Nem hiszem hogy normális, kivéve ha kényszerhelyzet, mint nálam. 10 hónapos a lányom, amióta megszülett, nem voltam sehol. Viszem magammal bankba, boltba mindenhova. Decemberbe mentem vissza dolgozni, azota du 5ig én vagyok vele, akkor jön meg apa és én meg megyek dolgozni. Hát ez van (a nagyi kb 1 percre lakik, de hát a másik unoka az fontosabb, mármint a párom hugáé) :-(

puszi nektek

2010. ápr. 13. 22:38
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát lehet, hogy én nem vagyok jó anya, de ez nekem meg sem fordult a fejemben, hogy a pici nélkül ne mehetnék el bárhová, ha tudok.

Már másnap, mikor hazajöttünk a kórházból párom elküldött, hogy menjek, mindegy hová, akár pénztkölteni is a közeli üzletközpontba, csak sétáljak. És nem is volt kérdés utána. Nekem is kellett, hogy szellőztessem a fejem. Mondjuk akkor a babám képes volt 3-4 órákat végigaludni.

De most sincs másként. Van, hogy párom van itthon velem amíg elmegyek "sétálni", van, hogy a nagyikra hagyjuk, és ketten megyünk el nézelődni, és van, hogy nem adjuk le senkinek, hanem megyünk direkt hárman a bevásárlókp-ba.

A gyerkőc élvezi, és nem órákat szoktunk ott kocsikázni, mert a párom igazi listavásárló típus.

De most, hogy mondjátok, egyszer tőlem is kérdezték anyáéknál a liftben egy házszomszéd, hogy és a gyerkőcre most ki vigyáz? Mondom, a párom. Erre úgy kikerekedtek a szemei, mintha ez olyan szokatlan lenne, hogy a gyerekre az apja is vigyázhat... és nem csak olyankor, mikor alszik.... Furcsa.

2010. ápr. 13. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!