Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ennyi futás mellett valóban...

Ennyi futás mellett valóban szoptat, vagy csak cuclizhat a gyerek?

Figyelt kérdés
Ismerősöm 10-20 kilométereket, olykor maratonokat fut. Másfél éves gyereke még mindig szopik. Hogyan lehet ilyen távok mellett normálisan szoptatni? Korábban nem futott ennyit, kb fél éve kezdte el. Létezik ilyen vagy csak cuminak használja az anyját a gyerek? Mit gondoltok?
2014. febr. 24. 10:57
1 2
 11/13 Julie S ***** válasza:
Ha nem a végső tartalékait emészti fel a futással, akkor miért ne tudna tejet termelni a szervezete? Nem henyélésre vagyunk "kitalálva". :) Gondolom, nem éhezik az ismerősöd és a folyadékveszteségét is pótolja.
2014. febr. 24. 12:14
 12/13 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de orvos szemmel nézve az ilyen mondatok, hogy: "Ilyen hosszútávok nagyon felemésztik a szervezetet" és hogy mennyi tápanyag kell ehhez, stb. stb. a világon semmit nem jelentenek, banális soopánkodás. A tejtermelés leginkább neuroendokrin meghatározottságú, és bár természetesen kellenek hozzá "tápanyagok", de ezek attól bőséggel meglehetnek, hogy anya maratont fut. 10 kilométer egyébként annyira nem is vészes, annyit én is szoktam, nem is igazán vesz ki belőlem semmit... Maradjunk annyiban, hogy lazán lehetséges, hogy van még elegendő teje.
2014. febr. 24. 13:33
 13/13 anonim ***** válasza:
Látom, régi már a topic, de az érdeklődőknek leírom a saját példámat. Én nem futok maratont, csak hetente 2-3-szor 5-6 kilométert rendszeresen. A húsz hónapos gyerekem még kap anyatejet, de fejem neki, így tudom pontosan, hogy mennyi van a ciciben. Napi 3-4 dl összejön, azt mind meg is issza. A futás nem csökkenti a tej mennyiségét (legalábbis nálam).
2014. nov. 25. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!