Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit jelent az, hogy valaki...

Mit jelent az, hogy valaki nem tud hajat mosni és vécére menni gyerek mellett?

Figyelt kérdés

Még nincs tapasztalatom a kérdésben, ezért érdeklődöm, hogy van ez. Itt sokszor olvasom ezeket az intelmeket. Nem tudom, hogyan készüljek fel az első időszakra.:/

Nem tudnám bevinni a pihiszékben a gyereket, míg hajat mosok? Vagy esti fürdés közben nem tud az ember hajat mosni gyorsan, aztán megtörölni és majd megszárad? Esetleg addig bekapcsolni a légzésfigyelőt a kiságyában, míg kimegy az ember?

És a vécére se tudok majd menni, az azt jelenti, hogy nem lesz időm székelni? Vagy mit jelent?

És azért mondják ezt, mert az ember túl fáradt az éjszakázástól vagy mert a gyerek egész nap sír? Félek nagyon ettől, pozitív példát sosem hallok senkitől.

2016. máj. 3. 08:43
1 2 3 4
 31/37 anonim válasza:
52%
Sosem volt tejem, ennek ellenére mindig eleget alszom, nem vagyok hulla fáradt.
2016. máj. 3. 14:08
 32/37 anonim ***** válasza:
81%
ezt az összefüggést most nem teljesen értem...a lényeg hogy aki szeretné hogy bőségesen legyen teje, sokat kell h aludjon...sajnos nekem nem volt elég ezért rengeteget kellett fejnem az elején, ez a napi alvás időmből körülbelül 2 órát vett el, szóval egy ördögi körbe kerültem: vagy alszok és nem tudok szaporítani vagy nem alszok és akkor meg amiatt nem lesz tejem...a hajmosás mindezek után valóban teljesen mellékes volt...ettől függetlenül megmostam hetente kétszer mint mindenki más, csak épp nem ez volt a kulcsfontosságú számomra...ha 4-5 napig nem tudtam megmosni mert rossz napjaink voltak, hát nem tudtam. és a férjem nem vágta a fejemhez hogy de zsíros a hajad, hanem kérdezte hogy mit hozzon a boltból amitől több tejem lesz és végre tudok pihenni fejés helyett. köszönöm szépen szülés után 5-6 hónappal már bomba formában voltam, meg nem mondtad volna hogy van gyerekem. de az első 4-6 hétben nem ez volt a fontos. ezen nincs mit ragozni tovább. aki nem érti meg annak valószínű több segítsége vagy nyugodtabb első 6 hete volt.
2016. máj. 3. 14:25
 33/37 anonim ***** válasza:
Napi dolgokat vele együtt csinálom.Pihenőszék nagy találmány. :) Bár abban sincs el az idők végezetéig,mosás teregetés vasalás,játszik a szőnyegen. Ha meg menni kell,hát menni kell,berakom a kiságyba.Napi 2szer alszik,8hónapos,abból tuti,hogy az egyikben vele tartok.De az első 3 hónapban,igaz rövid a hajam,de olyan hulla voltam,hogy gxors zuhany és döglöttem az ágyba,érdekelte a fenét a hajam,akkor minden perc számított,az esti 2-3órás alvásoknál.Akkor az epilálás se érdekelt. Most simán lehet már ilyet is csinálni mellette.Össze kell szokni.
2016. máj. 5. 08:21
 34/37 anonim ***** válasza:
50%

Baba előtt azt gondoltam, hogy ez csak ilyen önsajnáltatós, mártírkodós riogatás... És most, hogy van gyerekem.. szintén ezt gondolom :D

Hagyjuk már, egy baba nincs ébrem egész nap, akinek nincs ideje hajatmosni, az nem akar! Mióta szültem egyszer se volt koszos a hajam, én is napi kétszer zuhanyzom, rend is van, nincs lehányva a ruhám, az ő cuccai is mosva, vasalva, emellett napi 2-3 órákat sétálunk. Igaz, a főzést nem viszem túlzásba, de azt már baba előtt se vittem. Heti 2-szer főzök csak, az elég 4 napra, a maradék 3 napban rendelünk vagy eszünk hideget. Tényleg nem értem, mit csinálnak azok az anyukák, akiknek nincs 10 percük lezuhanyozni meg hajatmosni, most komolyan...

2016. máj. 23. 07:32
 35/37 anonim ***** válasza:
36%

Kedves utolsó válaszoló,

ezek az anyukák nem olyan babát kaptak az égiektől, akit letesznek és alszik, és mindezt napi 16 órában. Hanem olyat, mint pl. elsőre mi is:), aki azonnal keservesen sírt, amint letettük, aki nem érezte a fáradságot, és magától soha nem aludt el, csak hosszas ringatás után (értsd: néha 2 órás altatás egy fél órás alvásért, stb.) aki éjjel is olyan gyakran ébredt és éjjel is annyit sírdogált, hogy teljesen kialvatlan az anyuka, ilyenkor kihasználja, ha reggel alhat egy kicsit, és nem kel fel hajat mosni és sminkelni, manikűrözni.

Nekem nagyon visszatetsző, amikor valaki egyszerűen csak szerenvcsés, mert semmit nem kell tennie azért, hogy a babája jó alvó legyen, hanem ilyen típusú a babája, és osztja azokat az anyukákat, akinek meg egész napjuk és éjszakájuk a baba vigasztalásával, altatásával megy el, hogy mégis mit csinálnak egész nap.....:):):)

Nincs semmi gond, én személy szerint utólag hálás vagyok a fiamnak, mert így sokkal jobban tudom értékelni, hogy a lányom mellett viszont én is mindent el tudok végezni itthon és magamra is bőven jut időm, de mégsem felejtem el, hogy milyen volt anno vele.... és tudom min mennek át az anyukák, akik egy percre sem tudják letenni a babát....

2016. máj. 23. 12:02
 36/37 A kérdező kommentje:
35: egyébként nincs teljesen igazad, mert genetika kérdése is a dolog és nyugodt légkör kérdései is, legalábbis a kutatások szerint. szóval persze a szerencse is ott van, de nem 100%-ban az az oka.
2016. máj. 23. 12:09
 37/37 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy genetika is, de ha azonos szülőpár egyik gyereke ilyen típusú alvás szempontjából, a másik meg az ellenkezője, akkor az mégiscsak szerencse kérése, hogy a géneknek melyik gyereknél melyik kombinációja milyen végeredményt hoz ki:) Nálunk konkrétan minden egyéb körülmény változatlan, csak az nem, hogy másodjára már nyilván rutinosabbak vagyunk, de nem minden családban az első gyerek a rosszabb alvó, tehát nem is annyira a szülők rutinosságán, magabiztosságán múlik.... gondolom, minden együtt számít egy kicsit.

De! Semmiképpen nem arról van szó, hogy akinek rossz alvó a gyereke, az biztosan rosszul csinál valamit, ezt kéne elfogadni:)

2016. máj. 23. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!