Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit jelent az, hogy valaki...

Mit jelent az, hogy valaki nem tud hajat mosni és vécére menni gyerek mellett?

Figyelt kérdés

Még nincs tapasztalatom a kérdésben, ezért érdeklődöm, hogy van ez. Itt sokszor olvasom ezeket az intelmeket. Nem tudom, hogyan készüljek fel az első időszakra.:/

Nem tudnám bevinni a pihiszékben a gyereket, míg hajat mosok? Vagy esti fürdés közben nem tud az ember hajat mosni gyorsan, aztán megtörölni és majd megszárad? Esetleg addig bekapcsolni a légzésfigyelőt a kiságyában, míg kimegy az ember?

És a vécére se tudok majd menni, az azt jelenti, hogy nem lesz időm székelni? Vagy mit jelent?

És azért mondják ezt, mert az ember túl fáradt az éjszakázástól vagy mert a gyerek egész nap sír? Félek nagyon ettől, pozitív példát sosem hallok senkitől.

2016. máj. 3. 08:43
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
9: szerintem tuti elírta, biztosan 3 órát akart írni. a telókon elég idegesítő az autocorrect funkció.
2016. máj. 3. 09:17
 12/37 anonim ***** válasza:
87%
Ne aggódj, azért a többnyire belefér a gyors hajmosás, wc-re is el tudsz menni majd, csak órákat a fürdőben tölteni nem feltétlenül lesz időd. Hajmosás nekem nem okozott gondot, mondjuk sose szárítom, de hajfestést, epilálást, ilyesmit csak akkor tudtam intézni, ha már aludt, vagy az apja volt vele, és őszintén megvallva az első hónapban inkább az alvást választottam, ha már aludt a baba.
2016. máj. 3. 09:23
 13/37 anonim ***** válasza:
81%
Ez inkább arra utal, hogy az ember sosem éri utol magát, kevés az idő és néha úgy érzi az ember lánya, hogy a 24 óra helyett 48 sem lenne elég egy napra. nem kell szó szerint venni. Igen, vannak több emberes babák és vannak nyugodtabbak. Nekem nem voltak "játékbabáim", ahogy az egyik válaszoló írta, sőt a második fiam extrém kis súlyú koraszülöttként jött a világra. Nem volt egyszerű az első időszak (nálunk a légzésfigyelő olyan alap-tartozék volt amúgy is, ami nélkül a kórházból sem engedték volna ki), ettől függetlenül nem emlékszem egyetlen alkalmomra sem, hogy ne jutottam volna el wc-re, vagy fürdeni. Lehet nem akkor fürödtem/mostam hajat, mikor terveztem, de azért nem kellett kihagynom ezeket. Nem szeretem ezt a riogatós hozzáállást. Senki ne mondja nekem, hogy nem tudja megoldani, hogy 5 perc alatt lezuhanyzik, hajat mos( legfeljebb szárítás már nem fér bele), olyan gyerek nincs. Megoldod alvásidőben, vagy berakod a kiságyba, oszt jónapot, ha meg már nagyobb, viszed magaddal. Nem rakétatervezés, én sosem értettem azokat a szülőket, akik úgy szétcsúsznak egy csecsemőtől, mintha a világtörténelemben először ők szültek volna "problémásabb", feladatigényesebb gyerkőcöt. Igen, vannak spéci heylzetek, de nagy átlagban elmondható, hogy mindent meg lehet oldani. Nálunk is volt feladat bőven, de nem szakadt le az ég. Még rémlik, mikor nagyobb korában már tényleg úgy működött a dolog, hogy mentem a mellékheyliségbe, gyerek meg kúszott, mászott utánam és kellett kis idő, mire nyitott ajtónál egy szemben gagyorászó kölök mellett is zökkenőmentesen tudtam végezni a dolgom. Azért ezt kinövik hamar, a 2-3 évest már simán ki lehet csukni :) Ne aggódj, semmi értelme. Ami még egy másik oka lehet az ilyen kijelentéseknek, hogy amikor az ember benne van, előfordulhat, hogy nagyon beszűkül és elképzelni sem tudja mikor lesz vége a mókuskeréknek, ergo borúsabban látja a dolgokat. Egy csecsemő nem atombomba, hogy ha becsapódik az ember életébe csak romokat és pusztítást hoz, hanem feladat,(és sok-sok öröm) ami nem egyszerű és sokaknak tényleg embert próbáló, hisz nincs két egyforma pöttöm, van aki szerencsés, mások kevésbé. Megtapasztaltam mindkét végletet, hiszen az egészséges nagy után ott volt a beteg pici. Nem modom, hogy nem voltam halálosan kimerült néha, avagy elkeseredett, de belejöttünk. Te is bele fogsz, ahogy az anyukák döntő többsége.
2016. máj. 3. 09:24
 14/37 anonim ***** válasza:
84%
Persze, egy 10 perces zuhany-hajmosás belefér, mikor épp az apja vigyáz a gyerekre, vagy mikor alszik. De hajmosás alatt sokan a hajmosás-beszárítás félórás programot értik, és ennyi idő alatt simán előfordulhat, hogy közben a gyerek felébred, és sírni kezd. Meg sok babának vannak olyan időszakai, amikor kiborulnak attól is, ha kimész a szobából, úgy meg sokszor nehéz vécére menni. Én sosem vittem be magammal a gyereket se a vécére, és bizony volt, hogy úgy pisiltem hogy közben a gyerek sírt a vécéajtó előtt, vagy hogy csak az egyik lábamat sikerült leszőrteleníteni mert közben a gyerek felébredt. Nem gondolom, hogy a gyereknek attól lelki törése lesz, hogy 2 percig sír, míg anya pisil, de azért elég rossz érzés úgy végezni a dolgot, hogy közben üvölt a gyerek.
2016. máj. 3. 09:25
 15/37 anonim ***** válasza:
81%

