Két gyerek mellett (a kisebbik 5 hónapos, a nagyobbik 3 éves sajátos nevelési igényű) elvárható, hogy nagy húsvéti vendéglátást csapjak?
szerintem nem gyerekektől függ. aki akarja, az simán megoldja 2 gyerek mellett. aki meg nem akarja, az gyerek nélkül sem oldja meg. és ahogy írod, egyértelmű, hogy te ezt nem akarod, de nem a gyerekek miatt... :D
vagy mond meg, hogy ne jöjjenek vagy menjetek mégis ti vagy csinálj ebédet. mondjuk egy húsleves meg egy füstölt főtt csülök, főtt tojással nem egy nagy dolog összedobni, ezt 2 gyerek mellett megoldod a hétköznapokban is szerintem :)
Mondd azt hogy elutaztok kirándulni :)
Én megértelek. Azért a kisebbik gyerkőc még elég pici + ott van egy 3 éves is.
Én meg kijelenteném, hogy kirándulni megyünk.
Őszintén szólva, a hátam közepére se kívánom az ilyen "kötelező" jellegű ünnepeket, ahol a háziasszonyra csak az elvárások hárulnak, aztán egy köszönömöt se kap a fáradozásért.
Előtte két gyerek mellett takarítasz, mint a barom (feltételezem, anyóspajti tud kekec lenni), főzöl + 3 főre, de ne hétköznapi kaját, legyen sütike, meg pogácsa és szolgálj fel előtte kávét, utána kávét, ugráld őket körül, közben vágj jó képet a beszólásokhoz. Utána megint takarítani, mosogatni, pakolni és már el is telt az egész, anélkül, hogy leültél volna.
Gondolom, a férjed otthon lesz Húsvétkor, menjetek négyesben csavarogni, legyetek együtt, ne arról szóljon ez az ünnep, hogy kikészülsz tőle.
Ha szívesen látott vendég lenne, persze, megcsinálja az ember, de akkor örömmel teszi. De így... nincs értelme.
Köszönöm a válaszokat. Étteremből rendelni sajnos nem tudunk ennyi főre..:(
Az a baj, ha most kijelentem, hogy kirándulunk, nagy sértődés lesz, hogy nem láthatják (az amúgy leszart) unokájukat... após mondta, hogy menjünk, mire nemet mondtunk, erre, hogy akkor ők jönnének. Na ezek után már nehéz visszakozni, akkor lehettem volna okosabb...
Azért két kisgyerek mellett (az egyik aspergeres és hiperaktv) nem könnyű 6 főre főzni, ünnepi ételt bárki bármit mondd. Erre bevásárolni, előtte takarítás (én vagyok rá igényes, nem az anyós). Az milyen lenne, ha megkérném őket, hogy vagy segítsenek, vagy hozzanak ebédet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!