Ennyi futás mellett valóban szoptat, vagy csak cuclizhat a gyerek?
Jelen, szombaton futottam a félmaratont a Merzse mocsárnál. Minden nap megyek futni este, ha a férjem hazaért. 5-7 kilométereket.Tavasszal megyek maratonra, ősszel két félmaratonra.
20 hónapos a lányom még szopik, nem csak cuminak használja. Vagyis cuminak már nem is használja. :)
9 hónapos koráig nem futottam csak gyalogoltam, nem akartam, hogy elapadjon a tejem. De azóta rendszeresen edzek, futok rengeteget és semmi...
szoptatok (nem csak cumizik a babám), mellette tornázok elég rendesen (2-es diabos vagyok, szóval "muszáj")
Az anyuka tudja, neki mi a jó, és ha van teje mellette, akkor miért ne? Akinek hozzá van szokva a szervezete, annak simán megy...
Lehet, azt nem tudom. :) Fokozatosan szoktattam vissza magamat. Nekem azt tanácsolták, hogy addig egyáltalán ne fussak, amíg kizárólag szoptatok és utána is nagyon kell figyelni a fokozatosságra és igen, a bevitt tápanyagra.
Az egyik barátunk, akivel futok, neki a felesége Zumba oktató és bár ő "csak" 8 hónapig szoptatott, már előtte is visszaállt a terembe. Azt nem tudom, elapadt-e a teje, vagy leválasztotta a fiát, de 3-4 hónapig biztosan úgy szoptatott, hogy edzett is, naponta.
Szerintem ez ember- és szervezet függő. Ha rendszeresen, naponta fut könnyebb visszarázódni. Gondolom a terhesség alatt és az első hónapokban sem otthon heverészett és ez fontosabb, mint sokan gondolnák. Hiába nem lehet hasonlítani egy kemény edzéshez.
Nem tudom miért állítaná, mi ebben a jó neki, ha nem igaz. :S
Mondjuk szép teljesítmény, ha előtte nem futott hosszú távokat és fél év alatt maratonokat fut? Jól értetted? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!