Esti fürdésnél simán rábízhatod apukájára. Nekem az volt az első welness-programom, hogy este legalább 20 percem volt magamra, fürcsi, hajmosás ha kellett, krémezés, stb... Direkt nem kapkodtam vele, mert tudtam, hogy kábé ennyi a lazításom.

A vécé az tényleg macera néha, mert ugye a legrosszabbkor érik rá az emberre a szükség, de hát kiságyba vagy járókába berakod... Általában nekem elvan ennyi idő alatt, de még ha akkor nyűgösködik, akkor is: sz*rni muszáj, ahogy a mondás is tartja. A lényeg, hogy ha sír is, biztonságos helyen legyen.

A pihiszék egyébként jó dolog, nálam néha hajmosásnál is, bár azt inkább este szoktam, de előfordult már, hogy pihiszékben végignézte. De a konyhában nagyon jól jött.

És igen, van egy olyan szint, főleg az elején, amikor nagyon fáradt vagy az éjszakázástól. De ha első gyerek, akkor simán aludhatsz az elején nappal is.

Én is nagyon féltem, hogy egész nap sír, majd csak cipelgetem és ordít, mint a filmekben, de nálam sokkal könnyebben ment, mint amire számítottam. Aztán persze gyerekfüggő is.

2016. máj. 3. 09:25
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább azért mondhatják sokan, mert amikor van pár perced szusszanni, akkor rájössz, hogy mosogatni kell, mosást berakni, teregetni, vasalni, takarítani, pakolni, főzni...

És akkor ezt megteszed a hajmosás rovására.

Szóval amíg nem szoktok össze, és nincs napirend, úgy érzed összecsapnak a hullámok a fejed felett, akkor mindig találsz valami fontosabbat, mint a hajmosás. Sokan ezért vágatják le szülés után rövidre, mert azzal kevesebb a macera (nekem derékig ér, és otthon festem).

WC-re én mindig mentem, amikor kellett. Amíg olyan kicsi volt, addig az ágyába tettem, amikor nagyobb, jött utánam.

2016. máj. 3. 09:33
 17/37 anonim ***** válasza:
81%
Rám ez nem volt igaz,szerintem mindenre van idő amire az ember akarja bármilyen is legyen a baba. Az emberek szeretnek panaszkodni, pláne ezen az oldalon...
2016. máj. 3. 09:36
 18/37 anonim ***** válasza:
97%
Hát tényleg így van néha. A gyerekek nem várnak, ha nincs kielégítve minden igényük azonnal, akkor sírnak. Van, akit nem zavar, hogy sír, de akit igen, az sajnos néha így jár, alváskor megy wc-re, és nem mindig akkor mos hajat, amikor akar, vagy szükséges lenne. Persze vannak jobb meg rosszabb napok, jobb napokon az ember esetleg tudja kontrollálni a dolgokat, rossz napokon meg úszik minden.
2016. máj. 3. 09:41
 19/37 anonim ***** válasza:
64%

babafüggő mire jut idő...az enyém anyatejes volt.

leírom hogy nézett ki egy nap mikor hazajöttünk a kórházból:

05.00 kelés a babával - pelus csere, 40 perc szoptatás, közben apa megcsinálta a reggelit nekem...utána volt 5 percem hogy megegyem, mert apának mennie kellett készülődni. Ahogy befejeztem a reggelit, a baba már sírt a pocakfájástól...tehát itt nem tudtam elmenni zuhanyozni, hanem mentem ringatni, dajkálni, közben fejnem is kellett ami szintén minimum 30 perc, sétálgattam vele, kivittem levegőztetni hogy elaludjon...ez így kb. 2-3 órát tartott mert nem tudott elaludni a hasfájástól...mire kezdett álmosodni újra megszoptattam - újabb 40 perc...akkora sikerült neki elaludni a cicimen - emiatt nem tudtam megmozdulni. ha letettem volna egyből felébredt volna, ezért inkább feküdtem mellette míg aludt.... - eddig ugye se zuhany se nagy wc - 11 körül felkelt, megint szoptatás...gyors ebéd, hideg kaja, okl, induljunk sétálni, de lekéne zuhanyozni..ilyenkor vagy letettem az ágyába és végig üvöltötte azt a 10 percet míg zuhanyzok, vagy egyszerűen büdösen mentünk sétálni. na a séta közben elaludt, akkor mikor hazaértem, gyorsan le tudtam tusolni, kakilni, mert ugye amíg alszik bent, akkor nem lehet mert felébred rá...aludni nem tudtam hiszen kint alszik, nem ébredek fel ha sír...ilyenkor csináltam a kerti munkát...na amikor felkelt szoptatás....utána megint dajkálás, szórakoztatás...majd megint altatás, ez ment estig.

na este jött a legrosszabb...akkor fájt legjobban a hasa...kb. 21.00-ra lett lefürdetve, szopizott 40 percet utána hajnal kettőig ringattam dakáltam szoptattam felváltva...02.00 körül ha elaludt az már jónak számított.....na remek gondoltam akkor alhatok. aha, de nem, megint fejni kellett (kevés volt a tejem).

na 03.00-tól aludtam 05.00-ig, így ha véletlen másnap nem a cicimen aludt nap közben, akkor nem a zuhanyt válaszotttam hanem a 30-60 perc alvást...

úgy körülbelül ez az e is első 2-4 hét...utána már könnyebb, és tényleg attól is függ milyen a baba...vannak babák akik az első 3-4 hónapban napi 16-18 órákat alszanak, nem hasfájósak, ha az anya pihent több a teje, nem kell fejni stb....így pozitív példával én sem szolgálhatok, de azt elmondhatom, hogy mikor kinőtte a hasfájást minden megváltozott, azóta egy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba, most már 2 éves kislány és csodálatos vele minden együtt töltött perc...semmiért sem csinálnám vissza.

2016. máj. 3. 09:58
 20/37 anonim válasza:
60%

El is szégyellném magam, ha több napig zsíros hajjal és lebüfizett felsőben lennék itthon, még akár a férjem előtt is.

Nem értem, nekem három gyerekem van (a fiuk 6 és 4 évesek, a lányunk 7 hónapos), de sosem volt olyan, hogy ne lett volna időm reggel tornázni, letusolni, feltenni egy alap sminket, megcsinálni a hajamat, normálisan elkészülni. Pedig sosem hagytuk sírni egyiket sem, nem a TV előtt nőttek fel.

Szerintem ahol egy gyereknél már azzal is gondok vannak, hogy anyuka elmehessen pisilni, ott valami nagyon nem oké...

2016. máj. 3. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!